Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 mar 2012 - Anul XVII, nr. 62 (4967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Piedici legislative

Zeci de proiecte ale Primăriei Suceava, blocate înainte să ajungă la licitaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numeroase proiecte demarate de municipalitatea suceveană bat pasul pe loc, de luni de zile, din cauza unor piedici legislative.

De exemplu, o serie de proiecte precum cele de modernizare a străzilor, de întreţinere a iluminatului public, de dotare a Poliţiei Locale cu autoturisme sau întocmirea Planului de Acţiune pentru Dezvoltare Durabilă stau blocate de o grămadă de timp, pentru că nu au primit încă viza ANRMAP, care ar fi trebuit dată în termen de 14 zile de la depunerea documentaţiei.

Şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, a spus că, din discuţiile purtate cu alţi primari ai marilor oraşe din ţară, a văzut că şi aceştia se confruntă cu aceleaşi probleme. Primarul Sucevei a declarat ieri: “Avem o serie întreagă de proiecte care aşteaptă avizul Autorităţii Naţionale de Reglementare şi Monitorizare a achiziţiilor Publice. Am purtat discuţii cu numeroşi primari din ţară, toţi avem aceeaşi problemă. Lucrurile se mişcă foarte greu la ANRPAM şi de aceea suntem în aşteptare cu multe licitaţii importante. Vom face intervenţii la Guvern şi prin Asociaţia Municipiilor din România, astfel încât să se găsească soluţii astfel încât lucrurile să se mişte mai repede”.

Printre proiectele care aşteaptă încă avizul ANRMAP se numără şi cel de modernizare a unor străzi importante din municipiul Suceava, precum Cernăuţi, Traian Vuia, Mihai Eminescu şi bulevardul George Enescu.

În lipsa avizului ANRPAM, care ar fi trebuit să fie dat în maxim 14 zile, multe dintre proiecte nu pot fi scoase la licitaţie, prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, unde, de asemenea, există timpi de aşteptare destul de mari, iar dacă o licitaţie mai este şi contestată, proiectul poate fi tras pe dreapta chiar şi mai bine de un an de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de proiecte ale Primăriei Suceava, blocate înainte să ajungă la licitaţie.
 Vizualizări articol: 1374 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Zeci de proiecte ale Primăriei Suceava, blocate înainte să ajungă la licitaţie4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Da spaga trimis de
(15 mar 2012, 15:01:32
din cauza ca nu sau inteles la procente ,cit?, cum? si unde? ca doar vin alegerile .Poate mai bine asa decit sa cistige sau sa se subcontracteze celor de la,,flor construct,, ca daca ar fi tot ei inseamna ca si-au pus semnaturapeste toate strazile din oras gaura- gaura =gaura+ borta= cratere%.( lungule ai ceva de comentat? ulitele din prelipca sunt adevarate strazi si bulevarde pe linga cele din suceava adevarata capitala agropilor)
2.   Comentariu trimis de
(16 mar 2012, 10:26:34
ANRMAP-ul a blocat asfaltu' electoral al prelipcarului? Mama lor de functionari! Da' cum cred ei ca au ajuns acolo? Cine i-a pus? Nu noi? Ar trebui sa-si revizueasca atitudinea. Astia nu au auzit ca trebuie sa aiba "ciocu' mic"? Ca vorba aia, noi suntem la putere!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei