Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 iun 2012 - Anul XVII, nr. 139 (5044)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Biscuiţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scorul turneului l-a reuşit, deocamdată, Spania, iar ca urmare Irlanda a fost prima naţiune care împachetează înainte de ultimul meci. Irlandezii au stârnit compasiune mai ales prin ghinionul pe care l-au avut. Au luat gol mult prea repede la o fază care părea rezolvată, dar a apărut Torres ca din pământ, a tăiat transversal careul şi a expediat un şut care i-a făcut freza lui Given. Dacă ar fi avut-o ca a lui Cristiano Ronaldo, poate ar fi apărat-o... În restul primei reprize, Irlanda s-a descurcat onorabil, adică a făcut atât cât se poate face în faţa Spaniei când aceasta conduce. Lovitura de graţie a venit în repriza secundă, simetric, printr-un gol pe care David Silva şi-l va aminti toată viaţa. Spaniolul a reuşit să escamoteze cumva balonul în careu, iar apoi să-l expedieze agonizant spre poartă, ceea ce nu l-a împiedicat să treacă prin trei fundaşi irlandezi aflaţi unul în spatele celuilat (!) iar apoi şi pe sub mănuşa lui Given! Din acel moment pe teren a existat numai o echipă, iar în dorinţa lor de a înscrie măcar o dată, irlandezii s-au expus şi au mai fost pedepsiţi de încă două ori.

După partidă au început calculele, cei mai înfriguraţi fiind italienii. Aceştia au descoperit că degeaba bat Irlanda cu oricât la zero, dacă Spania şi Croaţia fac... 2-2! Iată ce ironie, exact scorul înregistrat între Suedia şi Danemarca, scor care i-a scos pe macaronari din competiţie la CE din 2004! Asta n-au cum s-o uite, eu cred că n-au uitat nici golul aerian cu călcâiul pe care i l-a marcat Ibrahimovic lui Buffon. Imediat  italienii au vehiculat cuvântul blat. Ştiţi ce frumos se zice blat în italiană? Biscotto, adică biscuit. Ar trebui să-l preluăm şi noi, tot avem bancul ăla sec cu “biscuim, biscuim!”. Ziariştii italieni l-au şi chestionat pe del Bosque pe tema asta, dar mustăciosul nici n-a vrut să audă. Până la proba contrarie, italienii ar face bine să-şi vadă de ale lor, că Trapattoni i-a şi atenţionat, irlandezii au onoare şi nu se vor da la o parte. Ehe, ce-ar fi mers aici un biscotto! Dar, vorba unei reclame, nu cred că sunt pregătiţi pentru asta…

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Biscuiţi.
 Vizualizări articol: 867 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Biscuiţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei