Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 feb 2012 - Anul XVII, nr. 43 (4948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă poliţie

Ciută împuşcată şi tranşată la marginea DN 17 de braconieri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Leşul unei ciute împuşcate de braconieri a fost descoperit într-un canal subteran ce traversează DN 17, pe raza satului Valea Putnei, cel mai probabil animalul fiind coborât din pădure până la marginea şoselei, unde a fost tranşat.

Luni, în jurul orei 11.00, un pădurar de la Ocolul Silvic Pojorâta a sesizat poliţia că a descoperit capul animalului, pielea şi resturi de organe într-un canal subteran, existând urme clare de împuşcare.

Poliţiştii de la Secţia Rurală Pojorâta, care s-au deplasat la faţa locului, au constatat că pielea prezintă, în zona piciorului, o gaură cu diametrul de 1/1,2 centimetri, care provine cel mai probabil de la un glonţ.

Capul şi pielea au fost ridicate de lucrătorii Ocolului Silvic Pojorâta pentru conservare şi efectuarea necropsiei.

Prejudiciul estimat prin împuşcarea ciutei a fost estimat la 12.000 de euro, poliţiştii întocmind dosar penal pentru infracţiunea de braconaj.

Cristi Tomniuc, şeful Compartimentului Vânătoare din cadrul Direcţiei Silvice Suceava, a precizat că din datele adunate de colegi rezultă că ciuta împuşcată a fost coborâtă din pădure şi tranşată, braconierii luând carnea şi abandonând restul în tubul colector.

El a mai spus că valoarea mare a prejudiciului se explică prin faptul că sezonul de vânătoare s-a încheiat, iar în această perioadă ciutele sunt gestante.

„Sperăm ca autori să fie depistaţi de poliţie şi traşi la răspundere. Am mai avut cazuri în care cei care au comis acte de braconaj au fost obligaţi de instanţă să achite prejudiciile create”, a declarat Cristi Tomniuc, care este de părere că fenomenul braconajului este ţinut sub control la nivel de judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ciută împuşcată şi tranşată la marginea DN 17 de braconieri.
 Vizualizări articol: 2773 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Ciută împuşcată şi tranşată la marginea DN 17 de braconieri3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tomniuc minte cu nerusinare trimis de
(22 feb 2012, 11:29:24
Daca braconajul ar fi tinut sub control nu s-ar mai auzi noapte de noapte focuri de arma dinspre paduri. Braconajul a devenit ocupatia de baza a sucevenilor care detin legal sau ilegal arme de vanatoare. Dragi reprteri de la Monitorul, de ce nu il intrebati pe domnul Tomniuc ce s-a intamplat cu braconierii din Marginea care acum aproximativ 2 ani au avut tupeul sa braconeze in rezervatia de vanatoare de la Horodnic un cerb, un mistret si un tap. Sau ce s-a intamplat cu braconierii din Borsa care au decimat vanatul din zona Vatra Dornei si care au avut tupeul sa-si sustraga propria masina folosita la braconaj chiar din parcarea politiei Vatra Dornei unde era imobilizata pentru cercetari. Aceste doua cazuri dar si altele au fost prezentate de monitorul de suceava atunci cand s-au petrecut, dar ce s-a intamplat cu faptasii ( care erau identificati) cine ne spune? Realitatea este ca paznicii de vanatoare si personalul silvic se tem de braconieri pentru ca in ziua de azi nu mai braconeaza cel necajit ca sa aiba ce sa puna pe masa de mancare ci braconeaza cei cu multi bani, cu afaceri si cu functii in diferite institutii locale sau judetene. Din aceasta cauza personalul silvic nu-si face datoria: pt ca este timorat si pentru ca se fac presiuni mari asupra lui. Deci domnule Tomniuc, la nivelul judetului Suceava braconajul nu este tinut sub control, ci este incurajat si mascat foarte bine chiar de personalul silvic si cel de la A.G.V.P.S . Cand mai faceti afirmatii de genul "braconajul este tinut sub control" va rog sa aducetu=i si dovezi, pentru ca eu va pot aduce zeci ca nu este asa.
2.   Comentariu trimis de
(22 feb 2012, 12:10:18
bravo
3.   TMN-DADDY trimis de
(22 feb 2012, 14:08:28
BINGO!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei