Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 mar 2012 - Anul XVII, nr. 62 (4967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Certitudine

Noua centrală de termoficare a Sucevei nu va fi pusă în funcţiune anul acesta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Căldura şi apa caldă nu va fi furnizată populaţiei, anul acesta, de la o nouă centrală termică, după cum au afirmat reprezentanţii firmei Adrem Invest, printr-o scrisoare oficială adresată Primăriei Suceava.

Mai exact, cei de la Adrem Invest au informat municipalitatea că anul acesta vor demara lucrările de realizare a noii centrale termice, dar că aceasta va fi pusă în funcţiune la data de 9 mai 2013, conform contractului semnat în 2011.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că răspunsul Adrem Invest vine ca urmare a scrisorii oficiale trimise după discuţiile purtate cu sindicatele de la Termica, prin care au fost solicitate termene de realizare a investiţiei:

“SC Adrem SRL se angajează în mod ferm să respecte toţi termenii prevăzuţi în contractul de concesiune – acesta este răspunsul lor. Din scrisoare rezultă că nu vor putea pune în funcţiune anul acesta capacităţi de producţie, dar că din primăvară se vor apuca efectiv de realizarea noii centrale”.

Edilul sucevean a precizat că săptămâna viitoare va avea o nouă discuţie cu sindicatele de la Termica pe tema funcţionării în iarna 2012 – 2013.

“Vom sta la discuţii cu conducerea Termica şi sindicatele de acolo, să găsim cele mai bune soluţii pentru toată lumea. Prioritatea este să asigurăm apa caldă şi mai ales căldura în iarna 2012- 2013”, a adăugat Lungu.

Recent, cei de la Adrem Invest au anunţat că schimbă proiectul de realizare a noii centrale termice, renunţând la capacităţile de producţie pe bază de gaz metan, astfel încât întreaga producţie de energie termică şi electrică se va face doar pe bază de biomasă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noua centrală de termoficare a Sucevei nu va fi pusă în funcţiune anul acesta.
 Vizualizări articol: 1070 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Noua centrală de termoficare a Sucevei nu va fi pusă în funcţiune anul acesta5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebari trimis de
(16 mar 2012, 09:36:29
Oameni buni de unde atata biomasa? Va functiona un an doi si apoi pauza, cine va cultiva aceasta biomasa? Padurile sunt pe terminate. Care este puterea calorica ?
Am impresia(sigur) ca se face o mare prostie ,un mod de a ingropa (sifona) banii. Dupa constructie se va observa ca este un esec total, nefolosibil(vezi azilul de la Todiresti)
Cu specialistii care au facut studiul de fezabilitate(daca l-au facut) ne putem considera perdanti chiar de la inceput. Cine va raspunde pentru esec?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei