Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 mar 2012 - Anul XVII, nr. 50 (4955)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Perseverenţă

Încă o lună de proteste în centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Strigătele şi lozincile de protest din centrul Sucevei, prin care se cere demisia preşedintelui, a Guvernului şi alegeri anticipate, ar putea continua cel puţin încă o lună de zile.

Aceasta este intenţia protestatarilor, care au solicitat autorizaţie pentru încă o lună de zile, în perioada 1 – 31 martie.

Numai că solicitarea acestora a fost depusă abia ieri la Primăria Suceava, iar conform legii, cererea trebuia depusă cu 72 de ore înainte. Drept urmare, dacă protestatarii se vor aduna din nou în faţa Prefecturii Suceava în zilele de 1 şi 2 martie, înainte de a primi autorizare de la Primăria Suceava, aceştia riscă să fie amendaţi de Jandarmerie pentru tulburarea liniştii publice.

O altă problemă o reprezintă intervalul orar în care aceştia vor protesta în zona Prefecturii Suceava. În urma plângerilor depuse de catolicii suceveni, ale căror slujbe religioase, în Biserica romano-catolică Sf. Ioan Nepomuk, au fost tulburate seară de seară, de aproximativ o lună şi jumătate, municipalitatea suceveană e decisă să nu autorizeze manifestări publice de acest gen în zonă, la orice oră.

Viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi a precizat că, dacă protestatarii vor să se adune tot în zona Bisericii romano-catolice, nu li se va da autorizaţie decât cel târziu până la ora 17.30, pentru a nu mai deranja credincioşii prezenţi la slujbă.

“Dacă vor alege o altă zonă de protest, am putea aproba intervalul orar solicitat de ei, 18.00 – 19.00. Trebuie să discutăm şi să analizăm fiecare zonă în parte. De asemenea, nu putem autoriza din prima proteste pe o lună întreagă, ci le vom acorda autorizaţie fracţionar, pe câte zece zile”, a explicat Harşovschi.

După aproape o lună şi jumătate de proteste neautorizate, protestatarii au fost forţaţi să facă demersuri de a intra în legalitate, după ce o parte dintre ei au fost amendaţi de Jandarmerie, pentru tulburarea liniştii publice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă o lună de proteste în centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 1115 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Încă o lună de proteste în centrul Sucevei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei