Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 feb 2012 - Anul XVII, nr. 43 (4948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Licitaţie

Hotelul Gloria şi Casa de Oaspeţi, scoase la vânzare pentru 3,5 milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Hotelul Gloria şi Casa de Oaspeţi din Suceava sunt scoase la vânzare de Regia Autonomă - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat. Potrivit anunţului de vânzare publicat de RA-APPS, cele două imobile vor fi scoase la vânzare cu un preţ total de 3,5 milioane de euro, la care se va adăuga şi Taxa pe Valoarea Adăugată. Potrivit şefului RA-APPS Suceava, Viorel Cucu, licitaţia pentru vânzarea hotelului – restaurant Gloria şi a terenului de 50 de ari aferent clădirii va porni de la suma de 2,175 milioane de euro, fără TVA. De asemenea, pentru Casa de Oaspeţi, fosta reşedinţă din Suceava a lui Nicolae Ceauşescu, precum şi pentru terenul aferent de 1,5 hectare, licitaţia va porni de la suma de 1,348 milioane de euro.

Potrivit spuselor lui Viorel Cucu, licitaţiile vor fi organizate la Suceava şi vor avea loc, cel mai probabil, în a doua jumătate a lunii martie.

Hotelul Gloria din Suceava are 28 de camere, clasificate la trei stele, un restaurant cu 250 de locuri şi o sală de protocol cu o sută de locuri. Hotelul – restaurant Gloria a mai fost scos la licitaţie de către RA-APPS în cursul anului 2008, însă în cele din urmă s-a renunţat la vânzare.

 

Casa de Oaspeţi a lui Nicolae Ceauşescu poate fi vizitată

Viorel Cucu a spus că toţi cei care sunt interesaţi să cumpere Casa de Oaspeţi a lui Nicolae Ceauşescu o pot vizita zilnic. Fostul „bârlog” al lui Ceauşescu a fost construit la începutul anilor ’70, Casa de Oaspeţi având două apartamente, şase garsoniere, o sală cu 60 de locuri şi o bucătărie complet mobilată. La acestea se adaugă şi biroului lui Nicolae Ceauşescu, cu mobilier masiv din lemn de lămâi. Clădirea a fost renovată complet în anul 2005.

 

RA-APPS a vândut în 2008 terenuri în valoare de 8,7 milioane de euro

Cea mai mare afacere făcută de RA-APPS în judeţul Suceava a fost vânzarea, în anul 2008, a aproximativ 18 hectare de teren aflate în apropierea Casei de Oaspeţi. Pentru cele 122 de parcele de teren vândute, RA-APPS a încasat nu mai puţin de 8,7 milioane de euro. La vremea respectivă, preţul mediul oferit pentru un ar de teren din apropierea Casei de Oaspeţi a fost de puţin peste 4.800 de euro. Cu toate acestea, unii dintre cumpărători au reuşit ca în urma licitaţiilor să achiziţioneze terenurile cu sume record. Astfel, o firmă din Suceava a plătit 877.200 de lei fără TVA pentru o suprafaţă de 1.783 de metri, un ar de teren ajungând astfel la 13.700 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hotelul Gloria şi Casa de Oaspeţi, scoase la vânzare pentru 3,5 milioane de euro.
 Vizualizări articol: 2327 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 2 voturi
Hotelul Gloria şi Casa de Oaspeţi, scoase la vânzare pentru 3,5 milioane de euro2.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei