Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 ian 2012 - Anul XVII, nr. 1 (4906)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă poliţie

Bancnote false de o sută de lei, plasate pe piaţa din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava încearcă să dea de urma unor indivizi care au plasat pe piaţă bancnote false de o sută de lei.
Într-un prim caz, vinerea trecută, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată de un angajat al unei benzinării, care a reclamat că a găsit în casa de marcat o bancnotă falsă.
Angajatul benzinăriei, Lucian A., în vârstă de 27 de ani, din municipiul Suceava, a relatat că a observat falsul la momentul efectuării monetarului, la închiderea programului, bancnota de o sută de lei provenind din încasările efectuate în cursul zilei. Tânărul nu a putut da mai multe amănunte cu privire la persoana care a plasat bancnota. 

 

Au venit să cumpere cinci litri de vin cu bancnote de o sută de lei

O zi mai târziu, pe 31 decembrie, a venit o a doua reclamaţie. Ioan Ş,, un bărbat în vârstă de 69 de ani din municipiul Fălticeni, a sesizat că doi bărbaţi care l-au abordat sub pretextul că vor să cumpere vin i-au plasat o bancnotă de o sută de lei ce pare a fi falsă.   
Din cercetări a rezultat că unul dintre necunoscuţi a achiziţionat cinci litri de vin de la acesta, plătind cu o bancnotă falsă de o sută de lei, la care a primit rest 82 de lei. Al doilea individ a solicitat aceeaşi cantitate şi i-a întins bărbatului de 69 de ani o altă bancnotă de o sută de lei. A fost momentul în care victima a observat că hârtia are lipită pe una din margini o folie scotch, în zona sistemului de securizare, astfel că a început să aibă suspiciuni şi să o cerceteze mai în amănunt. Dându-şi seama că vor fi descoperiţi, cei doi indivizi au fugit din locuinţa bărbatului din Fălticeni

 

Falsurile sunt destul de grosolane

Cele două bancnote plasate la benzinărie şi la bărbatul de 69 de ani sunt de aproximativ aceeaşi mărime cu una reală, însă nu prezintă pe suprafeţe urmele specifice de relief. De asemenea, în fereastra transparentă nu se vede cifra de o sută de lei, aşa cum ar fi fost normal. Bancnotele false sunt confecţionate din hârtie, iar culoarea acestora este mai stridentă decât a celor autentice.
Având în vedere aceste două sesizări, este posibil ca cei care deţin falsurile să mai fi plasat pe piaţă şi alte bancnote.
Într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava se arată că „poliţiştii recomandă cetăţenilor să manifeste vigilenţă atunci când încasează sume de bani (în special bancnote) şi să efectueze cel puţin o verificare sumară a acestora prin prisma elementelor de siguranţă specifice bancnotelor aflate în uz pe teritoriul României”.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bancnote false de o sută de lei, plasate pe piaţa din Suceava.
 Vizualizări articol: 1884 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Bancnote false de o sută de lei, plasate pe piaţa din Suceava4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Catre MONITORUL trimis de
( 4 ian 2012, 22:39:05
Scriu acest mesaj aici pentru ca articolul cu fiul primarului din Preutesti care pe data de 31.12.2011 a lovit cu o rozeta un tinar in barul numit la Soarec acel tanar fiind luat de salvare mai mult mort decat fiu se mai zbatea in momentul sosiri ambulantei iar in momentul de fata se afla la targu mures cu sanse 5% de supravetuire.In momentul sosiri ambulantei la fata locului plingea in hohote fetita lui ma gandesc ce inima a avut acest Ionut Anita fiul primarului din Preutesti acelas care a agresat si pe acel paznic de vanatoare cu o luna in urma.Ce este curios politisti cei doi care erau de fata in momentul incidentului sau intors cu spatele si au plecat lasand acel om intr-o balta de sange.de ce? pentru ca seful lor acel Gagiu Constantin destituit recent de la Falticeni este prieten si supus Primarului ,sotiea acestui politist este subalterna domnului Primar.De ce Monitorul nu scrie nimic de acest grav incident-CRIMA-de ce politia nu a dat nici un comunicat?de ce sunt multe intrebari pe care Voi jurnalisti lui Peste trebuie sa le stiti

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei