Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 feb 2012 - Anul XVII, nr. 43 (4948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Duţă: Mundipharma ne-a asigurat că distribuţia medicamentelor companiei în România nu va fi afectată

Miercuri, 22 Februarie 2012 (19:28:39)

Compania Mundipharma care asigură analgezice opioide (morfina) în România este într-un proces de restructurare a.modelului de activitate şi prezenţă pe piaţă, dar a asigurat că acest lucru nu va afecta livrarea produselor lor, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, preşedintele CNAS, Lucian Duţă.

"CNAS îşi exprimă regretul pentru dificultăţile întâmpinate de unii pacienţi în asigurarea tratamentului recomandat. Deficitul de analgezice opioide anunţat şi larg dezbătut în mass-media a fost clarificat în întregime de reprezentaţa pentru România a firmei producătoare, care afirmă că este într-un proces de restructurare a modelului de activitate şi prezenţă pe piaţă, dar care nu va afecta prezenţa medicamentelor din portofoliu pe piaţa Românească", a precizat preşedintele CNAS, Lucian Duţă.

Potrivit lui Duţă, din scrisoarea pe care firma elveţiană a trimis-o la CNAS reiese că în prezent există comenzi şi/sau importuri în derulare cu toţi distribuitorii companiei, pentru toate produsele înregistrate şi "în cantităţi suficiente pentru a deservi necesarul de piaţă".

Într-un comunicat al CNAS se susţine că Programul Naţional de Oncologie are asigurată finanţarea ritmică şi continuă pentru 2012, cu valori similare ale anului anterior.

"Numărul de bolnavi şi numărul de scheme a rămas relativ constant, iar Registrul de Oncologie s-a dovedit a fi funcţional şi util, cel puţin din punct de vedere al uniformizării şi standardizării schemelor optime de tratament acceptate de specialişti şi recomandate ţintit pacienţilor, pe diagnostic şi în funcţie de stadiul bolii", precizează CNAS.

Peste 10.000 de bolnavi sunt înregistraţi în Registru în ianuarie.

"Sperăm ca, până la sfârşitul trimestrului,toţi pacienţii diagnosticaţi şi care au nevoie de tratament, în acest trimestru, vor fi luaţi în evidenţă. Vom putea avea astfel, pentru prima dată, o radiografie precisă şi susţinută din punct de vedere medical a nevoii de tratament oncologic specific, în concordanţă cu ghidurile de practică medicală. CNAS continuă să facă tot ce-i stă în putinţă pentru a introduce modalităţi noi şi eficiente de tratament dar care să fie şi sustenabile din punct de vedere financiar pe termen mediu şi lung", a mai spus preşedintele CNAS, Lucian Duţă.

Potrivit preşdintelui CNAS statul ar trebui să aibă propriile lui companii de import şi de distribuţie "pentru a nu sta la mâna unor sau a altora".

Compania elveţinaă anunţa recent, într-un comunicat, că decizia restructurării "s-a bazat pe înăsprirea considerabilă a condiţiilor de desfăşurare a activităţii pe piaţa farmaceutică românească, pe creşterea considerabila a expunerii la riscuri financiare, precum şi pe creşterea considerată insuportabilă a nivelului de taxare".

"Mai concret, perioada foarte lungă de timp în care listele de compensate şi gratuite nu au fost completate cu molecule noi, inovatoare, preţurile impuse la nivel minim european, referenţierea preţurilor produselor originale la cele generice, introducerea pe listele de gratuite şi compensate a unor produse care, deşi nu se afla la dispoziţia reală a pacienţilor, au avut ca efect introducerea coplăţii suportate în fapt tot de către companie, prelungirea termenelor de încasare a banilor de către producători la peste 340-360 de zile şi în final taxa clawback au făcut ca această decizie să fie luată", preciza compania.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Duţă: Mundipharma ne-a asigurat că distribuţia medicamentelor companiei în România nu va fi afectată.
 Vizualizări articol: 732 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Duţă: Mundipharma ne-a asigurat că distribuţia medicamentelor companiei în România nu va fi afectată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei