Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 mar 2012 - Anul XVII, nr. 62 (4967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Cu jandarmii la poartă

Sechestru pe un microbuz al firmei TA SA Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Firma Transporturi Auto SA Suceava, membră a grupului de firme Atlassib din Sibiu, a fost executată silit săptămâna trecută. Reprezentanţii acestei societăţi s-au trezit la poartă cu executorul judecătoresc şi câţiva jandarmi, veniţi să recupereze aproximativ 46.000 de lei, sumă pe care TA SA a fost obligată s-o achite către un fost angajat.

Procesul cu unul dintre foştii şoferi a început în mai 2010, iar în final instanţa a ajuns la concluzia că solicitările acestuia sunt întemeiate. Mai exact, bărbatul a solicitat plata orelor suplimentare pe care le-a prestat în perioada 2007-2010, plata dobânzilor legale aferente orelor neremunerate, restituirea imputaţiilor şi cheltuielilor de judecată.

După ce a analizat toate probele depuse la dosar, instanţa i-a dat câştig de cauză fostului angajat al SC TA SA Suceava.

„Tribunalul va admite cererea şi va obliga pârâta la plata către reclamant a sumei de 35.755,18 lei, reprezentând diferenţa dintre drepturile salariale încasate de reclamant şi cele cuvenite acestuia pentru perioada 14 mai 2007 – 15 mai 2010”, se arată în motivarea instanţei sucevene.

Prin aceeaşi sentinţă, Tribunalul Suceava, Secţia Civilă, a mai obligat societatea de transport din trustul Atlassib să-i achite reclamantului 557 de lei reprezentând drepturi salariale neachitate pentru perioada 15 aprilie – 15 mai 2010, precum şi 1.570 de lei reprezentând drepturi salariale reţinute reclamantului în perioada mai-iulie 2010.

În afara acestor bani, TA SA a fost nevoită să suporte şi cheltuielile de executare, astfel încât suma totală de plată a ajuns la aproximativ 46.000 de lei.

 

Banii din încasări, luaţi de executorul judecătoresc

Pusă în faţa acestei hotărâri judecătoreşti definitive, conducerea SC TA SA Suceava a încercat să mai tragă de timp şi să propună o eşalonare a plăţii datoriilor. În final, această variantă a căzut, iar executorul judecătoresc angajat de fostul şofer al firmei s-a prezentat acum câteva zile cu jandarmii la sediul din strada Traian Vuia.

Chiar în timp ce încercau să identifice bunurile pe care le putea executa în vederea recuperării debitelor, executorul judecătoresc şi cei ce-l însoţeau au observat că salariaţii au venit cu banii din încasări. Au pus mâna pe bani, iar după ce au căutat şi prin seif au reuşit să recupereze circa 25.000 de lei. Pentru restul sumei, de încă 21.000 de lei, s-a luat decizia de a pune sechestru pe un microbuz al firmei, autovehicul lăsat în custodia directorului SC TA SA Suceava.

În paralel, s-a dat un termen de 30 de zile pentru plata diferenţei de bani, în caz contrar urmând ca microbuzul să fie vândut la licitaţie.

Aurelian Lucanu, directorul SC TA SA Suceava, a declarat că nu poate oferi nici un fel de date cu privire la acest caz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sechestru pe un microbuz al firmei TA SA Suceava.
 Vizualizări articol: 2586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Sechestru pe un microbuz al firmei TA SA Suceava5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Foarte bine trimis de
(15 mar 2012, 12:49:33
Poate se vor hotari si restul soferilor de la Atlassib si nu numai sa isi ceara drepturile in instanta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei