Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 feb 2012 - Anul XVII, nr. 43 (4948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Mihai Sandu Capră: Tratatul pentru stabilitate fiscală trebuie supus dezbaterii publice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedinte PNL Suceava, Mihai Sandu Capră, consideră că Tratatul pentru stabilitate fiscală în cadrul Uniunii Economice şi Monetare ar trebui supus dezbaterii publice. Membru al Comisiei de Buget, Finanţe şi Bănci din Camera Deputaţilor, în perioada 2004 – 2008, şi fost consilier la Curtea de Conturi a României, Mihai Sandu Capră a ţinut să tragă un semnal de alarmă asupra necesităţii de a supune dezbaterii publice principalele teme de interes din politica europeană, care pot să influenţeze parcursul economic şi politic al României, printre acestea numărându-se şi Tratatul pentru stabilitate financiară.

„România nu poate să rămână în afara unei dezbateri de o asemenea amploare, care se află în momentul de faţă pe agenda tuturor statelor membre ale Uniunii Europene. Cu toate acestea, trebuie reamintit faptul că, încă din luna decembrie, USL a prezentat cinci paşi ce trebuie făcuţi pentru implementarea acestui tratat”, a explicat vicepreşedintele PNL Suceava.

El a precizat că printre măsurile propuse de USL se numără înfiinţarea unui Comitet de criză format din reprezentanţi ai puterii, ai opoziţiei şi ai Băncii Naţionale a României, cu scopul de a găsi celei  mai rapide soluţii de adoptare a acestui tratat, precum şi pentru încheierea unui acord de principiu cu privire la reducerea deficitului.

„Cred că este nevoie de declanşarea unei dezbateri serioase pe această temă ce va avea impact pe termen lung asupra dezvoltării economiei. Guvernul şi toţi cei aflaţi la masa Executivului trebuie să îşi facă treaba şi să informeze corect şi responsabil asupra prevederilor acestui tratat”, a spus Mihai Sandu Capră, care a mai adăugat că „este o utopie să credem că forţele opoziţiei vor accepta modificarea Constituţiei României, chiar şi în acest sens, în lipsa unui dialog real pe această temă. Aşa cum s-a mai spus, modificarea Constituţiei trebuie să fie în sarcina unui nou Parlament, legitimat prin vot popular, prin alegeri anticipate”.

El a spus că Tratatul pentru stabilitate fiscală prevede printre altele, obligaţia statelor care aderă la acest acord de a include în legislaţia naţională angajamentul pentru construcţia unui buget naţional echilibrat şi în surplus, cu un deficit structural care nu trebuie să depăşească 0,5% din PIB.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mihai Sandu Capră: Tratatul pentru stabilitate fiscală trebuie supus dezbaterii publice.
 Vizualizări articol: 1106 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Mihai Sandu Capră: Tratatul pentru stabilitate fiscală trebuie supus dezbaterii publice3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei