Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 mar 2012 - Anul XVII, nr. 62 (4967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La loc comanda

Vânzarea de bunuri suspectată că a fost trucată de lichidatorul Ovidiu Călin, anulată de instanţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vânzarea unor bunuri aparţinând unei societăţi din Brodina de către reprezentanţii firmei de lichidare judiciară Multiconsult IPURL Suceava a fost anulată de instanţa de judecată. Tribunalul Suceava a decis marţi să anuleze actele prin care s-au înstrăinat un autocamion marca Scania, o remorcă auto marca Ridler şi o semiremorcă auto marca Doll, aparţinând SC Eunis SRL Brodina. De asemenea, judecătorul sindic a ajuns la concluzia că trebuie anulată şi hotărârea Adunării Creditorilor, convocată de Ovidiu Călin, administratorul Multiconsult IPURL, în ziua de 27 ianuarie 2012 şi care nu a mai avut loc. Cu toate că şedinţa nu s-a mai ţinut, ulterior Ovidiu Călin a întocmit un proces verbal din care rezultă că în ziua de 27 ianuarie 2012, ora 10.00, la sediul Multiconsult din Suceava s-a ţinut Adunarea Creditorilor a SC Eunis SRL Brodina, unde s-a aprobat vânzarea bunurilor către SC Transcojo SRL Brodina.

Acestea nu sunt însă singurele probleme pe care Ovidiu Călin le are de gestionat. Pe numele său a fost depusă şi o plângere penală de către administratorul SC Tarsin Com SRL Vicovu de Sus, una dintre firmele care au de recuperat bani de la SC Eunis SRL Brodina. Administratorul Multiconsult IPURL Suceava este acuzat de comiterea infracţiunilor de înşelăciune în dauna avutului privat, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals intelectual şi uz de fals.

 

Şedinţa Adunării Creditorilor care nu a avut loc în realitate, ci doar în procesul verbal încheiat de Ovidiu Călin

Pe 27 ianuarie 2012, Ovidiu Călin a convocat, la sediul firmei sale din Suceava, şedinţa Adunării Creditorilor. Aici trebuia pusă în discuţie situaţia SC Eunis SRL Brodina, firmă administrată de Veronica Juravle, şi în cazul căreia erau declanşate procedurile de insolvenţă pentru datorii totale de 1.893.777 de lei. La şedinţa respectivă, unde trebuia discutată vânzarea unor bunuri aparţinând SC Eunis SRL, au fost convocaţi toţi creditorii. O parte dintre ei şi-au trimis punctul de vedere prin corespondenţă, iar alţii nu s-au prezentat deloc.

Reprezentanţii SC Tarsin Com SRL Vicovu de Sus, care are de recuperat suma de 56.279 de lei, adică 6% din datoriile acumulate de SC Eunis SRL Brodina, au fost prezenţi la ora şi locul stabilit, numai că au avut surpriza să constate că tocmai Ovidiu Călin lipseşte. După câteva zile, creditorii au primit înştiinţarea că şedinţa a avut loc, iar ca dovadă este ataşat şi un proces verbal.

Ovidiu Călin recunoaşte nonşalant că nu a fost prezent la acea şedinţă şi a încheiat procesul verbal, numai că nu consideră nimic în neregulă, deoarece „s-a votat prin corespondenţă, inclusiv de către cei de la Tarsin Com”. Reprezentanţii acestei societăţi neagă că ar fi dat un vot, ci susţin că a fost vorba doar de o contraofertă pentru cumpărarea bunurilor SC Eunis SRL Brodina, care ar fi trebuit discutată în cadrul şedinţei Adunării Creditorilor.

 

Eu vând, eu cumpăr

Semne de întrebare se ridică şi cu privire la tranzacţia în sine, prin care s-au vândut un autocamion marca Scania, o remorcă auto marca Ridler şi o semiremorcă auto marca Doll. Aceste bunuri au fost „adjudecate” de SC Transcojo SRL Brodina, firmă care o are ca administrator pe Veronica Juravle, adică aceeaşi persoană care conduce şi SC Eunis SRL Brodina.

Pentru cele trei vehicule trebuia plătită suma de 29.000 de euro, plus TVA, în patru rate lunare. Reprezentanţii SC Tarsin Com SRL spun că în felul acesta creditorii ar fi păgubiţi. „Noi am făcut o contraofertă, prin care ne-am arătat disponibilitatea de a plăti pentru cele trei bunuri suma de 30.000 de euro, într-o singură tranşă. Am fost refuzaţi de domnul Ovidiu Călin”, a explicat Beniamin Lucescu, reprezentant SC Tarsin Com.

Această problemă a fost dezbătută şi de instanţa de judecată, care a ridicat întrebarea firească de ce nu s-a acceptat o sumă mai mare plătibilă într-o singură tranşă. Un răspuns clar nu a putut fi oferit, astfel încât procedurile se reiau de la zero.

Reprezentanţii SC Tarsin Com SRL Vicovu de Sus au mai cerut instanţei şi schimbarea lui Ovidiu Călin cu un alt lichidator judiciar, dar această solicitare a fost respinsă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vânzarea de bunuri suspectată că a fost trucată de lichidatorul Ovidiu Călin, anulată de instanţă.
 Vizualizări articol: 967 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vânzarea de bunuri suspectată că a fost trucată de lichidatorul Ovidiu Călin, anulată de instanţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   MARELE TRANSPORTATOR DIN BRODINA trimis de
(15 mar 2012, 11:57:34
TRANSCOJO-CARAS PLATESTE-TI datoriile si apoi date mare,dar tu esti plin de datorii si te mai dai mare transportator.Rusine tie si la tot neamul tau DE TIGANI
2.   Din partea casei trimis de
(15 mar 2012, 14:31:19
Da' cum de va luati de maestrul in arta faptelor penale? Cum de "mana lui dreapta" de la birou nu a cunoscut implicatia penala...sau erau prea ocupati cu alte "activitati penale" numai de ei stiute? Saraca nevasta...la cate se face ca nu vede....
3.   Tara lu base-voda trimis de
(15 mar 2012, 15:06:34
miroase a coruptie de la o posta.lasa doamna nu plati datoriile,ca eu tata penal calin iti vand tot tie vehicolele.mie-mi dai procent,tu scapi de datorii iar bunurile ti le vind tot tie.sa moara dusmanii de ciuda, iar cei care ti-au dat bani sa astepte

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei