Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 feb 2012 - Anul XVII, nr. 43 (4948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La control

Sesizările la CNA împotriva posturilor locale de televiziune se înmulţesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Naţional al Audiovizualului primeşte tot mai des plângeri din partea sucevenilor nemulţumiţi de prestaţia unor posturi locale de televiziune. Principalul post vizat este Bucovina TV, iar problemele au fost ridicate în special de reprezentanţii PSD Suceava. Nici postul Plus TV nu a fost ocolit de sesizări, ultima fiind depusă de un bărbat care a protestat în urmă cu aproximativ două săptămâni în zona din faţa Prefecturii Suceava împotriva actualilor guvernanţi şi care şi-a simţit lezată imaginea prin afirmaţiile unuia dintre invitaţi.

În cazul Bucovina TV este vorba de două plângeri. Prima a fost depusă în luna noiembrie a anului trecut de Ovidiu Milici, vicepreşedinte al PSD Suceava, care a considerat că emisiunea difuzată de Bucovina TV în dimineaţa zilei de 4 octombrie şi redifuzată în după-amiaza aceleiaşi zile a fost tendenţioasă.

„În urma analizării raportului de monitorizare şi a vizionării emisiunii, Consiliul a constatat că radiodifuzorul SC BG MEDIA SRL (n.a. – firma care difuzează emisiunile Bucovina TV) a încălcat prevederile art. 34 alin (1) din Decizia nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia orice persoană are dreptul la propria imagine”, se arată în concluziile reprezentanţilor CNA.

Ca urmare a acestor încălcări ale legii, s-a decis sancţionarea cu somaţie publică a postului de televiziune Bucovina TV.

 

O altă plângere împotriva Bucovina TV, venită tot din partea PSD Suceava

O a doua plângere împotriva aceluiaşi post de televiziune a venit tot pe filiera PSD Suceava. A fost depusă recent, iar în reclamaţie se arată că „pe 2 februarie 2012, începând cu ora 21:30, la postul Bucovina TV-Suceava a fost difuzată, în reluare din noiembrie 2009, emisiunea <Sara pe deal>, fără a fi fost titrat nicăieri pe suprafaţa ecranului TV- <Emisiune din data de ll/zz/aa>. În acest fel, telespectatorii au fost induşi în eroare, inducându-se astfel ideea că emisiunea sus-menţionată este transmisă în direct”. Concret, în acea emisiune redifuzată invitatul emisiunii a fost Ovidiu Donţu, actualul preşedinte al Organizaţiei Municipale a PSD Suceava, formaţiune politică aflată în război cu Bucovina TV şi ai cărei membri nu mai merg la emisiunile postului de televiziune menţionat.

În acest caz nu a fost încă formulat un răspuns.

 

Bogdan Gheorghiu: „O acţiune prin care Băişanu forţează nota”

Chestionat despre plângerile depuse la CNA, Bogdan Gheorghiu, directorul general al postului Bucovina TV, a ţinut să nuanţeze lucrurile. În primul rând şi-a asumat greşeala de a nu fi menţionat că emisiunea cu Ovidiu Donţu a fost înregistrată. În ceea ce priveşte plângerile depuse de reprezentanţii PSD Suceava împotriva Bucovina TV, Bogdan Gheorghiu afirmă că în spatele acestora se află Alexandru Băişanu, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Suceava.

„Băişanu forţează nota pentru că urmează o campanie electorală şi vrea ca toată lumea să meargă la postul său de televiziune. Aceasta este singura explicaţie a tot ce s-a întâmplat în ultima vreme. Şi mă refer la declaraţiile lui Băişanu potrivit cărora reprezentanţii USL Suceava vor boicota emisiunile postului de televiziune Bucovina TV, iar Cătălin Nechifor neagă că s-a discutat aşa ceva în cadrul şedinţelor pentru că protocolul nu prevede aşa ceva”, a declarat Bogdan Gheorghiu.

 

Postul Plus TV, reclamat acum câteva zile

În cazul postului de televiziune Plus TV a fost depusă săptămâna trecută o plângere la CNA de către suceveanul Constantin Piuturean. „În emisiunea <Exilaţi din anonimat> din data de 06 februarie 2012, domnul Alexandru Băişanu, fiind într-o mare eroare, a afirmat că sunt un om murdar, certat cu legea, că am luat ştrandul sucevenilor şi că am fost trimis de domnul Flutur Gheorghe şi acoliţii săi să fac să degenereze manifestaţiile şi să schimb mesajul transmis de manifestanţi. Ţin să aduc la cunoştinţa opiniei publice şi în special domnului Băişanu, care încearcă să strângă ceva lauri în urma manifestaţiilor, că sunt un cetăţean ca oricare cetăţean din municipiul Suceava şi din România şi cred că am dreptul să-mi exprim convingerile, chiar dacă domnului nu-i convine; nu am nici o legătură cu ştrandul din Suceava, decât că locuiesc pe strada Ştrandului; totodată, pot să-i pun la dispoziţie cazierul meu pentru a-i demonstra că este curat; nu fac parte din nici un partid politic; nu am avut niciodată nici un contract cu statul sau vreo instituţie a statului”, a declarat Constantin Piuturean.

În cursul zilei de ieri l-am sunat pe Constantin Băişanu, tatăl lui Alexandru Băişanu şi directorul postului de televiziune Plus TV. Acesta a menţionat că este la curent cu plângerea depusă de Constantin Piuturean, „dar pentru a vă da un răspuns vă rog să vă adresaţi în scris la sediul nostru”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sesizările la CNA împotriva posturilor locale de televiziune se înmulţesc.
 Vizualizări articol: 2461 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 5 voturi
Sesizările la CNA împotriva posturilor locale de televiziune se înmulţesc3.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei