Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 mar 2012 - Anul XVII, nr. 50 (4955)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şansă

Proiectul de reabilitare a Curţii Domneşti a fost depus spre finanţare la MDRT

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ruinele Curţii Domneşti, din centrul Sucevei, ar putea beneficia de fonduri europene pentru refacerea lor şi punerea în valoare, în cadrul unui proiect în valoare de 17 milioane de euro, realizat de municipalitatea suceveană în parteneriat cu firma spaniolă Arena.

La doar o săptămână după ce a aflat că o parte din fondurile europene destinate punerii în valoare a siturilor industriale vor fi redistribuite pe alte capitole de finanţare, inclusiv cel de punere în valoare a patrimoniului cultural, primarul Sucevei, Ion Lungu, a şi depus proiectul, spre finanţare, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).

Proiectul, al cărui studiu de fezabilitate a fost aprobat recent în şedinţa Consiliului Local Suceava, necesită finanţări de 17 milioane de euro.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că, pentru a obţine finanţarea pentru acest proiect, mai trebuie îndeplinită o condiţie: “Reabilitarea Curţii Domneşti este un proiect foarte important pentru oraşul nostru, dar pentru a accesa fonduri europene necesare realizării proiectului, municipalitatea suceveană trebuie să mai facă o actualizare a Planului Integrat de Dezvoltare Urbană. În momentul în care acesta a fost realizat nu era clarificată situaţia patrimonială a ruinelor Curţii Domneşti”.

Proiectul Sucevei a fost prins pe lista de rezerve la finanţare, pe axa 5.1, reabilitarea patrimoniului cultural, acolo unde Suceava mai beneficiază de fonduri şi pentru reabilitarea Cetăţii de Scaun.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul de reabilitare a Curţii Domneşti a fost depus spre finanţare la MDRT.
 Vizualizări articol: 983 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul de reabilitare a Curţii Domneşti a fost depus spre finanţare la MDRT0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei