Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 mar 2012 - Anul XVII, nr. 62 (4967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rădăuţi

Primarul Olărean a acţionat în judecată 16 din cei 19 consilieri locali

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a dat în judecată 16 din cei 19 consilieri locali din deliberativul rădăuţean. Mai exact, Olărean solicită „obligarea acestora la plata în solidar a sumei de 186.166,2 lei, sumă reprezentând contravaloarea unui număr de şase contracte, încheiate între instituţia noastră cu diverşi prestatori de servicii, pentru Proiectul <Tezaure etnoistorice Bucovinene> - proiect pentru promovarea obiectivelor turistice cu valoare identitară din municipiul Rădăuţi, cod SMIS 18843, proiect finanţat în baza contractului de finanţare nr. 1297/22.03.2011 încheiat între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) şi Primăria municipiului Rădăuţi”, conform cererii de chemare în judecată adresate instanţei. În document se arată că în cursul lunii aprilie 2010 municipiul Rădăuţi a depus cererea de finanţare, pentru proiectul amintit mai sus, la MDRT, cerere însoţită de o hotărâre de Consiliu Local cu privire la aprobarea proiectului şi a cofinanţării de 2% din valoarea cheltuielilor eligibile, precum şi a tuturor cheltuielilor neeligibile aferente proiectului.

 

Datorită lipsei fondurilor alocate proiectului, acesta nu se poate implementa

După etapele următoare, în martie 2011 a fost încheiat contractul de finanţare nr. 1297 pentru acordarea de finanţarea nerambursabilă de către MDRT pentru implementarea proiectului, însă o lună mai târziu, printr-o hotărâre de Consiliu Local, s-au asigurat fonduri pentru cofinanţarea cu 25% din valoarea cheltuielilor eligibile (16.693,61 de lei), dar nu şi pentru cota de TVA (198.760,07 lei). În condiţiile în care activităţile proiectului trebuiau derulate în termen, au fost demarate procedurile de achiziţie şi au fost semnate contracte pentru servicii de promovare şi publicitate, pentru elaborarea studiului de marketing, audit, pentru realizarea şi difuzarea unui film documentar şi pentru realizarea unei pagini web, contracte cu o valoare totală de 186.166,2 lei.

Pentru că deliberativul local nu a aprobat asigurarea unei părţi din cota de TVA, de 100.000 de lei, în cele trei şedinţe din august 2011, activităţile proiectului au fost întârziate, fiind necesare notificări prin care s-a solicitat modificarea calendarului activităţilor, se mai arată în cererea de chemare în judecată. La 13 octombrie 2011, s-a primit o prefinanţare de 41.734,03 lei, fiind iniţiat un proiect de hotărâre pentru alocarea sumei ca prefinanţare la bugetul proiectului, însă în şedinţa din 27 octombrie acest proiect a fost respins. Situaţia s-a repetat şi pe parcursul următoarelor şase şedinţe convocate până la finele anului 2011. Datorită lipsei fondurilor alocate proiectului, acesta nu se poate implementa, nu se pot desfăşura activităţile prevăzute şi nu se pot atinge indicatorii de rezultat al proiectului, situaţie care duce la neîndeplinirea contractului de finanţare. Printr-o notificare din decembrie 2011, executivul rădăuţean a solicitat MDRT prelungirea perioadei de implementare a proiectului cu nouă luni, însă ministerul „a respins solicitarea ca <neîntemeiată>, motiv care stă la baza promovării prezentei acţiuni”, se mai arată în cererea de chemare în judecată.

 

Consilierii răspund în nume propriu, precum şi solidar

Primarul Olărean mai arată că potrivit Legii administraţiei publice locale, „aleşii locali răspund, în condiţiile legii, administrativ, civil sau penal, după caz, pentru faptele săvârşite în exercitarea atribuţiilor ce le revin”, şi precizează că, în conformitate cu aceeaşi lege, „consilierii răspund în nume propriu, pentru activitatea desfăşurată în exercitarea mandatului, precum şi solidar, pentru activităţile consiliului din care fac parte şi pentru hotărârile pe care le-au votat”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Olărean a acţionat în judecată 16 din cei 19 consilieri locali.
 Vizualizări articol: 562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Primarul Olărean a acţionat în judecată 16 din cei 19 consilieri locali1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Oly procesoman de Radauti trimis de
(15 mar 2012, 15:36:52
Vrea sa ia 200 de mii de euro ca sa faca fluturasi electorali! Si cum finul proton i-a facut deja o parte pe care i-a imprastiat prin oras nu are bani sa-i plateasca!
Mai mare procesoman ca asta nu are judetul Suceava. Mai rau e ca face asta sub obladuirea lui Flutur.
De ce nu spune ce-a facut cu banii pe care nu i-a mai gasit curtea de conturi. Asa e cand ai pe mana bani publici, faci ce te taie capul cu ei si nu dai socoteala nimanui.
2.   Comentariu trimis de
(15 mar 2012, 21:18:25
Baragoiule continui sa dai dovada de neprofesionalism cind scrii despre Olarean.
Iar nu prezinti si punctul de vedere al consilierilor si cred ca multa lume, ca si mine de altfel, nu a inteles nimic din acest articol,in afara de titlu. Probabil ca asta se si doreste de catre aceasta adunatura de nesimtiti pd-listi.

DACA NU NE VOM DEZMETICI SI NE VOM LASA MANIPULATI DE ACESTI TROGLODITI FARA NICI O CALITATE MORALA SI DIN PACATE NICI PROFESIONALA NU NE MAI RAMINE NICI O ALTERNATIAVA DECIT PLECATUL PESTE HOTARE SAU UMILINTA CORUPTIEI PT. A PUTEA SUPRAVIETUI.
3.   Muc trimis de
(15 mar 2012, 22:47:41
olarean un incapabil fără şcoala şi scru ☭ care fecundează imaginea unui paris şi a unor oameni ce ai crezut în politică un nemernic procesoman.acestea ar trebui sa i se impute pentru proasta gestionare a banului public.
4.   Tipografia trimis de
(15 mar 2012, 23:02:25
bai oli dacă prostii aia vezi ca nu aprobă sa faci pliante turistice în acte şi afişe electoratele în fapt eventual banner-uri o sa trebuiască sa faci rost altfel de lovele ca să ajuţi campania chiar dacă nu mai ieşi primar nici la poulivar ca ne am săturat de impotenţi mintali hoţi şi ţărani semidocţi refuzaţi la exportul de ceramica neagră

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei