Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 mar 2012 - Anul XVII, nr. 50 (4955)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Consens

97% dintre suceveni doresc să scape de câinii de pe străzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Majoritatea sucevenilor consultaţi în privinţa strategiei de gestionare a câinilor vagabonzi s-au declarat în favoarea soluţiei propuse de primarul Ion Lungu, de prindere a câinilor de pe străzi şi mutarea lor în adăposturi special construite în acest scop.

Dorinţa majorităţii sucevenilor este clară, în condiţiile în care, din cei aproape 5.000 de locatari care au răspuns chestionarelor puse la dispoziţie de Primăria Suceava, în cadrul adunărilor generale ale asociaţiilor de proprietari, 97% s-au pronunţat în favoarea acestei soluţii, de curăţare a străzilor de haitele de câini vagabonzi.

“Vreau ca în acest an să ne ţinem de cuvânt şi să strângem de pe străzi câinii vagabonzi, care provoacă disconfort”, a spus Lungu, care s-a arătat dezamăgit de faptul că la adunările generale ale asociaţiilor de proprietari prezenţa a fost destul de slabă.

“Chiar şi aşa, faptul că au fost consultaţi 5.000 de suceveni are relevanţă mai mare decât dacă am fi comandat un sondaj, care se face pe 1.000 de oameni şi pentru care ar fi trebuit să şi plătim”, a mai adăugat edilul sucevean.

Un nou adăpost pentru câini vagabonzi, cu o capacitate de 1.500 de locuri, urmează să fie amenajat anul acesta tot în lunca Sucevei, astfel încât să poată fi duşi acolo toţi câinii comunitari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 97% dintre suceveni doresc să scape de câinii de pe străzi.
 Vizualizări articol: 1914 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
97% dintre suceveni doresc să scape de câinii de pe străzi5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 1 mar 2012, 11:54:56
Trebuie duşi la adăpost, sterilizaţi , dar nu omorâţi, ce vină au bietele animale că s-au născut...
1.1  RE: Comentariu trimis de
( 1 mar 2012, 12:33:27
Vina este a celor care ii aduna de pe la sate sau de prin alte orase si-i aduc in Suceava noaptea, umpland orasul de patrupedele nedorite. Cine vrea sa tina caini pe langa bloc sa-i ia in casa, sa-i vaccineze, sa-i spele, sa-i hraneasca si sa-i scoata la plimbare insotiti. Nu sa-i lase de dimineata pana seara sa latre si sa muste copiii, iar seara sa-i stranga in scara de bloc sau in fata usii. Adevaratii iubitori de animale sunt cei care procedeaza cum am enumerat mai devreme. Nu va dati pe forumuri iubitori de animale daca nu stiti sa aveti grija de ele. Orice caine strans de pe strazi, daca in termen de 15-30 de zile nu-l revendica nimeni, ar trebui eutanasiat. Preferam sa cheltuim 2000 de lei lunar pentru fiecare caine vagabond decat sa-i investim in gradinite, scoli si educatia copiilor nostri si ai celor abandonati !?
Autoritatile locale ar trebui sa tina aceste adaposturi doar cu sprijinul financiar al asociatiilor de protectie a animalelor si nu si pe banii nostri ai contribuabililor. De ce nu a inclus in chestionare si intrebarea "Sunteti de acord ca autoritatile locale sa sustina in continuare financiar adaposturile de animale?" Se vede de la o posta ca interesele sunt mult mai mari printre care si spalare de bani publici. Avem ruine in loc de strazi in orasul asta si primaru' investeste in adaposturi. Asa isi face dumnealui campanie electorala? O sa mai pupe voturi el voturi la Sf Asteapta!
1.2  RE: Comentariu trimis de
( 1 mar 2012, 13:10:59
mincinosi ordinari , ma intreb cati dintre voi au avut ocazia sa vada aceste chestionare????
poate doar ei intre ei , vreau si eu macar un sg om sa mi confirme ca a votat sau ca a fost macar intrebat in legatura cu acest subiect
1.3  RE: Comentariu trimis de
( 2 mar 2012, 09:43:31
Pentru HORESTE: La cate adunari ale asociatiilor de proprietari ai participat? Acolo s-a stabilit ce se va face cu acesti caini. Problema este ca aceste cheltuieli cu ei sunt mari, acei "mari iubitori de animale" ar trebui sa doneze sumele necesare pentru intretinerea lor, nu sa sifoneze banii contribuabililor.Ati vazut cum traiesc acesti caini in adaposturi? Inchipuiti-va ca cei 1500 de caini traiesc intr-un spatiu redus, mizerabil, si primesc mancare cand isi mai aduce aminte cineva de ei, mizeria si zgomotul care il fac, bolile care apar ii duc la o moarte sigura , in chinuri, dar vezi doamne sunt iubiti.
O alta problema care deranjeaza este cea a stapanilor care au caini si pe car ii scot la plimbare, fac mizerie pe unde apuca, propietarii lor nu au cu ei maturica, lopatica si punga, in schimb au un dispret total pentru oameni, putin le pasa de mizeria pe care o fac, incercati sa le spuneti ceva. Asa zisele placeri ale unora nu trebuie sa afecteze pe nimeni, nu pot fi obligat sa le accept sau nu. Putin le pasa de cei muscati, unde este asa zisul lor suflet milos? Le pasa mai mult de un caine de cat de un copil muscat care ramane cu sechele pentru toata viata? Nu va doresc de cat sa va muste pe voi, dar serios!
2.   Maidanezi trimis de
( 1 mar 2012, 12:42:52
Nu ma intereseaza daca or sa fie eutanasiati, gazati, vanduti, ocrotiti, pupati sub coada, etc. Vreau doar sa dispara de pe strazi.
3.   Cata eficienta... trimis de
( 1 mar 2012, 17:33:32
Gusatul din Areni spunea ca pe strazi sunt 1500 de maidanezi...Pana in septembrie sunt 184 de zile,hai 183.Daca mai scadem sambetele,duminicile si sarbatorile legale ne raman vreo 130 lucratoare,deci eficienta hingherilor suceveni este estimata la prinderea a 11,5 caini pe zi.Cati salariati se ocupa de asta?Cred ca te sperii,nu alta,e la fel cu situatia transportului public local,care e pe pierderi-firesc-din moment ce la 33 de autobuze societatea are 230 de angajati...Cata eficienta,ce profesionisti!!!!
4.   Comentariu trimis de
( 1 mar 2012, 18:32:20
s-ai exportam poate luam si ceva euroi

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei