Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 iun 2012 - Anul XVII, nr. 139 (5044)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Situaţie limită

Un pădurar atacat cu toporul de hoţii de lemne s-a salvat cu trei focuri de armă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un pădurar care a prins în flagrant doi hoţi de lemne a fost atacat de unul dintre aceştia cu toporul, pentru a se salva silvicultorul făcând uz de arma din dotare, cu care a tras de trei ori. Atacul s-a petrecut vinerea trecută, în jurul orei 6.00, pe raza Ocolului Silvic Pătrăuţi, în zona Mitocu Dragomirnei.

Conform anchetei derulate de poliţie, Vasile Luza, pădurarul angajat al ocolului silvic, aflat în serviciu de patrulare, a surprins doi indivizi care urcau într-o căruţă un fag. Copacul, cu diametrul de aproximativ 45 de centimetri, fusese doborât anterior, iar cei doi hoţi se pregăteau să-l scoată din pădure.

Prinşi de pădurar, cei doi au devenit agresivi, unul dintre ei, identificat ulterior în persoana lui Dumitru Rusu, în vârstă de 49 de ani, din Mitocu Dragomirnei, punând mâna pe un topor şi îndreptându-se spre silvicultor.

Ameninţat cu moartea, pădurarul a reuşit să reacţioneze la timp, scoţând arma din dotare şi trăgând trei focuri de armă în plan vertical. Puşi pe fugă, cei doi s-au urcat în căruţă şi au plecat de la faţa locului, fiind identificaţi ulterior. În afară de Dumitru Rusu, conform poliţiei, la comiterea faptei a participat şi Ionuţ Burac, în vârstă de 25 de ani, şi el localnic din Mitocu Dragomirnei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunile de tăiere ilegală de arbori şi ameninţare, continuând ancheta pentru a stabili dacă aceştia nu au mai comis şi alte tăieri ilegale de arbori din zonă.  

În ultima perioadă, poliţia a înregistrat mai multe cazuri de tăiere şi furt de material lemnos.

Chiar cu o zi înainte, joi, trei fraţi din oraşul Gura Humorului s-au ales cu dosare penale după ce au tăiat un brad de pe raza Cantonului Silvic Vârvata şi l-au vândut la o unitate de debitare a lemnului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un pădurar atacat cu toporul de hoţii de lemne s-a salvat cu trei focuri de armă.
 Vizualizări articol: 859 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un pădurar atacat cu toporul de hoţii de lemne s-a salvat cu trei focuri de armă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei