Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 mar 2012 - Anul XVII, nr. 55 (4960)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Distracţie penală

Minori de 14-16 ani fură maşini şi se plimbă prin judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei trei minori care acum câteva săptămâni au furat un autoturism Dacia de pe raza municipiului Suceava, pentru a sărbători ziua de naştere a unuia dintre ei, şi au mers tocmai până la Frasin, unde au fost prinşi de un echipaj de poliţie, au comis-o din nou.

Lăsaţi în libertate, cei trei puştani de etnie romă, cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, au repetat scenariul, de data aceasta fiind dibuiţi de poliţişti după ce au intrat cu maşina într-un copac.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, în noaptea de duminică spre luni, a fost furat un autoturism Dacia 1310 dintr-o parcare de pe strada Zorilor din municipiul Suceava.

Autoturismul furat a fost depistat câteva ore mai târziu, abandonat pe raza oraşului Frasin, maşina prezentând mai multe avarii, după ce s-a izbit de un copac de pe marginea drumului.

Poliţiştii şi-au dat seama că au de-a face cu aceiaşi minori, Costel G., de 16 ani, din comuna Şcheia, Ioan M., de 15 ani, din comuna Ciprian Porumbescu, dar care locuieşte fără forme legale la Şcheia, şi Elvis F., de 14 ani, din municipiul Suceava.  

Doi dintre minori au fost prinşi şi au recunoscut fapta, mărturisind că la volan se afla, ca şi data trecută, adolescentul în vârstă de 16 ani, iar acesta din urmă a pierdut controlul volanului pe drumul acoperit cu gheaţă şi s-a izbit de un copac, un alt minor din maşină lovindu-se la arcada dreaptă.

Cei doi minori au povestit că în noaptea de 1/2 martie a.c. au forţat patru autoturisme de pe raza localităţii Şcheia, tot pentru o plimbare până la Frasin, însă nu au reuşit să pornească nici una dintre maşini.

Cei trei minori s-au ales cu un dosar penal, însă, după audieri, se vor întoarce în libertate, pentru că legislaţia nu permite arestarea preventivă a acestora, iar internarea într-un centru de reeducare se face pe baza unei sentinţe judecătoreşti, procedura fiind una extrem de anevoioasă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minori de 14-16 ani fură maşini şi se plimbă prin judeţ.
 Vizualizări articol: 1737 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Minori de 14-16 ani fură maşini şi se plimbă prin judeţ3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   In loc de final trimis de
( 7 mar 2012, 12:29:12
.....asa ca liber la furat frate. profita acum ca acusi implinesti18 ani si intri la racoare!
halal autoritati!
2.   Dilema trimis de
( 7 mar 2012, 17:20:21
daca compania de asigurari nu plateste masina, iar justitia nu-i baga la puscarie, atunci as avea dreptul sa-mi fac dreptate singur? ......
3.   Aveti mare grija cu discriminarea !!! mare grija.. trimis de
(29 mar 2012, 19:09:01
Eu cred ca politistiia au procedat foarte corect :
-au prins autorii furtului ? , i-au prins!
-i-au legitimat ?, I-au legitimat si au constatat ca sunt romi si sunt minori !
-au aplicat legea ? Da! le-au explicat ca nu au facut bine ce au facut si le-au dat drumul.
-i-au dibuit cum spune jurnalistul printre fiarele de langa un copac , i-au prelucrat si le-au dat drumul din nou ca procedurile de internare in scoli de reeducare sunt anevoioase si complexe.
Deci nu avem ce reprosa politiei romane. Ceea ce nu a spus ziaristul este insa , la ce intelegere au ajuns melitienii cu infractorii juvenili cam cand vor pune de vre-un viol colectiv de o baba cu pensia redusa si fara medicamente sau de vre-o ranga in cap la coltul blocului , ca sa poata sa-i aresteze ???
Ca eu asa am inteles ca politia romana considera delicventa juvenila o gluma proasta si nu semnul infractionalitatilor cu violenta de mai tarziu pentru ca dupa cum spunea basescu :"Nici basca nu-i ca cascheta
Nici tractoru' ca racheta".
Apoi domn majur eu nu-ti doresc decat intalniri de taina lu matale cu sotia copii si soacra lu matale cu tinerii matale clienti cu care esti asa de bun , oriunde : in lantisorul de la gat sau cerceii din ureche, in buzunarul de la spate , in masina , in lama rece din beregata, sau in cate si mai cate ocazii pana la majorat, ca de bre suntem europeni.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei