Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 ian 2012 - Anul XVII, nr. 1 (4906)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Cereri trăsnite

Primarul din Câmpulung are nevoie de despăgubiri pentru a putea procrea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Atunci când nu este preocupat de problemele administrative pe care le are de rezolvat în Câmpulung Moldovenesc, ceea ce i se întâmplă extrem de rar, primarul Gabriel Constantin Şerban face tot felul de lucruri trăsnite. Un exemplu în acest sens este şi intenţia lui Gabriel Constantin Şerban de a obţine o despăgubire de 400.000 de lei (patru miliarde de lei vechi) de la o pensionară din Câmpulung Moldovenesc, Valeria Lucescu, despre care spune că i-a lezat imaginea şi reputaţia, dar şi dreptul la imagine.
Supărarea primarului Şerban pleacă de la faptul în perioada 2006 – 2010 a fost supus unor „atacuri” din partea Valeriei Lucescu, aceasta formulând mai multe plângeri penale la adresa sa. Considerând că aceste plângeri i-au adus prejudicii din mai multe puncte de vedere, Şerban a considerat de cuviinţă să-i solicite pensionarei despăgubiri de 400.000 de lei. Şi poate că acest drept al primarului Gabriel Constantin Şerban, concretizat printr-o întâmpinare depusă la Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, ar fi fost trecut mai uşor cu privirea dacă în documentul respectiv acesta nu ar fi trecut o serie de detalii intime despre viaţa sa, dar şi o serie de formulări cât se poate de elevate, folosind, printre altele, citate din Cicero. Şerban ajunge până acolo încât explică instanţei că daunele de 400.000 de lei i se cuvin pe deplin în condiţiile în care plângerile penale făcute de pensionara din Câmpulung Moldovenesc au produs o stare tensionată în familia sa şi au făcut ca între el şi soţie să apară o ruptură fizică şi psihică, acest lucru afectându-i capacitatea de a procrea.

 

Ţinta lui Şerban: O pensionară care l-a reclamat pe primar şi oamenii săi de furt şi abuz în serviciu

Femeia de la care Gabriel Constantin Şerban cere 400.000 de lei, Valeria Lucescu, este o pensionară din Câmpulung Moldovenesc, care în ultimii ani l-a acuzat pe acesta, dar şi pe oamenii din primărie de săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care furt, abuz în serviciu, tulburare de posesie şi violare de domiciliu.
Valeria Lucescu a administrat o societate comercială, SC Cantina Restaurant Familial SA, care funcţiona într-o clădire aflată în proprietatea Primăriei Câmpulung Moldovenesc. Cantina a funcţionat în imobilul respectiv până când un cetăţean german, Gerbel Andreas, a revendicat imobilul. Mai mult, Valeria Lucescu a fost împuternicită de către Gerbel Andreas să-i reprezinte interesele în această problemă. După un proces care s-a întins pe parcursul a mai mulţi ani, scandalul între primarul Şerban şi Valeria Lucescu a atins cote maxime în momentul în care reprezentanţii primăriei au intrat în imobil pentru a face o serie de măsurători ale spaţiilor. De precizat că în acel moment primăria administra în mod legal clădirea. Nemulţumirile Valeriei Lucescu au fost cauzate de faptul că în momentul în care reprezentanţii primăriei au intrat în clădire, ea nu se afla de faţă. Ulterior, femeia a reclamat că din bucătăria cantinei au dispărut mai multe obiecte. De altfel, acesta a fost şi punctul de plecare în războiul de aproximativ patru ani dus în instanţă între Valeria Lucescu şi Gabriel Constantin Şerban. Trebuie spus că toate acuzaţiile pe care Valeria Lucescu i le-a adus primarului din Câmpulung Moldovenesc nu au fost confirmate de instanţe, care au dispus neînceperea urmăririi penale faţă de Şerban.

 

„Îmi este şi acum greu să privesc în ochi persoanele dragi”

Lipsa unor decizii ale instanţelor care să-l găsească vinovat pe Gabriel Constantin Şerban a făcut ca acesta să recurgă, la rândul său, la dreptul de a o ataca în instanţă pe femeie şi a-i cere despăgubiri materiale. Încă de la începutul întâmpinării pe care a depus-o la Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Şerban ţine să explice instanţei că este primar din anul 2004, iar în această calitate a dat dovadă de bună credinţă şi de conştiinciozitate în îndeplinirea atribuţiilor pe care le are.
Şerban continuă, prezentând instanţei faptul că plângerile penale ale Valeriei Lucescu l-au afectat atât pe el, ca victimă directă, cât şi pe soţia şi mama sa, care în timpul cercetărilor penale au fost „victime indirecte, mediate”. Mai mult, primarul susţine că atât soţia, cât şi mama sa continuă să fie afectate de acea perioadă în care el a fost supus verificărilor. „Şi în aceste zile aceste fiinţe dragi mie suferă ca urmare a prejudiciului <prin ricoşeu>. Îmi este şi acum greu să privesc în ochi persoanele dragi, fiindcă ştiu că atacurile pârâtei nu s-au oprit, aceasta continuă şi în acest moment, când sunt în continuare cercetat ca urmare a plângerilor formulate împotriva mea de aceeaşi persoană”, se arată în întâmpinarea formulată de Gabriel Constantin Şerban.
El mai susţine că plângerile făcute de Valeria Lucescu au fost făcute cu rea-credinţă, deturnând dreptul de petiţionare de la scopul recunoscut de lege. De asemenea, primarul din Câmpulung Moldovenesc o caracterizează pe femeie ca fiind una dintre acele persoane care consideră că „societatea noastră instituie numai drepturi, nu şi obligaţii”.
În continuare, Gabriel Constantin Şerban insistă să prezinte instanţei cât de afectat a fost el de plângerile depuse de reclamantă în perioada 2006 – 2010, precizând că „acţiunile sale repetate îmi afectează imaginea publică, îmi îngreunează viaţa de familie şi îmi împiedică posibilitatea de comunicare şi relaţionare cu toţi partenerii de dialog/discuţii/negociere”.

 

Valeria Lucescu, persoana pe care Şerban dă vină pentru prestaţia sa profesională

Mai mult, dacă locuitorii din Câmpulung Moldovenesc au simţit că în perioada 2006 – 2010 primarul Gabriel Constantin Şerban nu şi-ar fi îndeplinit aşa cum ar fi vrut ei sarcinile pe care le avea în calitatea de primar al acestui municipiu, atunci ar trebui să ştie că pentru această situaţie este de vină tot Valeria Lucescu. Gabriel Constantin Şerban spune în întâmpinarea depusă la Judecătorie că pe perioada cercetărilor efectuate asupra sa, „activitatea mea socio-profesională a fost grav afectată de starea de suspiciune asupra corectitudinii întreţinută de afirmaţiile nedovedite ale pârâtei”.
Ulterior, tot în această întâmpinare, el susţine că acţiunile Valeriei Lucescu au ridicat serioase semne de întrebare în rândul cunoscuţilor săi cu privire la moralitatea şi profesionalismul său. „Chiar şi colegii mei de serviciu, precum şi rudele, cunoştinţele mele, au început să-şi pună serioase semne de întrebare cu privire atât la activitatea mea profesională, cât mai ales la moralitatea mea, fiind deseori pus în situaţii jenante, fără de scăpare”. Gabriel Constantin Şerban insistă şi mai spune că „nu-şi mai poate desfăşura viaţa omenească într-un cadru social care implică o serie de relaţii cu semenii, bazate nu numai pe interese materiale (...)”. Iar modul în care continuă întâmpinarea, poate explica şi mai clar la ce a fost supus primarul din Câmpulung Moldovenesc: „prin faptele sale, pârâta mi-a produs o suferinţă fizică derivată prin înjosirea socială, batjocura politică, minciuna dezonorantă, care mi-au pătat imaginea socială, atrăgându-mi desconsiderarea nemeritată a celor ce, mai înainte, o preţuiau”.

 

Cât din cei 400.000 de lei îi poate aduce lui Şerban echilibrul necesar procreării?

Întâmpinarea depusă de Gabriel Constantin Şerban devine din ce în ce mai interesantă în momentul în care acesta încearcă să explice instanţei cât de afectat a fost din punct de vedere moral de acţiunile Valeriei Lucescu. După ce spune că prejudiciul moral este reprezentat de disconfortul psihic care i-a fost creat, primarul Şerban spune că Valeria Lucescu nu s-a limitat doar la acţiunile în instanţă, ci s-a folosit şi de atacuri mediatice la adresa sa. „Pârâta nu s-a limitat doar la formularea plângerilor penale împotriva mea, ci a acordat şi interviuri şi a alimentat <setea> excesivă a presei de scandal, sursă inepuizabilă de informaţii şi pentru presa virtuală”.
Explicaţiile lui Gabriel Constantin Şerban din întâmpinarea depusă la Judecătorie ating cote maxime atunci când încearcă să câştige bunăvoinţa instanţei precizând că cercetările penale la care a fost supus i-au afectat viaţa de cuplu, nereuşind să aibă copii. Mai mult, Şerban ajunge să dea detalii cât se poate de intime din viaţa sa de cuplu, doar-doar va reuşi să convingă instanţa cât a fost de afectat.
„Impactul acestor afirmaţii asupra familiei mele şi a cunoscuţilor mei a fost semnificativ. A produs o stare tensionată în familie, au fost folosite cuvinte grele la adresa mea, care ulterior au determinat o imposibilitate de comunicare firească. Am suferit o ruptură fizică/psihică faţă de soţia mea, care se află de mai mulţi ani sub tratament medical cu scopul de a face posibilă cea mai mare dorinţă a noastră – aceea de a avea copii. Însă faptul că eu sunt cel care am fost supus torturii mediatice a condus, inevitabil, la imposibilitatea fizică şi emoţională de a fi în măsură să-mi regăsesc echilibrul necesar procreării”, a mai spus Şerban în întâmpinarea depusă la instanţă.
Fără a se limita la aceste aspecte, Gabriel Constantin Şerban continuă şi spune că nici până în momentul de faţă „nu am mai putut reconstrui relaţia dintre noi, aşa cum era aceasta înainte de acuzele scrise şi publice ale pârâtei”.
Un lucru nu spune însă primarul din Câmpulung Moldovenesc atunci când cere 400.000 de lei pagube. Cât din această sumă reprezintă „imposibilitatea fizică şi emoţională de a fi în măsură să-mi regăsesc echilibrul necesar procreării”, cât reprezintă „tortura mediatică”, şi cât reprezintă celelalte fapte care i-au adus prejudicii morale.

 

Şerban îi lasă loc lui Cicero să tragă concluziile

Finalul întâmpinării depuse la Judecătoria Câmpulung Moldovenesc aduce în faţa instanţei un alt fel de Gabriel Constantin Şerban, care se transformă într-o persoană care începe „să se joace” cu locuţiunile în limba latină folosite în domeniul juridic. Toată această dovadă de cunoaştere a limbii latine culminează cu modul în care Şerban susţine că este îndreptăţit să solicite admiterea cererii de chemare în judecată, folosind pentru aceasta un citat din marele filozof şi scriitor roman Cicero. „Sunt îndreptăţit să solicit admiterea cererii de chemare în judecată, fiind convins că <cuiusvis hominis est errare; nullis, nisi insipientis, in errare perseverare> (Cicero, Philippicae, 12,2)”. Proverbul latin pe care Gabriel Constantin Şerban l-a menţionat în întâmpinarea sa înseamnă „Orice om poate greşi, numai prostul stăruie în greşeală”, şi probabil a fost ales în mod special pentru a explica ceea ce crede el despre câmpulungeanca Valeria Lucescu.
Despre succesul acţiunii primarului din Câpulung Moldovenesc vom mai scrie imediat după data de 12 ianuarie 2012, atunci când a fost stabilit primul termen în acest proces.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Câmpulung are nevoie de despăgubiri pentru a putea procrea.
 Vizualizări articol: 1541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 14 voturi
Primarul din Câmpulung are nevoie de despăgubiri pentru a putea procrea3.7514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   00. trimis de
( 4 ian 2012, 11:53:01
jalnic tov.primar.
2.   EXTAZ trimis de
( 4 ian 2012, 14:57:48
EFECT DE BUMERANG!DACA NU INCHIDEA WC-UL PUBLIC,CONSIDERAT ATUNCI DE FISC,UN ,,FOCAR DE EVAZIUNE FISCALA'',SI NU AR FI RENUNTAT LA SERVICIILE MANAGERULUI DE LA ACEL ,,EDIFICIU'',ACUM AR FI PUTUT APELA LA AJUTORUL FOSTULUI ,,MANAGER'',ACESTA FIIND FOARTE PRODUCTIV LA CAPITOLUL ,,PROCREERE''.
PROCEDEU SIMPLU: TREBUIA NUMAI MOMIT LA O CABANA PE VALEA CASELOR ,DE EXEMPLU,CAVIARUL,SAMPANIA, SALATA DIN FRUCTE DE MARE,PUTEAU FI ASIGURATE DE FISC-UL DIN C-LUNG,PTR CA SLAVA DOMNULUI,AU DE UNDE,UN PIC DE MUZICA IN SURDINA,DIN PODUL CABANEI,INTERPRETATA LA TROMPETA [DEH,RECUNOSTINTA],IAR RESTUL DECURGEA DE LA SINE.
TOTUSI RAMANE O INTREBARE:
CE VA FACE ACEST PRIMAR SI COMPLICII ACESTUIA,CAND VOR INCEPE SA ,,CURGA'',PLANGERILE PENALE SAPTAMANALE,PTR TOATE HOTIILE SI POTLOGARIILE SAVARSITE IN ACEASTA GUBERNA TURISTICA? O SA REZISTE ,,SCUTUL'' SECU-NASILOR SAI PROTECTORI? SUNTEM SIGURI CA NU!
3.   Pilula trimis de
( 4 ian 2012, 15:01:55
Vă dați seama ce de-a viagra isi cumpără ăsta de 400.000 lei? O să procreeze și el și băieții lui (dacă nu cumva o să facă fete și atunci o să le lase moștenire pastilele)!
4.   Nu inteleg! trimis de
( 4 ian 2012, 16:02:01
Serban e impotent si devine potent daca i se platesc 400.000 ron? Mie imi suna mai degraba a lipsa de SULA si inceara sa dea vina pe altul. Daca era BARBAT se ducea impotriva procurorilor care-l ancheteaza de 100 de ani fara nicio finalitate, adica fara a fi trimis in instanta.
5.   Penibil trimis de
( 4 ian 2012, 16:54:05
un oras obscur, un primar obs/cur si penibil
6.   COMPLETARE trimis de
( 4 ian 2012, 17:51:12
PTR BLANA DE URS ,DIN FATA SEMINEULUI,SE PUTEA APELA LA FOSTUL ,,MENTOR'' INTR-ALE HOTIEI,MOMENTAN PUSNIC IN VARF DE MUNTE SI ,,VANATOR'' REPUTAT,CU TOATE CA PTR UNELE CUCOANE CE DEPASESC O ANUMITA VARSTA,ESTE RECOMANDATA BLANA DE PORC MISTRET,DIN MOTIVE INCA NECUNOSCUTENOUA.
7.   Comentariu trimis de
( 4 ian 2012, 22:28:41
puteti voi rade si comenta de acest primar pe teme sexuale dar pe teme de administratie locala si politica le-o trage zdravan campulungenilor.bineinteles sustinut de alti "potenti"ai judetului.
8.   Ne-a distrus oraşul trimis de
( 4 ian 2012, 22:32:20
Am devenit ,,un oraş obscur,,datorită actualulu,,i DON,, primar Şerban-un om frără dragoste de oraş,de oamenii oraşului.Îl interesează să facî cît mai multe ,,ieşiri,,în lumea mare...acum este în Austria la schiat!!!Îl doare în pixul bolnav ,de noi-cetăţenii care l-m votat.Dacă D-nul Flutur nu ne acorda fonduri...oraşul decădea mai mult...avînd perspectiva unei comune bucovinene.Doamne fereşte-ne de o nouă alegere a acestui primar....mulţi se vor muta din oraş...rămîn doar prietenii de excursii în străinătate,vînăto ....Mă rog pentru oraşul meu ...să ne scape de un asemenea specimen!!!!
9.   Blestem trimis de
( 4 ian 2012, 23:30:49
L-a ajuns blestemul orasului de care si-a batut joc marlanul. Daca s-ar "prinde"macar 1% din urarile facute de campulungeni, lui dom` primar i se va mai ridica maciuca la Pastele Cailor si o sa-si angajeze un negru ca sa-l ajute la procreere... Ii dorim sa aiba in continuare o situatie familiala flasca si zbarcita...
10.   Bnhj trimis de
( 5 ian 2012, 19:53:36
Fratilor sunteti idioti? De ce faceti astfel de comentarii, doar voi ati votat cu URR/ul in 2004. Atunci nu ati vazut pe cine votati, de ce sunteti ipocriti ? In 2008 nu ati votat cu, Cuciureanu din cauza ca e spagar si ati votat tot impotriva curentului. Va meritati soarta campulungenilor. Oricum Serban este mai bun decat Mangiurea sau Piticar. Sa fim realisti si sa discutam concret; cele mai multe investitii se fac acum pe timpul lui Serban (partia de ski, asfaltari, pod bunesti, platou, etc). Ca nu este el prea gospodar si umbla dupa fufe, dar impins de la spate de domnul Flutur tot misca ceva.
Pentru cei care iubesc PSD/ul si pe Marzoi va spun ca acestia ,,au votat,, pentru distrugerea Campulungului si sper ca intr/o zi aceste persoane vor plati.
ASTEPT CA DOMNII CARCOTASI SA MA FACA CU OU SI OTET
11.   SI INCA CEVA trimis de
( 5 ian 2012, 20:28:58
STIATI CA: pe unde s/au amplasat conductele pentru apa ( Bodea, Centru, Stadion, Valea Seaca,Capu Satului etc) au fost montati hidranti pentru POMPIERI iar acestia in caz de incendiu nu trebuie sa mai faca kilometri ca sa/si alimenteze masinile.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei