Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 feb 2012 - Anul XVII, nr. 48 (4953)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Ruşine, Aurel Burciu!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prorectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, Aurel Burciu, a ţinut neapărat să demonstreze că spaţiile academice pot semăna la perfecţie cu spaţiile în care se dezmembrează camioane şi se fură piese de maşină. Domnul Burciu a vrut să arate că, din punct de vedere al comportamentului, între un universitar şi un muncitor necalificat angajat la autobază există diferenţe mici. Diferenţe date doar de ţinuta celor doi: universitarul proaspăt bărbierit, parfumat şi îmbrăcat cu costum de stofă, iar necalificatul nebărbierit, mirosind a slănină cu ceapă şi cu salopeta pătată cu ulei de motor.

După ce şi-a recunoscut înfrângerea în faţa lui Valentin Popa, Aurel Burciu revine şi spune că vrea ca alegerile pentru funcţia de rector să fie reluate. Şi o face cu o agresivitate întâlnită doar la muncitorii necalificaţi de la autobază, care se bat pentru că sunt nemulţumiţi că şuruburile furate nu au fost împărţite echitabil. Prorectorul Aurel Burciu îl acuză pe rectorul Adrian Graur că a făcut jocurile electorale în favoarea lui Valentin Popa. Că acesta a săvârşit infracţiunea de „abuz în serviciu, motiv pentru care îmi revine obligaţia academică/morală de a sesiza imediat organele de cercetare penală”. Ce înseamnă moralitate pentru domnul Burciu, din moment ce acesta, la două zile după ce-a pierdut alegerile, declara: „Am trecut peste episodul alegerilor şi nu intenţionez să depun contestaţie”, iar după aceea a început să-l umple de respect pe Adrian Graur, din cap şi până în picioare?

Apoi, cât de moral este să-l ataci cu atâta asprime pe un om cu care timp de opt ani ai lucrat strâns, dat fiind faptul că tu erai prorector, iar el rector? Poate că Aurel Burciu ar trebui să-şi scoată din vocabular cuvântul moral. Iar colegii săi, în cazul în care alegerile vor fi reluate, ar trebui să-i scoată definitiv din cap ideea că poate fi rector. Un universitar care se comportă astfel nu merită să conducă o instituţie de învăţământ superior. Ruşine, Aurel Burciu!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ruşine, Aurel Burciu!.
 Vizualizări articol: 2428 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.08/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 13 voturi
Ruşine, Aurel Burciu!4.1513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(28 feb 2012, 15:32:04
Nu-s cu capu’ în cenuşă , doar nervos
Că e cum e nu ar trebui să fie
Nu-s răguşit , am doar glasu’ gros
De strigăt şi de sudoare aiurea pe glie
Văd,recunosc cretinismul fulambulesc
Şi interplay-ul de aserţiuni şi silogisme
Văd ! .. dar nu pot să (vă) povestesc
Nici voi,să-mi povestiţi,n-aveţi mecanisme

Cu lacrimi strivite-n dinţi încleştaţi de obidă
În ţara ce-ţi întinde o mână .. să te ucidă
Ateii credinţei democratice jură strâmb
Românu’ i-a dat românului-bizon drept de vot
Şi-acesta perfect o maimuţă imitând
A votat .. pe cine ? evident pe-un idiot

UE ne bate obrazu’ de s-a-nvineţit
Pe noi ne bate gându’ să emigrăm .. în masă
UE nu prea ne vrea da’ n-au ce face,ne lasă
(dac-am merge şi noi la muncă , şi nu la cerşit ?! )
2.   So! trimis de
(29 feb 2012, 09:30:37
Editorialul ăsta cum l-ai dictat, tot prin telefon?on the phone
Îți dau ăștia și parale pentru așa treabă?confused
2.1  RE: So! trimis de
(29 feb 2012, 09:33:05
Uitai: Alice când trece pe la Magda?april i dont know
3.   Rusine ,SORIN AVRAM! trimis de
( 1 mar 2012, 11:21:19
CATI BANI AI LUAT PENTRU ACEST ARTICOL?
4.   Editorial?Nu,Radio şanţ! trimis de
( 1 mar 2012, 12:23:05
Ce e prost ţine şi mult.
5.   Dom’ brigadir șăf! trimis de
( 1 mar 2012, 16:56:06
Stăte’ Baba într-o zî pe lavița din cuhnie și se uita așe lung la becu’ atârnat din tavan. De fapt se uita la lustra becului ce stăte’ spânzurată din tavan și dintr-o dată se luminează fața la babă ca pomu’ de Crăciun din causa vizionarismului unei idei ce i-o străbătut mintea de la frontal șî până al temporal.
O mai scapat ș-o vorbă aiurea baba – „Ietete!” – da moșu iia o auzât cât îi el de surd ș-o-nceput s-o suduiască pe babă c-o dat în dileală ș-o-nceput să vorbească singură. Da baba nu s-o ostenit să-i explice că aiastă vorbă-i soră bună cu „Evrica!” a lu’ Archimede că-l știe pe moșneag de prostalan cu doo clase care p-ormă sigur se pune cu gura pe babă să-i zâcă iute și fără zăbavă cine-o fost aista și ce treabă are cu baba. (moșneagu îi cu zeci ani mai… tânăr ca baba, da’ ș-acuma îi de-o jelozie crânșenă.
’Napoi la treaba cu becu’ di la lustră.
Zâce baba așe, dom’brigadir șăf: dacă tot s-o votat legea aia a lustrației ș-acolo, printre alte pocitanii spurcate, sunt cuprinși ca subiecți (asta vorbă-i de la popă!) și melițienii și securiștii din timpul când ie o lucrat la colhoz. Ie s-o gândit să-l cercetați la dosar bini pe gheneralu ’ ista de la jândarii din Suczawa care i-o amendat moșneagu și nepoții al manefestație. Și să-l descoperiți dacă nu cumva el s-o făcut jandarm prin absolvirea școlii de ofițiri de securitate de la Băneasa și mai apoi o fost vrun șăf la vrun birou unde se ocupa cu strânsul mâinilor oamenilor în tocu ’ de la ușă. Acuma cu ce s-o iluminat mintea babii: ie zâce c-ar fi bine să-l LUSTRAȚI pe gheneral taman de LUSTRA din tavan.
5.1  RE: Dom’ brigadir șăf! trimis de
( 1 mar 2012, 16:57:16
(Și lustră și lustrație fac parte din aceeași categorie lexicală – mai zice baba – care are cu doo clase mai mult decât moșu’ iia, da’ prin anii 1930 la școala ce-o făcut-o ie cu popa nu s-o învațat nica latină sau franceză ci numai cum să cânte corect „Trăiască regale” ș-apoi un pic de jermană la premilitara de la tineretul legionar.)
Apoi ș-o amintit și cu ce să-l lustrați pe dom’ gheneral: cică să mergeți la Bat. 17 Vânători de Munte* și să cereți o bucată de cordelină de-a lor. La un capăt faceți un nod dintr-acela ca pentru prins vițăii ce cresc în ferma matali, nod pe care-l petreceți pe după grumazul de bulgar neam-prost a lu’ dom’ gheneral. Celălant capăt al frânghiei – hopa sus pe după cârligul de la lustră. O mai zis baba din esperiența celor 4 clase făcute cu fostu’ popa legionar – Dumnezău să-l odihnească la Sighet sau la Aiud că nimenea nu știe unde-i ’gropat! – că dacă întâmpinați oare greutate cu ridicarea în lustrație a lui dom’ general să folosiți la cârligu’ lustrei un scripete fix șașa n-o să mai fiți nevoiți să ridicați în lustrativă poziție atârnată greutatea egală cu doi porci mangalița îmbuibați de traiul ministerial ci o să ridicați mai puțin adică numai mg/2= numai un sângur porc de atârnat.
D-anainte de a-l lustra vă mai roagă baba ca să-l faceți de rușâne pe gheneral egzact așe cum i-o făcut iel de rușâne pe moșu și pe nepoții iia. Adică să-l degradați până la caporal că zâce baba de unde mama dracului ditamai gheneral la câteva duzâni de p_ulemioți în albastru. Ce mama naibii că doar gheneralu’ ista n-o fost nici la bătălia de la Codrii Cosminului, nici nu i-o făcut de pe metereze semnul internațional lui Sobieski, nici n-o fost la cruciadă cu turcii din Kosovo dar nici n-o participat la găbjirea lui Osama.
5.2  RE: Dom’ brigadir șăf! trimis de
( 1 mar 2012, 16:58:35
Așa c-o mai zâs baba să mai terminați odată cu făcăturile aiastea de ghenerali că ea, în tătă tinerețea ei, o văzut în zece ani de zile numa’ patru jenerali: la dus pe Antonescu ș-apoi pe Guderian și la întors pe Jukov și Rokosovski.
Amu cică s-o ajuns ca să vezi ghenerali la tăt colțu’ de stradă și oaminii din cătun când văd o vacă priponită prin șanț spun „Bună-ziua, Doamna Vacă!” – că-i tare mare raritate - dar când văd un gheneral trebăluind prin cătunu lor scuipă numa-n stânga așa cum prevede Legea și zic „Dă-l în Pi*da mamei lui, c-o adus și la noi la comparativă jenerali congelați. Îi doi lei și cincizeci de bani kilu’ de general, așe că dă-l naibii de marțafoi înfoiet!
Mai voie să zâcă ceva baba cu o afașiri cu o plantație de nuci pe care vreo s-o facă cu matali (șă te prinzi girant la ie la bancă!) da o fugit repidi ’napoi acasă că ș-o amintit că o lasat pi foc alambicu’ supravegheat numai de moșu’ iia pe care nu poți avea temei nici cât într-un curmei de tei.
Te pupă baba și-ți dorește la franțuzoaică să rămână bulinuță – nu neapărat cu tine!
5.3  RE: Dom’ brigadir șăf! trimis de
( 1 mar 2012, 16:59:14
(* n. red. - Baba o zâs mai exact la 17 Gebirgsjagërs, da am tradus io pe rumanește că te știu pe matale cam prostalău de cap că_cât ai stat pe la Kîmpolung ș-apoi la Kronstadt ai frecat numai buha pe coclauri cu fetili muntenilor și nica nu te-ai ținut de carte, dom’ brigadir.
Știe sigur baba că acolo au sfoară bună de tăt că acolo o făcut cătănia moșu’ iia care-o fost ultimul contingent înainte de a fi desființată unitatea de nesâmțătu’ aceala de bodnaraș.
De-atuncea are baba acasă o șfoară de-ntins albiturile pe care-o șutit-o moșu’ iia la liberare și care-i la fel de nouță ca amu’ 60 de ani. De fiecare dată când se duce baba să-ntindă pe sfoară izmenele moșului o apucă melancholia după vremurile cân’ ie umbla teleleu prin munții Bocovinei și din înaltul muntelui cobora moșu’ iia în rapel cu picioarele în echer până la poala muntelui ca să-i fure la babă o țucătură. Ș-apoi cât de mândru se acățăra ’napoi moșu’ pe coardă în sus ducând în spate ca un fulg și aruncătorul de o sutădouăzeci și calul samarizat și potcoavele calului.
Ehehei! Dar astea-s alte eposuri de glorie care-s decupate din alte timpuri excepționale populate de personaje excepționale, ce știi matale dom’ brigadier șăf, care-s mersul vremilor!)
6.   Si de ce n-ar avea dreptul Burciu la opinie ? trimis de
(29 mar 2012, 21:01:20
Citind postarile rautacioase la adresa autorului , eram nemultumit de formulari , dar citind articolul si revenind ca sa gasesc justificarea titlului , situatia mi s-a parut oarecum justificata intrucat problema pentru care domnul Avram ii batea barbateste obrazul dl Burciu , nu era decat o disputa asupra unui examen. Daca autorul isi justifica atitudinea numai prin argumentatia din articol atunci ma simt dator eu sa-i arat obrazul si s-i spun ca nu se cuvine asa tam nesam daca cineva nu ne place sa sarim cu bocancii pe el ca are o opinie.
O fi vinovat Burciu sau o fi avand dreptate , nu e treaba autorului , treaba lui este sa fie echidistant.
Daca te doresti stimabile asa cum vrei sa se inteleaga din morga dumitale de om de presa , ca esti credibil, asa ar fi trebuit , ceea ce constat ca nu e cazul. Rezon mon cher , poate alta data acum nu !!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei