Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 mar 2012 - Anul XVII, nr. 55 (4960)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale

Peste 20 de patroni de case de schimb valutar şi de amanet, amendaţi de poliţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un amplu control al poliţiei la zeci de case de schimb valutar şi de amanet din judeţ a scos la iveală o grămadă de încălcări a legislaţiei privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţiei persoanelor, peste 20 de administratori de societăţi fiind amendaţi de poliţie.

Controale s-au făcut în perioada 7-29 februarie a.c., a informat ieri Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în total fiind verificate nu mai puţin de 69 de case de schimb valutar şi 27 de case de amanet.

Neregulile constatate au scos la suprafaţă vulnerabilitatea multora dintre societăţile verificate, precum şi nepăsarea administratorilor acestora.

Cele mai multe deficienţe au fost constatate la ghişeele de schimb valutar, care nu au asigurată protecţia personalului la acţiunea armelor letale, prin lipsa geamului antiglonţ.

De asemenea, susţin poliţiştii, pereţii unora dintre casele de schimb valutar nu au rezistenţa corespunzătoare şi nu există sau nu este certificat sertarul de preluare indirectă a valorilor.

Probleme s-au găsit şi la sistemele electrice şi electronice de securitate. De exemplu, seifurile sau casele de bani nu sunt protejate cu detectoare de vibraţii, iar în unele situaţii detectorii existau, însă nu erau funcţionali.

Accesul în mai multe ghişee nu este restricţionat persoanelor neautorizate, iar sistemul video cu circuit închis nu asigură arhivarea imaginilor pe o perioadă de minim zece zile.

De asemenea, poliţiştii au depistat la unele obiective verificate că spaţiul de amplasare a casei de bani nu este protejat corespunzător cu detectoare de prezenţă.

S-au dat 26 de amenzi, în valoare totală de 12.000 de lei, printre cei sancţionaţi fiind şi administratorii a două case de schimb valutar prinşi că transportau cu maşinile proprii sume mari de bani, deşi legislaţia prevede ca acest gen de transporturi să se facă cu maşini speciale şi cel puţin un agent de pază înarmat, în cazul în care transportul e pe raza localităţii.

„În cadrul verificărilor au fost întocmite procese verbale de control în care au fost trasate sarcini şi stabilite noi termene de remediere a neajunsurilor constatate. Totodată s-a procedat şi la instruirea personalului care derulează operaţiuni cu numerar (casieri/operatori de la casele de schimb valutar/amanet) în vederea respectării procedurilor de lucru existente, utilizarea seifurilor pentru păstrarea şi depozitarea numerarului, menţinerea seifurilor şi a uşilor de acces în ghişee încuiate şi pe timpul programului de lucru”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 20 de patroni de case de schimb valutar şi de amanet, amendaţi de poliţie.
 Vizualizări articol: 852 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Peste 20 de patroni de case de schimb valutar şi de amanet, amendaţi de poliţie3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Reporterii monitorului :)))))) trimis de
( 7 mar 2012, 11:40:59
Eu nu am inteles prea bine, acest articol se vrea a fi un semnal de alarma sau un indemn pentru infractori? Pai la cate detalii ne-ai dat aici, domnule reporter, urmatorul pas ar fi sa-mi organizez un grup infractional si sa incep treaba! Si asa e criza si e greu de bani... Multumesc pentru informatii! Articol de kaka!!!!
2.   Re trimis de
( 7 mar 2012, 13:25:46
bine ca pe noi ne luati la impins vagoane dar pe aia care schimba valuta in toate pietele din judet , de ce nu-i amendati? sau aia platesc "tva-ul" direct voua . vine el si unchiul de la bucale si atunci sa vedem noi . sa nu spuneti ca a-ti controlat pietele ca mintiti , voi cand veniti in control prin piete va anuntati vizita dar cand o venii unchiul Tom nu o sa stie nimeni
3.   Evaziune trimis de
( 8 mar 2012, 10:29:45
toti schimbatorii astia de valuta nu elibereaza chitanta. va rog pe cei in drept sa aplicati amenzi eventual sa 9inchideti bombele astea in care se fac afaceri ilegale. politia lui peste prajit alearga numai dupa gainari sau sta in boscheti cu radarul. cand o sa si faceti ceva conform legii??

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei