Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 feb 2012 - Anul XVII, nr. 43 (4948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ghica: Mai sunt lucruri de corectat din perspectiva CE în ceea ce priveşte justiţia din România

Miercuri, 22 Februarie 2012 (19:23:05)

Preşedintele CSM, judecătorul Alina Ghica, a declarat, miercuri, la Alba Iulia, că există aprecieri pozitive la adresa justiţiei din România în ultimul raport al Comisiei Europene, însă mai sunt lucruri de corectat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Alina Ghica a declarat, miercuri, că ultimul raport al Comisiei Europene din acest an cuprinde aprecieri pozitive la adresa justiţiei din România şi la adresa unor instituţii judiciare.

"Pornind de la concluziile cuprinse în ultimul raport al Comisiei Europene din februarie anul acesta, veţi vedea că sunt aprecieri pozitive la adresa justiţiei din România, la adresa anumitor instituţii judiciare. Sigur, mai sunt lucruri de corectat din perspectiva Comisiei Europene în ceea ce priveşte justiţia din România, însă ceea ce pot să vă spun este că, prin comparaţie cu alte state europene, cu justiţia altor state europene, România la acest moment este un caz şcoală. România şi-a îndeplinit aproape toate condiţionalităţile impuse prin tratatul de aderare din 2007, lucru pe care îl puteţi constata din raportul pe care Comisia Europeană l-a dat publicităţii în februarie 2012", a spus Ghica.

Preşedintele CSM a adăugat că instituţia pe care o conduce va aplica, până în vară, când va fi dat publicităţii un nou raport al CE, o serie de măsuri care "să elimine orice urmă de suspiciune la adresa justiţiei române".

"Celelalte aspecte care trebuie corijate ni le-am asumat şi vom încerca ca, până la raportul din vară, să adoptăm nişte măsuri de competenţa CSM care să elimine orice urmă de suspiciune la adresa justiţiei române (…) Până în vară sunt două lucruri esenţiale care trebuie rezolvate, respectiv problema resurselor umane din sistem şi problema de integritate a sistemului", a afirmat Ghica.

Potrivit sursei citate, în ceea ce priveşte problema resurselor umane, CSM este la finalul elaborării unei strategii în acest sens, în comun cu ceilalţi factori implicaţi în această problematică, respectiv Ministerul Justiţiei, Parchetul General şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Alina Ghica a spus că, în ceea ce priveşte integritatea în sistem, aceasta depinde atât de sistem, cât şi de fiecare persoană care compune sistemul.

"Ştim că integritatea nu trebuie clamată, integritatea trebuie dovedită. Cred că prin acţiunile pe care înţelegem să le adoptăm la nivelul CSM vom satisface şi această cerinţă", a declarat Ghica.

Preşedintele CSM, Alina Nicoleta Ghica, a participat, miercuri, la şedinţa de bilanţ a Curţii de Apel Alba Iulia.

Comisia Europeană a publicat, în 8 februarie, raportul interimar pe tema MCV.

Comisia a impus la data aderării României şi Bulgariei la UE un Mecanism de Cooperare şi Verificare în care a stabilit patru obiective în domeniul justiţiei. Comisia publică anual două rapoarte pe tema MCV - unul intermediar, tehnic, în luna februarie, şi unul final, în iulie, care conţine şi o evaluare politică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ghica: Mai sunt lucruri de corectat din perspectiva CE în ceea ce priveşte justiţia din România.
 Vizualizări articol: 948 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ghica: Mai sunt lucruri de corectat din perspectiva CE în ceea ce priveşte justiţia din România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei