Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 mar 2012 - Anul XVII, nr. 55 (4960)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Restanţe

Directorul Termica, nemulţumit de faptul că încasările sunt cu 15% mai mici decât anul trecut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Termica Suceava se confruntă cu o criză financiară, în condiţiile în care are nevoie de fonduri să achite contravaloarea cărbunelui contractat suplimentar, pentru a putea ieşi din iarnă, iar, pe de altă parte, încasările de la populaţie sunt mult mai slabe decât anul trecut.

Prezent ieri pentru prima dată la şedinţa lunară cu asociaţiile de proprietari, directorul SC Termica SA, Silviu Gemănari, a solicitat preşedinţilor şi administratorilor să depună eforturi mai mari pentru a achita datoriile pe care le au către Termica.

“Comparativ cu ianuarie 2011, gradul de recuperare a datoriilor a scăzut cu 15%, iar noi întâmpinăm probleme mari cu aprovizionarea cu cărbune, tocmai din lipsa banilor”, a spus Gemănari.

Această idee a fost susţinută şi de primarul Ion Lungu, care a spus că această diferenţa dintre încasările de anul trecut şi cele din prezent nu ar fi trebuit să fie atât de mare, în condiţiile în care preţul gigacaloriei a rămas acelaşi, deşi în ţară a fost majorat în foarte multe localităţi.

“Oamenii trebuie să înţeleagă că utilităţile de care beneficiază trebuie plătite. Ştiu că nu e uşor, dar trebuie făcute eforturi, mai ales că la noi nu a crescut deloc preţul gigacaloriei. Acolo unde sunt familii cu situaţii deosebite, mereu au primit un sprijin din partea Primăriei Suceava, să poată să-şi achite utilităţile”, a spus Ion Lungu, care le-a cerut reprezentanţilor asociaţiilor de proprietari să facă eforturi pentru achitarea datoriilor către societatea de termoficare a oraşului.

Edilul sucevean a spus că înţelege că acum este o perioadă grea pentru toată lumea, mai ales că asigurarea încălzirii locuinţelor presupune un efort financiar mult mai mare decât în alte luni ale anului, dar că aceste servicii trebuie plătite, pentru că altfel populaţia riscă să rămână fără ele.

Ion Lungu a spus că poate ar trebui luată în calcul varianta ca plata facturilor la încălzire să fie împărţită pe toată durata anului, pentru ca facturile din iarnă să nu fie atât de împovărătoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Directorul Termica, nemulţumit de faptul că încasările sunt cu 15% mai mici decât anul trecut.
 Vizualizări articol: 709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Directorul Termica, nemulţumit de faptul că încasările sunt cu 15% mai mici decât anul trecut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo bah !!! trimis de
( 7 mar 2012, 15:30:37
Cum sa ramana oamenii racordati la Termica daca apa calda se da intre 6 si 22 (ca pe vremea celei mai stricate rosii-ceausescu) , iar costurile caldurii si a apei calde a unui apartament cu 2 camere pe luna ianuarie s-au ridicat la peste 700 lei, in timp ce costurile unui apartament cu aceeasi suprafata la care s-a montat centrala pe gaz au ajuns la maxim 300 lei ? Fiecare pasare pe limba ei piere !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei