Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 feb 2012 - Anul XVII, nr. 43 (4948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 8.000 de militari au desfăşurat mai mult de 750 de misiuni pentru victimele intemperiilor

Miercuri, 22 Februarie 2012 (18:13:52)

Peste 8.000 de militari au desfăşurat, cu 1.259 mijloace, peste 750 de misiuni pentru salvarea de vieţi omeneşti, deszăpezirea căilor de comunicaţii, deblocarea şi evacuarea de autovehicule, transportul de persoane şi bunuri, până miercuri, informează MApN.

Potrivit sursei citate, mulţi dintre aceşti militari au participat la două, trei sau la mai multe misiuni. Forţele MApN transportă, miercuri, ultimele 75 de tone de alimente şi bunuri donate în centrele din Bucureşti, Câmpia Turzii şi Focşani către localităţile afectate de condiţiile meteorologice nefavorabile din judeţele Buzău şi Vrancea.

Ministerul a avut pregătiţi pentru intervenţii, conform dispoziţiei ministrului Apărării Naţionale Gabriel Oprea, 8.000 de militari şi 2.000 de mijloace tehnice, la solicitarea autorităţilor publice centrale şi locale. Încă de la emiterea primei avertizări meteorologice din luna ianuarie, ministrul Gabriel Oprea a cerut prefecţilor, preşedinţilor Consiliilor judeţene şi primarilor să solicite direct sprijinul comandanţilor de garnizoane sau de unităţi militare. Astfel, pentru comandanţii unităţilor militare de pe întreg teritoriul ţării nu au fost necesare alte aprobări, de la centru, pentru a acţiona.

Ministerul informează că, în perioada 6-18 februarie, remorcherul maritim de salvare "Grozavul" a transportat peste 260 persoane şi 130 tone de alimente şi materiale, simultan cu îndeplinirea misiunii de bază, cea de spargere a gheţii pe Dunăre între porturile Tulcea şi Sulina. Remorcherul fluvial RF 328 a desfăşurat 60 treceri între Tulcea şi suburbia Tudor Vladimirescu şi a transportat circa 1.200 de pasageri, echipe medicale şi persoane bolnave, în perioada când a fost impusă interdicţia de circulaţie pe Dunăre pentru navele comerciale civile.

Trei elicoptere IAR-330 PUMA şi un avion C-27J SPARTAN, dispuse pe aeroporturile din Otopeni, Bacău şi Mihail Kogălniceanu, sunt în continuare disponibile să execute misiuni de evacuare medicală, în cel mai scurt timp, la solicitarea autorităţilor competente.

Începând cu data de 15 februarie, odată cu scăderea în intensitate a viscolului, efortul principal al MApN s-a concentrat pe transportul produselor alimentare şi nealimentare de strictă necesitate către populaţia izolată din judeţele Brăila, Buzău, Călăraşi, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman, Vrancea, în baza solicitărilor transmise de reprezentanţii administraţiei publice locale.

Personalul Ministerului Apărării Naţionale a desfăşurat acţiuni de colectare şi transport al bunurilor materiale donate de agenţi economici şi de cetăţeni, în centre de coordonare şi de tranzit pentru transportul terestru şi cel aerian, organizate de MApN la nivel naţional, care au gestionat activitatea celor 55 de centre de colectare deschise în peste 40 de localităţi de pe întreg teritoriul ţării.

În total, au fost colectate şi distribuite peste 900 tone de alimente, articole de îmbrăcăminte şi alte bunuri de strictă necesitate. Astfel, transporturile aeriene s-au executat cu aeronave de la Flotila 90 Transport Aerian, Flotila 86 Aeriană Feteşti, Flotila 95 Aeriană Bacău, iar pentru transportul terestru, mijloacele auto au fost asigurate de mari unităţi şi unităţi din subordinea Statului Major al Forţelor Terestre, Statului Major al Forţelor Aeriene, Comandamentului Logistic Întrunit şi Comandamentului Comunicaţiilor şi Informaticii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 8.000 de militari au desfăşurat mai mult de 750 de misiuni pentru victimele intemperiilor.
 Vizualizări articol: 881 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 8.000 de militari au desfăşurat mai mult de 750 de misiuni pentru victimele intemperiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei