Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 mar 2012 - Anul XVII, nr. 55 (4960)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Diplomaţie

Oportunităţi de afaceri pentru investitorii englezi, prezentate de primarul Sucevei viceambasadorului Marii Britanii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, a purtat ieri o discuţie oficială cu viceambasadorul Marii Britanii, Esther Blythe, pe tema oportunităţilor de investiţii din municipiul reşedinţă de judeţ, dar şi din zona metropolitană Suceava.

După o scurtă prezentare a oraşului, Ion Lungu a făcut o trecere în revistă a oportunităţilor de investiţii din Suceava, menţionând şi atuu-urile zonei, respectiv prezenţa unui aeroport în curs de modernizare, care va avea statut internaţional, precum şi existenţa unei zone metropolitane.

Discuţiile s-au axat mult şi pe existenţa cadrului legal de realizare a investiţiilor printr-un parteneriat public – privat.

Astfel, şefului adjunct al Misiunii Diplomatice a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Esther Blythe, i-au fost prezentate oportunităţi de investiţii la Termica, care ar putea deveni furnizor de energie electrică la nivel internaţional, prin realizarea unei linii de înaltă tensiune, de 400 de MW, prin semnarea unui acord între Guvernul României şi cel al Republicii Moldova, posibilitatea de implicare în realizarea rutei ocolitoare nr. 2, spre Botoşani, sau în realizarea unui complex sportiv la intrarea în oraş, inclusiv prin punerea la dispoziţie a terenului actualului stadion Areni, pentru o altă investiţie.

Excelenţa sa, Esther Blythe, s-a arătat impresionată de vechimea oraşului şi de istoria acestuia, a spus că este convinsă de faptul că Suceava este o localitate prielnică pentru dezvoltarea relaţiilor comerciale cu Marea Britanie, menţionând că principalele domenii de interes pentru investitorii englezi sunt cele dezvoltare a infrastructurii şi agricultură.

“Chiar dacă Suceava nu dispune de suprafeţe de teren, odată cu constituirea zonei metropolitane se pot găsi mii de hectare de teren, atât din proprietatea administraţiilor locale, cât şi a persoanelor fizice”, i-a răspuns primarul Ion Lungu.

Edilul sucevean a precizat că administraţia locală manifestă o deschidere maximă vizavi de investitori şi că ia în calcul acordarea unor facilităţi celor care vor veni să facă investiţii serioase în zonă.

“Îi întâmpinăm cu braţele deschise pe investitori şi vom găsi posibilităţile legale de a-i ajuta şi a-i încuraja să investească în zonă. Pentru mine, ca primar, prioritatea zero este crearea de locuri de muncă, care aduc o stabilitate şi autonomie economică a localităţii”, a subliniat Lungu, care l-a invitat pe viceambasadorului Marii Britanii, cât şi pe noul ambasador, Martin Harris, să participe la evenimentele organizate în cadrul programului “Paştele în Bucovina”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oportunităţi de afaceri pentru investitorii englezi, prezentate de primarul Sucevei viceambasadorului Marii Britanii.
 Vizualizări articol: 1303 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Oportunităţi de afaceri pentru investitorii englezi, prezentate de primarul Sucevei viceambasadorului Marii Britanii5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Di ci o mintasti pe doamna Esther Blythe bre ? trimis de
(29 mar 2012, 19:49:28
Chiar asa di ci ??? pai cum bre vrei sa te cred ca Termica ce abia-si taraie izmenele , va produce energie la export in republica moldova printr-o viitoare linie de 400 KV ??
Mataluta stii ce inseamna tehnologic asta ?? Unirea republicii Moldova cu tara este mai probabila decat ce-i propui matale englezoaicei zau asa !!! De ce o mintasti si vrei sa o tragi in capcana ... matale n-ai vazut ca ea are treaba ei cu papica ieftina din agricultura noastra ??? fii mai atent bre cu musafirii ce naiba !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei