Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 iun 2012 - Anul XVII, nr. 139 (5044)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   19 imagini |   ø fişiere video

Etapa regională

D’eagle, Okra, Crosside şi Acid, trupele sucevene selectate pentru „Bucovina Rock Castle” - Ediţia a II-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru trupe sucevene au fost selectate pentru participarea la cea de-a II-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Rock „Bucovina Rock Castle, care se va desfăşura la Suceava în luna august.

 

Din şapte formaţii care s-au prezentat la etapa regională au fost selectate patru trupe locale

Din cele şapte formaţii care s-au prezentat sâmbătă la etapa regională de selecţie a trupelor din judeţul Suceava, formaţii care au evoluat pe „scena” în aer liber din Cetatea de Scaun (pe platforma „Pulberăriei”, de lângă zidul cetăţii) au fost alese, pentru a cânta alături de cele 14 trupe din Bosnia, Republica Moldova şi România (Bucureşti, Cluj-Napoca, Focşani, Timişoara), patru trupe locale de rock.

După o evoluţie de cca. patru ore în faţa juriului şi a unui public care a fluctuat pe parcursul concertului între 200 şi 500 de persoane (numărul total al biletelor vândute la intrarea în cetate fiind de 1.300), din cele şapte trupe care s-au înscris la etapa regională (Rejected 5, Carved Whispers, Okra, Acid, D’eagle, Crosside şi The Mechanix) s-au departajat prin punctaj cele patru trupe care vor urca pe scena festivalului în luna august.

 

„Un moment important în viaţa spirituală a Sucevei”

Prezentată de Doru (Dodo) Popovici, etapa regională de selecţie, care a făcut ca Suceava să aibă sâmbătă aerul unei capitale zonale a rockului (Bucureştiul păstrându-şi statutul central prin găzduirea în acest weekend a Rock Ost Festival), a marcat, aşa cum a spus prezentatorul, „un moment important în viaţa spirituală a Sucevei”.

Juriul etapei regionale de selecţie a FestivaluluiInternaţional de Muzică Rock „Bucovina Rock Castle (manifestare organizată deConsiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural Bucovina - Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Muzeul Bucovinei şi „Monitorul de Suceava”), juriu alcătuit din profesorul, dirijorul şi compozitorul Emil Havriliuc, muzicienii Vasile Purice (Pegas) şi Alexandru Teişanu (Toy Machines), prof. Doru Popovici şi subsemnatul, avându-l ca secretar pe Ion Drăguşanul (iniţiatorul festivalului şi, aşa cum a remarcat Doru Popovici, „trupul, sufletul şi energia” acestuia) a selectat, pe baza punctajului obţinut, trupele D’eagle, Okra, Crossode şi Acid.

 

Trupa D’eagle va reprezenta Suceava la etapa următoare a festivalului

Cele patru trupe vor evolua în luna august („pe bani buni”, aşa cum a spus Doru Popovici) pe scena festivalului de rock sucevean, alături de trupele Dubioza Kolectiv (Bosnia), Alternosfera (Republica Moldova), Coma, The Mono Jacks, Robin & The Backstabber, Astero (Bucureşti), Luna Amară, Kumm, Mushroom Story, Chili Famili, Relative (Cluj-Napoca), Travka (Focşani), Implant Pentru Refuz, Blazzaj (Timişoara).

Datorită valorii certe a trupelor din concurs, s-a decis ca trupa cea mai bună, D’eagle, să reprezinte Suceava la etapa următoare a festivalului, celorlalte trei trupe revenindu-le onoarea de a deschide, rând pe rând, cele trei nopţi de spectacol, din luna august, ale Festivalului Internaţional „Bucovina Rock Castle”.

 

Rockul are istorie la Suceava

Trupele care au concertat sâmbătă la etapa regională şi-au înscris numele pe acelaşi afiş cu legendara trupă rock suceveană Pegas, reunită special pentru acest eveniment, care a susţinut un recital extraordinar, care a durat până la miezul nopţii.

Concertul trupei Pegas a adus în cetate, alături de adolescenţi, rockeri din deceniile 7 - 8 ale... secolului trecut, colegi de generaţie, prieteni, fani ai Pegas-ului de altădată (în toate formulele de alcătuire a trupei).

Rockul are istorie la Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului D’eagle, Okra, Crosside şi Acid, trupele sucevene selectate pentru „Bucovina Rock Castle” - Ediţia a II-a.
 Vizualizări articol: 1401 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
D’eagle, Okra, Crosside şi Acid, trupele sucevene selectate pentru „Bucovina Rock Castle” - Ediţia a II-a4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei