Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 mar 2012 - Anul XVII, nr. 55 (4960)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Promisiune

Copiii orfani şi abandonaţi, sprijiniţi în continuare de organizaţiile nonprofit din Marea Britanie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Viceambasadoarea Marii Britanii, Esther Blythe, şi-a încheiat ieri vizita în judeţul Suceava, la Spătăreşti, comuna Fântâna Mare, unde s-a întâlnit cu cei 11 tinerii cu dizabilităţi de la Centrul „Sf. Mihail” şi cu personalul care îi îngrijeşte. Esther Blythe a declarat că programele de educaţie şi sprijin oferite tinerilor defavorizaţi din judeţul Suceava vor fi în continuare susţinute de Marea Britanie.

Viceambasadoarea Marii Britanii a spus că anul trecut a vizitat, împreună cu familia, Centrul „Sf. Mihail” şi OAT FARM - Organic Agricultural Training Farm, ferma de specializare în agricultură organică de la Spătăreşti, şi a fost foarte încântată. A fost şi motivul pentru care a revenit în acest an.

 

„Proiectele pe care FARA le desfăşoară în judeţul Suceava vor avea continuitate”

Esther Blythe a declarat: „Pentru mine este un loc special. Mă bucur că organizaţiile nonprofit britanice au gasit în România parteneri eficienţi şi de încredere. Îi felicit pe cei de la FARA pentru munca deosebită şi rezultatele spectaculoase pe care le-au avut în România. De peste 20 de ani, ei contribuie la îmbunătăţirea vieţii copiilor şi tinerilor din România prin programe care pun accentul pe dezinstituţionalizare şi integrarea socială şi porfesională”.

Ea a mai completat că organizaţiile nonprofit sunt o parte foarte importantă a investiiţilor britanice în România. „Sperăm ca din ce în ce mai multe astfel de proiecte să prindă contur aici, în România. Ştim că din cauza crizei economice cei implicaţi în proiecte sociale s-au confruntat cu situaţii dificile, însă sprijinul nostru va continua, investiţia va continua, proiectele pe care FARA le desfăşoară în judeţul Suceava vor avea continuitate”, a completat Esther Blythe.

 

Învăţaţi să se autogospodărească

Centrul de recuperare şi reabilitare pentru tineri cu dizabilităţi „Sf. Mihail” din Spătăreşti adăposteşte, potrivit directorului Ionuţ Păstrăv, 11 tineri, majoritatea provenind de la un centru de plasament din Gura Humorului, având ca scop îmbunătăţirea abilităţilor de viaţă independentă în vederea integrării în muncă şi comunitate, în funcţie de nivelul dezvoltării şi capacităţii fiecărei persoane.

„Patru dintre cei 11 tineri de la Centrul <Sf. Mihail> (şapte băieţi şi patru fete) vor fi mutaţi într-o locuinţă pe care am achiziţionat-o în comuna Vadu Moldovei, unde tinerii vor încerca să se autogospodărească. La acea casă, vor avea câteva păsări, o grădină de legume, ei trebuind să pună în practică ceea ce au învăţat aici. După o perioadă de 6 luni, un an, ar putea să-şi găsească un loc de muncă, să se integretze în societate, să se descurce singuri, să locuiască singuri”, a declarat Ionuţ Păstrăv. Prin acest proiect, Fundaţia FARA a demonstrat posibilităţile de recuperare a tinerilor dacă se folosesc tehnicile şi metodele specifice şi resursele adecvate.

 

Masă caldă în sistem catering, pentru 140 de copii

Directorul FARA pe regiunea de Nord, Rachila Păstrăv, a completat că în judeţul Suceava, FARA derulează mai multe proiecte, în care sunt implicaţi peste 200 de copii şi tineri. Programul „Educaţie pentru Toţi” se desfăşoară în localitatea Arbore, din anul 2005, în localităţile Bogata, Baia, Petia, din 2010, şi în localitatea Spătăreşti, din anul 2011. „Prin acest program sunt ajutaţi 140 de copii aflaţi în dificultate, copii din comunităţile sărace cu risc de abandon şcolar, copii romi, care primesc o masă caldă în sistem catering. Copiii mai sunt sprijiniţi cu haine, încălţăminte, rechizite, etc. Programul de Educaţie Timpurie pentru Copii cu Nevoi Speciale – Sf. Theresa îşi desfăşoară activitatea în localitatea Baia, din ianuarie 2010. În program sunt incluşi 24 de copii cu dizabilităţi, care beneficiază de servicii de recuperare şi terapie, kinetoterapie, educare, socializare”, a completat Rachila Păstrăv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copiii orfani şi abandonaţi, sprijiniţi în continuare de organizaţiile nonprofit din Marea Britanie.
 Vizualizări articol: 1475 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Copiii orfani şi abandonaţi, sprijiniţi în continuare de organizaţiile nonprofit din Marea Britanie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei