Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 mar 2012 - Anul XVII, nr. 62 (4967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sănătate

Luhan: UE ia în calcul interzicerea ambalajelor din plastic la produsele pentru copii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Europarlamentarul PD-L Petru Luhan a anunţat, în cursul zilei de ieri, că utilizarea ambalajelor de plastic care conţin substanţe periculoase ar putea fi interzisă în cazul alimentelor destinate consumului copiilor. Decizia ar urma să fie luată de către Comisia Europeană până la finalul acestui an. Luhan a arătat că a solicitat în scris Comisiei Europene să-şi exprime poziţia cu privire la o serie de studii recente, care arată că multe ambalaje din plastic conţin substanţe chimice dăunătoare.

„Sunt anumite substanţe, precum DEHP şi bisfenol A, care pot fi absorbite de mâncarea din interior, iar consumarea lor are urmări dăunătoare asupra sănătăţii copiilor. Am cerut Comisiei să furnizeze un punct de vedere asupra posibilităţii interzicerii ambalării în plastic a alimentelor destinate copiilor”, a declarat Petru Luhan.

El a spus că în răspunsul primit se precizează că în momentul de faţă, Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA), împreună cu Agenţia franceză de securitate sanitară a alimentaţiei, mediului şi muncii (ANSES) evaluează impactul acestor substanţe chimice asupra consumatorilor, iar o decizie în acest sens va fi luată până la finalul anului 2012.

„Mă bucur că sănătatea consumatorilor, mai ales a copiilor, reprezintă o prioritate pentru instituţiile europene. Nu trebuie să ignorăm nici un aspect care ne indică un eventual pericol, iar deciziile trebuie să fie rapide şi ferme. Am convingerea că specialiştii ne vor furniza suficiente date pentru a adopta măsurile corecte”, a încheiat Petru Luhan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luhan: UE ia în calcul interzicerea ambalajelor din plastic la produsele pentru copii.
 Vizualizări articol: 791 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Luhan: UE ia în calcul interzicerea ambalajelor din plastic la produsele pentru copii1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei