Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 mar 2012 - Anul XVII, nr. 62 (4967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De luna viitoare

O mie de burse pentru elevi vor fi acordate de Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii cu rezultate bune la învăţătură şi în special cei care îşi demonstrează performanţa în concursuri şcolare judeţene, naţionale şi internaţionale vor beneficia de luna viitoare de burse din partea Primăriei Suceava.

Primarul Ion Lungu a anunţat ieri că în şedinţa de Consiliu Local de la finele lunii martie va supune aprobării un proiect prin care se alocă un buget de 300.000 de lei (trei miliarde de lei vechi), pentru acordarea de burse şcolare.

“În baza evidenţelor şcolare puse la dispoziţie de Inspectoratul Şcolar Judeţean, estimăm că vom putea asigura aproximativ o mie de burse. În primul rând, vom acorda burse de performanţă, în valoare de 100 de lei, burse de merit, în valoare de 80 lei, burse de studiu, în valoare de 60 de lei şi burse sociale, în valoare tot de 60 de lei”, a explicat şeful municipalităţii sucevene.

Bursa de performanţă, de 100 de lei, va fi acordată celor care au obţinut rezultate notabile la concursurile şcolare organizate la nivel naţional şi internaţional, bursa de merit celor care au dat dovadă de performanţă la nivel judeţean şi au medii de minim 8,50, iar bursa de studiu celor care au medii de minim 7, iar veniturile pe membru de familie în ultimele trei luni de zile nu sunt mai mari decât venitul mediu pe economie.

Toate aceste criterii vor fi stabilite în hotărârea de Consiliu Local de la finele lunii, iar propunerile de acordare a burselor vor veni de la unităţile şcolare.

Banii vor fi acordaţi lunar, pentru perioadele februarie – iunie şi septembrie –decembrie. Edilul sucevean a explicat că pentru luna ianuarie a acestui an nu se pot acorda aceste burse, deoarece în acea perioadă nu era încă aprobat bugetul local.

O altă condiţie impusă elevilor, pentru a putea beneficia de bursele acordate de Primăria Suceava, este să aibă media 10 la purtare.

De asemenea, un elev poate beneficia de o singură categorie de bursă – i se acordă cea cu valoarea cea mai mare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O mie de burse pentru elevi vor fi acordate de Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 1307 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.3 din 3 voturi
O mie de burse pentru elevi vor fi acordate de Primăria Suceava1.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei