Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 mar 2012 - Anul XVII, nr. 50 (4955)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect nou

Zone de agrement şi diguri de protecţie pe malurile râului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zone de agrement pentru suceveni, cu bănci, alei, piste de alergare şi spaţii verzi, pe malurile râului Suceava – aceasta este miza unui nou proiect la care lucrează angajaţii Primăriei Suceava.

Proiectul, care vizează în primul rând înlăturarea riscului de inundaţii provocate de râul Suceava, a fost dat în lucru de primarul Sucevei, Ion Lungu, după o discuţie avută la Bucureşti cu ministrul Mediului, Lazlo Borbely.

“Vrem să depunem un proiect pe POS Mediu, în cadrul strategiei naţionale privind managementul riscului la inundaţii, cu finanţare în perioada 2007 – 2013, pentru reabilitarea şi consolidarea digurilor râului Suceava din zona Iţcani până în zona Termica, pe o distanţă de aproximativ 10 km”, a anunţat ieri primarul Sucevei.

Acesta a explicat că un astfel de proiect va pune în valoare oraşul Suceava şi va înlătura riscul de inundaţii, creând şi alte oportunităţi în zonă.

Mai exact, ţinându-se cont de faptul că râul Suceava trece “prin mijlocul oraşului, la jumătatea distanţei dintre cel mai mare cartier, Burdujeni, şi Centru”, malurile acestuia, protejate de inundaţii, ar putea fi transformate în zone de agrement.

“Pe lângă lucrările de îndiguire vrem să prindem în proiect şi dezvoltarea unei zone de agrement – cu apă curată, gazon verde, bănci, alei, piste de alergare”, a explicat Ion Lungu.

Valoarea proiectului care urmează să fie depus la Ministerul Mediului ar fi de minim 20 de milioane de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zone de agrement şi diguri de protecţie pe malurile râului Suceava.
 Vizualizări articol: 2719 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.70/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 10 voturi
Zone de agrement şi diguri de protecţie pe malurile râului Suceava3.7510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Foarte bun proiectul! trimis de
( 1 mar 2012, 11:56:43
Foarte bun proiectul!
1.1  RE: Foarte bun proiectul! trimis de
( 1 mar 2012, 13:11:12
Trebuie piste de alergare de la CJ si Primarie direct la Botosani...( iesirea spre Trusesti..pe dreapta). Apoi facem maraton...
1.2  RE: Foarte bun proiectul! trimis de
( 1 mar 2012, 13:36:38
Bun pe naiba. Taranu' nu a auzit de investitii. Investitiile = creearea de locuri de munca care sa aduca plus valoare. Deh, stie taranu' ce-i sofranu'. El cu patrinjeliu, gogosaru, trifoi, etc.
2.   Huuu trimis de
( 1 mar 2012, 12:03:58
mars marsss!!!
3.   Sa zicem ca e bine... trimis de
( 1 mar 2012, 12:09:40
Parc si zona de agrement are nevoie suceava...Da nu va ganditi si la tinerii care nu au un loc de munca ? Bine ca parc ne trebuie..Nu au suceveni dupa ce bea apa.. si Lungu vrea PARC DE AGREMENT ...Nu mai stii in ce sa bagi banii ? Da poate ne faci 1000 de locuri de munca sa avem bani de o apa minerala can facem o plimbare in acel parc Domnu Lungu !!!
3.1  RE: Sa zicem ca e bine... trimis de
( 1 mar 2012, 13:02:23
Daca exista posibilitatea.. de ce nu? Primaria nu face locuri de munka... ci administreaza (unica sansa-i sa angajeze in primaria ca sa faca locuri de munka si nu vrea nimeni astatongue ) Si-i cam greu sa accesezi bani de la ministerul mediului pentru indiguiri si sa faci parcuri industriale cu eitongue
4.   Raspuns la DANIEL trimis de
( 1 mar 2012, 12:18:00
Da, avem nevoie de parc. Toate orasele civilizate din lumea asta au parcuri cu zone de agrement, iar Suceava nu prea are asa ceva, iar despre problema ta cu locurile de munca sa stii ca asta nu e treaba primarului, asta tine de fiecare individ in parte cum reuseste sa se integreze intr-o societate care se vrea a fi civilizata. Toata lumea asteapta "pica para malaiata". Hai ca m-ai enervat - cum adica "de parc avem nevoie?" .... da mai - de parc avem nevoie ca in loc sa stai ca in fata telivizorului sa poti iesi cu familia la o plimbare, sa iei aer curat, sa citesti o carte pe o banca intr-un parc fara noxe si zgomote de masini. Uite de asta arata Suceava cum arata din cauza unor frustrati ca tine care stau si sparg seminte in casa in fata telivizorului si asteapta sa vina careva si sa te intrebe daca nu vrei sa muncesti si eventual sa-ti dea si de mancare. Rusine celor care gandesc precum gandesti tu..........
4.1  RE: Raspuns la DANIEL trimis de
( 1 mar 2012, 13:26:35
Da prietene ai dreptate! Avem nevoie de parc ,cum sa nu! Idea este foarte buna numai ca un taran mancator de seminte nu depisteaza ca parcul in sine genereaza locuri de munca si se poate adresa nu numai sucevenilor ci si oraselor invecinate. Mie chiar imi place idea ,pacat ca propunerile astea vin doar cand autoritatile au nevoie de voturi si dupa alegeri ramanem doar cu vise!
5.   Vai de voi ! trimis de
( 1 mar 2012, 14:41:21
Cum sa ai parc..daca face parcare subterana... si Parcu SIPOTE ce are ? aa.. ca sunt toti violatori si toti poponari acolo.. Facem parc..poate ma cheama si pe mine sa muncesc cand se va face....sa ma nagazeze si pe mine.
Nu am zis ca Primaru da locuri de munca.. Dar ar putea face. In fine.
6.   Raspuns GABYIASI trimis de
( 1 mar 2012, 14:50:30
Da Domnu GabY ca tata meu e primar si mi-a dat bani sa mi deschid pub - bar - restaurant si am ce vreau si imi permit sa scuip seminte in fata PLASMEI nu tv..ca tine.
Cine te crezi si u sa imi raspunzi mie ?
Cauti anturaj ? Te-am intrebat ceva ?
Vezi Dom`le de treaba ta. Eu zic ca nu sunt locuri de munca..si nu are lumea ce manca.. da e bine sa ne plimbam in par ca doar tine de foame. Si pt cei care cred ca stau sa imi dea cineva " de mancare" nu e chiar asa. Nu ai unde munci in Suceava asta e clar.. treceti pe la anunturi...si vezi rubrica " oferte de munca " suna si asa din curiozitate cate iti raspund si la cate ajungi sa te vezi cu angajatorul sa semnezi un contract. Dar cum credeti voi.. ce am zis eu si ce ati dedus voi.!
Trist cu voi.
Bafta la parc domnu primar. Sa faceti piste si pt role.
7.   Comentariu trimis de
( 1 mar 2012, 18:08:31
in orasele civilizate draga cetatene sunt parcurii si zone de agrement chiar daca ne place sau nu trebuie sa ne gindim si la viitor nu doar la prezent ,in loc sa se depoziteze deseuri mai binne parcuri ,suces domnule primar care ai fi tu si de la ce partid esti, fa ceva care sa ramana in urma ta
8.   Comentariu trimis de
( 1 mar 2012, 19:58:57
Si cu Cacaina ce faci dle primar,nu intra in acest proiect?
Mai bine v-ați gândi la un proiect de ecologizare a zonei fosta groapa de gunoi.
9.   Prostie si ipocrizie!! trimis de
( 1 mar 2012, 20:47:10
bravo domn,, PREMAR,,o ducem asa de bine ca tre sa ne mai relaxam si noi, ce mai conteaza ca nu avem nici de unele,,, bine ca ne creati locuri unde sa ne spunem ofurile))) totusi la suma asta,, nu cred ca e asa de mare proiectul,,, nu?
10.   Domnule primar.... trimis de
( 1 mar 2012, 20:59:02
au venit azi pe aleea jupiter niste pamblicari sa curete putin copacii...dar nici macar nu s au sinchisit sa faca putina ordine....erau vreo 5 hapcii si stateau de vorba mai mult decat treaba...nu au facut mai nimic....frecatul mentei la greu
11.   Pt,, NELUTIT trimis de
( 1 mar 2012, 20:59:57
DRAGA CONCETATENE ,,, in tarile civilizate precum spui tu traiul decent are prioritate,, nu poti veni cu asemenea proiecte in momentul in care 70% din populatia orasului nu are un loc de munca, eu stiu ca vrei sa ne demonstrezi ca te,ai plibarit si tu puti ,, dar se pare ca degeaba
12.   Viziune "lungista" trimis de
( 1 mar 2012, 22:05:19
Dar parca tot in lunca Sucevei se doreste a se construi adapostul pentru javrele care misuna pe tarlaua suceveana. Sau nea primarul cu nume de lung si scurt la minte doreste ca o plimbare in parcul ce si-l imagineaza aducator de voturi sa se transforme intr-o proba olimpica de viteza cand cetatenii morti de foame dar dornici de agrement vor fi fugariti de o turma de javre mai flamande ca ei. Doamne, cat de prosti ne cred unii!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei