Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 mar 2012 - Anul XVII, nr. 50 (4955)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poziţie

Mihai Sandu Capră susţine că finanţarea localităţilor reprezintă „mărul discordiei” între CJ şi primării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele PNL Suceava Mihai Sandu Capră a declarat, în cursul zilei de ieri, că reprezentanţii autorităţilor centrale şi judeţene practică „o filozofie bugetară păguboasă” atunci când împart sumele din cotele defalcate din TVA şi din impozitul pe venit pentru localităţile unui judeţ.

Capră a arătat că acest lucru a fost demonstrat şi la nivelul judeţului Suceava, unde repartizarea sumelor pentru localităţile sucevene s-a făcut mai mult în baza unor criterii politice. „Repartizarea banilor în judeţe a constituit permanent un motiv de revoltă pentru administraţiile locale care s-au simţit neîndreptăţite, şi asta pentru că banii alocaţi sunt tot timpul insuficienţi pentru rezolvarea problemelor comunităţilor”, a spus Mihai Sandu Capră.

El a arătat că sumele din cotele defalcate din TVA şi impozitul pe venit au fost împărţite de Consiliul Judeţean în baza unor principii care în decursul timpului au fost criticate de autorităţile locale care nu aparţin puterii care conduce România. „Aceşti primari abia reuşesc să menţină activitatea primăriilor pe linia de plutire. Anul acesta, la nivelul judeţului Suceava, repartizarea sumelor din cotele defalcate din TVA şi impozitul pe venit reprezintă <mărul discordiei> dintre Consiliul Judeţean şi autorităţile locale, care nu fac parte din arcul puterii”, a precizat vicepreşedintele PNL Suceava. El a arătat că USL a depus o plângere prealabilă faţă de hotărârea Consiliului Judeţean de împărţire a sumelor pentru echilibrarea bugetelor localităţilor din judeţ, adoptată doar cu voturile consilierilor PD-L.

„Am cerut revocarea de repartizare a sumelor, aceasta fiind făcută într-un mod nelegal şi doar în favoarea localităţilor cu primari PD-L. Este inadmisibil ca doar 30% din sume să meargă către localităţile care au primari USL, iar restul de 70% să fie repartizate către reprezentanţii puterii portocalii”, a încheiat Mihai Sandu Capră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mihai Sandu Capră susţine că finanţarea localităţilor reprezintă „mărul discordiei” între CJ şi primării.
 Vizualizări articol: 1228 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mihai Sandu Capră susţine că finanţarea localităţilor reprezintă „mărul discordiei” între CJ şi primării5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Banii bata-i vina. trimis de
( 1 mar 2012, 12:00:53
CoLoratii portocalii,condusi de marele strateg Flutur,vor sa traga toti banii la teschereaua lor,sa aiba cu ce mitui votantii,in speranta ca vor mai castiga ceva voturi.
Sau poate vrea sa scrie cu magari pe vreun munte cu padurea taiata,"TRAIASCA PDL-ul,CA NE-A INVATAT CU GREUL!
1.1  RE: Banii bata-i vina. trimis de
( 1 mar 2012, 12:33:10
vezi ca nu sti care este treaba cu fondurile. majoritatea fondurilor date de la Consiliul Judetean sunt cofinantari pentru proiecte, deci multi nu au primit bani pentru ca au fost lenesi. e usor sa nu faci nimic sai sa dai vina pe altii ca din cauza lor nu faci.
1.2  RE: Banii bata-i vina. trimis de
( 1 mar 2012, 15:41:33
Oare cand veti putea intelege ca nu mai este presedinte Iliescu,nu mai functioneaza politica gen: ''stai acasa nu fa nimic,dar asteapta cu ambele maini intinse sa ti se dea'' Unii primari,vad ca merg pe acelasi plan,numai nu vor sa se dea pe braza de lenesi ce sunt,dragilor nu inteleg ce nu va este clar: te zbati pt satul,comuna,orasul tau/ta, primesti fonduri cu plus,a se intelege plus ca fiind acele fonduri ce le primesti doar daca faci proiecte fezabile si nu doar un dosar sau mai multe care ajung sa fie respinse pt ca nu exista interes cu adevarat pt a reusi acel proiect ci poate exista doar ideea de a face un proiect cu scop de a fenta cumva statu si de a baga ceva in buzunar si atat.Deci nu mai incercati sa duceti in eroare populatia,au trecut vremurile cand se dadeau fonduri pe ochi frumosi si culoare politica, si apropo domnule Mihai Sandu ''Capră'' cine sunteti d-voastra? Cred ca e frumos sa vedem intai un istoric despre persoana dv apoi sa incepeti sa va dati cu parerea despre probleme care va depasesc!
2.   .................. trimis de
( 1 mar 2012, 12:29:56
Banii, in proportie de 80%, sunt impartiti de catre Finantele Publice pe baza unei formule si doar 20% se dau de catre Consiliul Judetean in functie de proiectele pe care le are fiecare localitate!
3.   USL = PCR = Mizerie trimis de
( 1 mar 2012, 12:48:06
Cine este aceast(a) CAPRĂ? De unde l-au scos ? E candidatul surpriza pentru Primaria SV a lui Baisanu? Cred ca a scos banuti de la Curtea de Conturi unde s-a refugiat in urma cu ceva ani si acum a venit sa ii cheltuie cu Baisanu in campania electorala.
4.   Capra calca piatra trimis de
( 1 mar 2012, 12:58:19
Imi amintesc de dl Capra, a plecat la Bucuresti vreo cativa ani si nu l-a mai interesat judetul Suceava, acum probabil l-au matrasit aia de la Curtea de Conturi si vrea sa faca tot posibilul sa-si aminteasca sucevenii de el
5.   Capra calca-n strachini trimis de
( 1 mar 2012, 13:06:51
Domnule Capra, ati fost plecat cativa ani pe la Bucuresti si nu prea stiti cum sta treaba cu impartirea banilor. Primesc bani toti primarii, dar sa fie harnici si sa faca proiecte, nu asa pe ochi frumosi. Si apoi presa a scris ca au primit bani zilele trecute Vatra Dornei, Milisauti si Fantanele care nu au primari PDL. Deci unde e imparteala politica ? Inainte sa mergeti la conferinta de presa, documentati-va, nu luati materialele scrise de Milici si Nechifor cu o luna in urma !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei