Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 mar 2012 - Anul XVII, nr. 50 (4955)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aşteptat acasă cu emoţii

Un sucevean de 26 de ani, printre pasagerii vasului eşuat în Oceanul Indian

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Suceava, se află printre cei aproximativ o mie de pasageri de pe vasul de croazieră intrat în derivă duminică seară în Oceanul Indian. Cătălin Curic se află pe vas în calitate de angajat al unei firme din Braşov, lucrând ca fotograf.

Părinţii acestuia, aflaţi la Suceava, nu au trecut deloc prin momente plăcute după ce au aflat vestea că vasul se află în derivă şi, deşi ieri situaţia părea a fi total sub control, continuau să aibă emoţii.

Elena Curic, mama tânărului, ne-a declarat: „Sunt îngrijorată, aştept să ajungă la mal şi să mă poată contacta, să îi auzim vocea. Am fost sunaţi luni de la firma unde este angajat şi ni s-au dat asigurări că este bine. Ultima oară am vorbit cu el săptămâna trecută, sâmbătă seara, şi îmi spunea că pleacă în Africa de Nord. El ne suna atunci când acosta, cam o dată pe săptămâna, de pe vas nu ne putea contacta oricum”.

Femeia ne-a spus că tânărul este absolvent de Finanţe-bănci, la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, însă din cauză că în ţară nu sunt prea multe posibilităţi lucrează de multă vreme pe vase de croazieră, fiind plecat din ţară câte şase-şapte luni pe an.

 

Un incendiu a lăsat vasul fără propulsie şi fără energie electrică

Duminică seară, echipajul vasului Costa Allegra a lansat un SOS, după ce un incendiu a izbucnit în sala motoarelor. Marinarii au anunţat că focul a fost stins fără a provoca victime, însă nava a rămas fără propulsie şi nu se mai putea deplasa. În plus, ulterior a cedat şi sistemul de electricitate.

Ieri, vasul era tractat spre Insulele Seychelles, fiind aşteptat la destinaţie cel târziu astăzi dimineaţă. Pe vas se află în jur de o mie de oameni, dintre care cel puţin 14 sunt români. Doi dintre ei ar fi turişti, iar 12 membri ai echipajului.

După incidentul de duminică condiţiile de trai de pe vas nu au fost tocmai uşoare, pasagerii neavând electricitate, mâncare caldă sau aer condiţionat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sucevean de 26 de ani, printre pasagerii vasului eşuat în Oceanul Indian.
 Vizualizări articol: 3106 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Un sucevean de 26 de ani, printre pasagerii vasului eşuat în Oceanul Indian4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Detalii? trimis de
( 1 mar 2012, 15:23:47
ati gresit varsta cu aproape 2 ani! are vreo 28 de ani .....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei