Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 ian 2012 - Anul XVII, nr. 1 (4906)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În noaptea dintre ani

15.000 de suceveni au sărbătorit Revelionul în aer liber

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Numărătoarea inversă, la trecerea din 2011 în 2012, a răsunat de pe buzele a aproximativ 15.000 de suceveni care au petrecut Revelionul în aer liber, în parcarea Iulius Mall Suceava, cântând şi dansând alături de numeroşi interpreţi populari, formaţii de muzică populară, dar şi trupe de muzică uşoară şi de rock.
Petrecerea dintre ani a început de la ora 21.00, cu frumoase melodii populare interpretate de Călin Brăteanu, Laura Haidău şi Nicolae Vieru.
Andrei şi Kamara, soliştii trupei Alb Negru, au urcat pe scenă în jurul orei 21.30, încântând publicul cu melodii pop antrenante, pline de viaţă, dar şi cu ritmuri de dragoste - “Lasă-te iubită”, “Fierbinte”, “Fără sens”, “Jumătatea mea”, “Kalimba”.
Alexandru Recolciuc, Dana Dăncilă şi Marius Zgâianu au venit cu ritmuri de petrecere şi voie bună, provocându-i pe suceveni la dans.
Odyssey, una din cele mai de succes trupe de rock sucevene, a schimbat registrul muzical al serii, cu melodii ceva mai grave.
În jurul orei 23.00, la mall a început să sosească din ce în ce mai multă lume, atât cu maşinile, cu autobuzele TPL, cât şi pe jos, grupuri impresionate de oameni pornindu-se la pas, din Burdujeni înspre Bazar.
Cum parcarea de la Iulius Mall era deja plină de lume, iar cea privată de la Bazar era deja arhiplină, cei care au venit cu maşinile după ora 23.00 au fost nevoiţi să lase autoturismele în parcarea de la Shopping City Suceava şi de acolo să meargă pe jos, în vreme ce alţii au parcat pe drumul de pe laterala Bazarului.

 

Un show de Impact

Pe scenă, Cristina şi Mayer, membrii trupei Impact, au oferit un show incendiar, venind în faţa sucevenilor atât cu vechile melodii ale formaţiei, care au fost în topuri multă vreme, cât şi noile hituri, orientate în special pentru cei care frecventează cluburile.

 

Numărătoarea inversă de la miezul nopţii

Cu puţin timp înainte de miezul nopţii, pe scenă a urcat interpreta de muzică populară Cristina Gheorghiu, care a încins atmosfera cu sârbe, bătute modoveneşti şi alte melodii populare pline de veselie, care i-au făcut pe spectatori să încingă hore atât în faţa scenei, cât şi în zonele mai îndepărtate.
Cu un minut înainte ca ceasul să bată ora 24.00, pe scenă a urcat primarul Sucevei, Ion Lungu, care, la fel ca în ceilalţi ani, a transmis sucevenilor urări de bine pentru noul an: “La mulţi ani, Suceava! La mulţi ani, suceveni! Vom număra împreună ultimele clipe ale anului 2011”.
Acompaniat de vocile a mii de suceveni, Lungu a început numărătoarea inversă, începând de la 10, iar odată ajuns la 0, a strigat “La mulţi ani 2012!”.
El a băut o gură de şampanie alături de sucevenii care au întâmpinat noul an cu strigăte de bucurie, cu sărutări, îmbrăţişări, ciocnind paharele cu şampanie, după care le-a urat “La mulţi ani şi un an bun în 2012!”, coborând de pe scenă.

 

Explozie de lumini pe cerul Sucevei

În tot acest timp, cerul Sucevei a început să fie luminat de exploziile artificiilor, care lăsau o ploaie de lumini să cadă deasupra apei râului Suceava.
Timp de zece minute, suceveni s-au putut bucura de un spectacol extraordinar al focurilor de artificii, unele dintre acestea atât de impresionante încât stârneau strigăte de uimire în rândul celor 15.000 de suceveni care le admirau din parcarea Iulius Mall, în vreme ce alte mii de suceveni le priveau de la distanţă.

 

Dans pe cioburi

În primele minute ale anului 2012, pe scenă a urcat îndrăgitul interpret de muzică populară George Finiş, care a venit însoţit nu doar de dansatori, dansatoare, ci şi de un urs şi o capră – costumaţii tradiţionale pentru urătorii de Anul Nou.
Melodiile sale au pus jar sub tălpile sucevenilor, care s-au prins în joc, în hore imense, în cercuri concentrice, în vreme ce alţii au preferat să danseze pe perechi, cu toţii ignorând sticla spartă ce le scrâşnea sub tălpi după ce sticlele goale de şampanie au fost aruncate pe jos, la întâmplare.
Nici primarul Sucevei, Ion Lungu, nu a rămas indiferent la magia muzicii populare, intrând în horă alături de alţi suceveni, pentru ca mai apoi să o invite pe soţia sa la dans, încingând asfaltul sub tălpi.
George Finiş a încheiat spectacolul său cu o frumoasă urătură, în aplauzele mulţimii, predând ştafeta unui alt sucevean drag amatorilor de muzică populară - Sorin Filip.
Radu Ile, cu al său clop maramureşean şi cu mişcările sale comice, a făcut un spectacol de zile mari, determinând publicul să cânte alături de el şi să danseze cu foc.
Spectacolul de Revelion s-a prelungit până după ora 02.00 dimineaţa, pe scenă evoluând Alexandru Dumbravă, formaţia Sălceanca, Viorica Gălan, dar şi Ciro de Luca.

 

Forţele de ordine, mobilizate pentru a asigura ordinea în noaptea de Revelion

În vreme ce majoritatea sucevenilor s-au distrat în noaptea de Revelion, sute de jandarmi şi poliţişti au vegheat pentru asigurarea unui climat favorabil derulării manifestărilor şi pentru depistarea, identificarea şi sancţionarea celor care comit fapte antisociale.
În total, 120 de jandarmi suceveni au asigurat, împreună cu lucrători ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava şi ai structurilor de poliţie locală, măsurile de ordine la manifestările organizate în mai multe localităţi din judeţ cu ocazia trecerii în noul an - Suceava, Vatra Dornei, Rădăuţi, Dolhasca Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului şi Fălticeni. La aceste activităţi s-au înregistrat peste 30.000 de participanţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 15.000 de suceveni au sărbătorit Revelionul în aer liber.
 Vizualizări articol: 2339 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 6 voturi
15.000 de suceveni au sărbătorit Revelionul în aer liber1.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Poate trimis de
( 4 ian 2012, 19:18:39
URAT, PROST SI TZARANESC SPECTACOL...MAI OAMENI BUNI, MAI EXISTA SI ALTFEL DE MUZICA, NU NUMAI POPULARA
1.1  RE: Poate trimis de
( 4 ian 2012, 19:57:45
Daca iti pierzi radacinile..iti pierzi si identitatea in globalizarea asta.
1.2  RE: Poate trimis de
( 4 ian 2012, 23:50:56
Muzica populara este foarte frumoasa.... vrei sa ti`l aduca pe Guta??? Daca aveai chef de house de rev trebuia sa o tai in discoteca si aveai acolo muzica bunawinking.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei