Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 iun 2012 - Anul XVII, nr. 139 (5044)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Un preot din Focşani a fost înjunghiat mortal în biserică

Un preot din Focşani, socrul liderului sindical Vasile Marica, a fost înjunghiat, sâmbătă, în biserica din Piaţa Unirii din municipiu, atacatorul fugind de la locul faptei.

Sub pretextul că vrea să îl întrebe ceva pe preotul de 69 de ani, imediat după slujbă atacatorul a intrat în biserică, unde se afla doar părintele şi femeia care vindea lumânări.

Crima a avut loc la Biserica "Sfântul Ioan Botezătorul" aflată în Piaţa Unirii din Focşani, la scurt timp după slujbă, când în lăcaşul de cult mai rămăseseră doar preotul Tudor Marin şi femeia care vindea lumânări, aceasta fiind, de altfel, singurul martor.

Femeia spunea, sâmbătă, că în cursul acestei zile atacatorul a venit de două ori în biserică, fiind îmbrăcat cu o cămaşă neagră. Ea afirma că a doua oară când a venit bărbatul a mers la preot, spunându-i că vrea să îi explice citate din Biblie.

"Avea nişte foi în mână. Părintele nu a apucat să se uite. Nu era nici lumină în biserică. L-am văzut apoi pe bărbat fugind, mi-am dat seama că se întâmplase ceva rău, am început să ţip. Părintele a apucat să ajungă lângă uşa bisericii, unde s-a prăbuşit. Era plin de sânge", povestea femeia.

La scurt timp, la faţa locului a ajuns o ambulanţă, însă echipajul medical nu l-a mai putut salva pe preot.

 

„Nu regret ce am făcut, eu am făcut ceea ce mi-a spus Dumnezeu”

Principalul suspect în cazul uciderii preotului, un bărbat de 30 de ani, a fost prins de poliţişti, sâmbătă noapte, în apartamentul său din municipiul Focşani. Iniţial, el a fost reţinut de procurorii Parchetului Tribunalului Vrancea, sub acuzaţia de omor calificat, iar duminică după-amiază, magistraţii Tribunalului Vrancea au emis mandat de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pe numele său.

Tot duminică, anchetatorii au făcut percheziţii la locuinţa din Focşani a lui Florentin Puşcoiu, unde de altfel acesta fusese prins de poliţişti şi dus la audieri.

În urma percheziţiilor, anchetatorii au ridicat din apartament o biblie, mai multe hârtii cu pasaje biblice şi un biblioraft.

Prezent la percheziţii, suspectul a spus că nu îi pare rău pentru fapta comisă, că a urmat porunca Domnului şi că preotul trebuia să moară. "Nu regret ce am făcut. Cel pe care l-am omorât nu era preot, iar eu am făcut ceea ce mi-a spus Dumnezeu", a susţinut Florentin Puşcoiu.

 

Familia doreşte să-l înmormânteze pe preot în curtea bisericii

Preotul Tudor Marin de la biserica "Sfântul Ioan Botezătorul" din Focşani, ucis sâmbătă, la scurt timp după slujbă, va fi înmormântat marţi dimineaţă, familia dorind ca parohul să fie înhumat în curtea lăcaşului de cult, în acest sens urmând să depună cereri pentru obţinerea avizelor necesare.

Familia preotului şi enoriaşii doresc ca preotul să fie înmormântat în curtea bisericii "Sfântul Ioan Botezătorul". Lăcaşul de cult însă nu are cimitir şi este monument istoric, astfel că este nevoie de avize de la Primărie, de la Direcţia pentru Cultură şi de la Direcţia pentru Sănătate Publică (DSP) Vrancea.

În acest sens membrii familiei vor depune cereri pentru a obţine avizele necesare.

Preotul protopop Nicolae Cobzaru susţine că va fi o problemă atunci când va deceda şi soţia preotului.

"Cu toate că acum toată lumea este de acord ca preotul să fie îngropat în curtea bisericii, va fi o problemă atunci când doamna preoteasă va deceda. Ea nu va putea fi înmormântată lângă părintele Marin şi atunci vor fi despărţiţi", a declarat părintele Nicolae Cobzaru.

 

Unul dintre cei mai apreciaţi şi iubiţi preoţi din Focşani

Sicriul cu trupul neînsufleţit al preotului Tudor Marin a fost adus, duminică după-amiază, la biserica "Sfântul Ioan Botezătorul" din municipiul Focşani, unde zeci de persoane, dar şi membrii familiei preotului, au participat la o slujbă.

Preotul Tudor Marin, parohul Bisericii "Sfântul Ioan Botezătorul" din Focşani, sfinţea la acest lăcaş de cult din 1990, imediat după revoluţie, când biserica a fost redeschisă, ea fiind închisă în perioada regimului comunist.

Biserica "Sfântul Ioan Botezătorul" din Piaţa Unirii Focşani este monument istoric, fiind construită în urmă cu 352 de ani şi funcţionând ca biserică în cadrul unei mănăstiri.

Preotul Tudor Marin era singurul care slujea la această biserică, el fiind cel care refăcut în totalitate lăcaşul de cult, care în ultimii ani a fost refăcut inclusiv pe exterior. Tot preotul Tudor Marin este şi cel care a reînfiinţat corul bisericii.

El avea doi copii, între care şi o fiică, soţia liderului sindical Vasile Marica. De altfel, Vasile Marica a ajuns la biserică imediat după crimă. "Era un om extraordinar, care mi-a dat o soţie extraordinară, sunt şocat", a spus liderul sindical.

Enoriaşii spun că Tudor Marin, în vârstă de 69 de ani, era unul dintre cei mai apreciaţi şi iubiţi preoţi din Focşani, el ajutându-i pe enoriaşi şi implicându-se în problemele lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un preot din Focşani a fost înjunghiat mortal în biserică.
 Vizualizări articol: 2292 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un preot din Focşani a fost înjunghiat mortal în biserică5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nebuni au fost, nebuni mai sunt inca ! trimis de
(18 iun 2012, 11:45:42
Dumnezeul acestui tanar nebun o fi acelasi cu Dumnezeul care i-a poruncit si lui Iosua Navi din Vechiul Testament "sa dea nimicirii si barbat si femeie si tanar si batran si vitel si oaie si asin, totul prin ascutisul sabiei." .... bineinteles "in afara de desfranata Rahab"happy ????
2.   Nu trageți în pianist... trimis de
(18 iun 2012, 12:15:30
Mă rugă un pretenaș banat să postez așe:
„Am și eu un neisprăvit camuflat în straie de popă la care trebuie să-i atârn în vârful clopotniței tigva aia de bou cu față de bufniță supărată surprinsă la f***t ziua în amiaza mare!
ATENȚIE LA LUPII SINGURATICI!”
-------------
p.s. by cruella: când vine poștașul și-ți aduce o veste rea, în nici un caz nu-l iei la bătaie.
Mă dezic total de afirmațiile kamaradului banat.
3.   Nu trageti in pianist trimis de
(18 iun 2012, 13:34:53
E plina lumea de psihopati. Locul vostru nu e printre noi. Si animalele se tolereaza in afara de cele salbatice.
4.   :))) trimis de
(18 iun 2012, 13:58:41
un cioclu mai putin
5.   Povestiri din pădurea verde trimis de
(18 iun 2012, 14:50:52
Aduc vești! Aduc vești!
destinatar: bucovineanul cu căpățâna fumegândă de iraționalitate și intoleranță

zice kamaradul așa:
Cică dacă nu-ți convine ceva poți să-i manipulezi oscilatoriu neamortizat acea parte a corpului îndeobște supuză circumciziei la poporul ebreu!

Iar poștașul spune ca să-ți manifești evlavia față de comentariul altuia sărutându-i ritualic acesteia cel de-al treilea cercel. Cu mențiunea expresă că primii doi sunt clipsurile din urechi iar în ombilic nu posedă nici un piercing!
6.   A innebunit lupu` trimis de
(18 iun 2012, 16:43:38
Toti cei care ati comentat pana acum, sunteti niste ciudati.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei