Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 iun 2012 - Anul XVII, nr. 139 (5044)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Banul jos

Doi suceveni se pregătesc să execute statul român

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alţi doi suceveni şi-au învins frica şi s-au luptat cu statul român în instanţele de judecată. Este vorba de două persoane care au fost expropriate de terenurile pe care le deţineau în zona şoselei de centură a Sucevei. Comisia de acordare a despăgubirilor a încheiat procese verbale privind plata sumelor de bani aferente terenurilor expropriate încă din ianuarie 2011.

Cu toate acestea, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a refuzat să plătească despăgubirile, astfel încât s-a ajuns la proces. După finalizarea întregului ciclu procesual, oamenii au avut câştig de cauză.

 

Despăgubiri de 11.370 de lei, respectiv 101.620 de lei

Unul dintre suceveni are de încasat suma de 11.370 de lei, în timp ce al doilea va primi 101.620 de lei.

„În ambele cazuri am demarat procedurile de executare silită. Ne-am adresat unui executor judecătoresc şi sperăm ca oamenii să-şi primească drepturile cuvenite în cel mai scurt timp posibil”, a declarat Daniel Corduneanu, avocatul care i-a reprezentat în instanţă pe cei doi.

 

Vasile Macovei, din Mihoveni a încasat deja 365.000 de lei

Primul sucevean care a avut curajul să-şi caute dreptatea prin sălile de judecată a fost Vasile Macovei, din Mihoveni. Acesta a câştigat procesul, iar în luna aprilie a şi încasat 365.000 de lei, reprezentând suma stabilită pentru expropriere, la care s-au adăugat dobânzile calculate de la data introducerii acţiunii în instanţă şi până în momentul plăţii efective a banilor. De asemenea, statul român a fost obligat să achite şi cheltuielile de judecată, plus costurile pentru executarea silită, adică undeva peste 400.000 de lei.

Aşa se face că numărul persoanelor expropriate şi cărora nu li s-au achitat despăgubirile în baza vechii legi, dar care şi-au câştigat banii în urma unor procese se ridică la trei.

Totuşi, alte 19 persoane stau şi aşteaptă despăgubirile stabilite. Dacă unii dintre proprietarii de terenuri din zona şoselei de centură au ales calea instanţei, alţii încă aşteaptă rezolvarea de la sine a problemelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi suceveni se pregătesc să execute statul român.
 Vizualizări articol: 2545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Doi suceveni se pregătesc să execute statul român5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei