Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 iul 2012 - Anul XVII, nr. 166 (5071)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Băsescu: PDL nu are decât să nu vină la vot pe 29 iulie; eu îi voi chema pe oameni la vot

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a afirmat, ieri seară, la dezbaterea GDS, că în prezent PDL riscă să intre în coliziune cu el dacă îi îndeamnă pe oameni să nu voteze la referendumul din 29 iulie, datoria sa fiind să îi cheme pe români la urne şi să le explice importanţa votului.

"Opţiunea mea este să îi chem pe români la vot şi cel puţin în momentul de faţă PDL riscă să intre în coliziune cu mine, să ne despărţim, dacă îi îndeamnă pe oameni să nu vină la vot. N-au decât să nu vină ei, eu îi voi chema pe români la vot", a spus Băsescu.

El a arătat că în momentul de faţă se poate miza pe o prezenţă la vot care să valideze referendumul.

"Putem miza pe o prezenţă care să valideze referendumul. Poziţia mea ca preşedinte ales, suspendat, este să îmi fac datoria faţă de români, să îi chem să se exprime şi să le explic importanţa votului din 29 iulie. (...) Românii trebuie să stabilească ce vor ei pe 29 iulie, iar dacă nu sunt pregătiţi pentru democraţie, mai aşteptăm", a afirmat preşedintele suspendat.

Pe de altă parte, el a afirmat că trece în sondajele de opinie de 30% din opţiunile pentru referendum, deşi nici el nu credea că are acest procent.

"Nu credeam nici eu că am 30%, acum constat că le am", a spus Băsescu.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a mai declarat, ieri, la gandul.live, că are păreri divergente cu unii lideri ai PDL care consideră că soluţia în privinţa referendumului din 29 iulie este nerealizarea cvorumului, în timp ce el îi cheamă pe români la vot.

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda a declarat ulterior, ieri, pentru MEDIAFAX, că în acest moment există o dezbatere în interiorul partidului, aşa cum există şi în interiorul societăţii, referitoare la tentaţia boicotării referendumului din 29 iulie, dar că PDL nu a luat o decizie.

De asemenea, prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX că nu ştie cu ce lideri ai PDL a discutat Traian Băsescu, dar a arătat că "nu USL trebuie să se ocupe să aducă oamenii la vot, ci românii trebuie să ştie pentru ce sunt chemaţi la vot". Cezar Preda a arătat că personal crede că din acest referendum toată lumea pierde - atât USL, cât şi PDL, cât şi Traian Băsescu şi, "cel mai grav, toţi românii".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: PDL nu are decât să nu vină la vot pe 29 iulie; eu îi voi chema pe oameni la vot.
 Vizualizări articol: 2637 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Băsescu: PDL nu are decât să nu vină la vot pe 29 iulie; eu îi voi chema pe oameni la vot5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Potim? trimis de
(19 iul 2012, 13:38:41
Strategica miscare....Adica EL incepe sa dea PDL-ului peste bot? Aoleu,dar are multa treaba,ca-s multi si nu prea mai are timp pana pe 29...Asa le trebuie la toti ,sa ramana cu buzele umflate.
2.   Comentariu trimis de
(19 iul 2012, 18:34:37
Basescu ii va chema pe oameni la vot ... Oamenii vor veni oricum sa il demita pentru ca asta le spune constiinta !
3.   Re trimis de
(20 iul 2012, 08:17:11
AI PERFECTA DREPTATE CONSTIINTA NE SPUNE SA VOTAM NU LA ACEASTA MASCARADA uselista.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei