Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 ian 2012 - Anul XVII, nr. 1 (4906)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Flagrant

Hoţi de cale ferată, prinşi cu focuri de armă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei indivizi care au furat în mai multe rânduri cale ferată de pe sectorul de linie Gura Putnei - Nisipitu, închis după inundaţiile din 2008, au fost prinşi în flagrant pe 29 decembrie, după o acţiune de urmărire în care poliţiştii au făcut uz de armă şi i-au imobilizat pe fugari cu ajutorul sprayului iritant lacrimogen.
Constantin Betean, în vârstă de 40 de ani, fratele său, Traian Betean, de 22 de ani, ambii din Vicovu de Sus, şi Ionuţ Stoian, tot de 22 de ani, cu domiciliul în comuna botoşăneană Cristineşti, rudă cu primii, au fost depistaţi într-o zonă izolată dintre staţiile CFR Gura Putnei şi Straja, unde demontaseră cinci şine de cale ferată şi mai multe elemente de prindere ale acestora pe care, în momentul surprinderii în flagrant, le încărcau în căruţa cu care veniseră în zonă.
Acţiunea a fost coordonată de lucrătorii Serviciului Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava, cu sprijinul jandarmilor şi al poliţiştilor de la Secţia Rurală Vicovu de Jos.
Cum indivizii au luat-o la fugă, poliţiştii au tras focuri de armă în plan vertical, pe doi prinzându-i şi imobilizându-i în scurt timp, iar pe al treilea puţin mai târziu.

 

25 de kilometri de cale ferată, pradă hoţilor

Fapte de furt de cale ferată din zona Straja-Vicov s-au repetat de mai multe ori în ultimii doi ani, autorii identificaţi de poliţie fiind mai de fiecare dată dintre membrii familiei de romi Betean din Laura - Vicovu de Sus. A mai existat chiar un episod de urmăriri cu focuri de armă, în iunie 2010, atunci hoţii fiind depistaţi cu o căruţa în care erau transportate şine de cale ferată (36 de metri).
Cei trei indivizi prinşi pe 29 decembrie au fost prezentaţi Judecătoriei Rădăuţi, cu propunere de arestare preventivă, instanţa emiţând pe numele lor mandate de arestare pentru 29 de zile.  
Comisarul-şef Florin Catană, şeful Serviciului Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava, a declarat: „Cei trei erau în vizorul nostru de mai multă vreme, sunt suspecţi şi în alte fapte de furt din acea zonă de cale ferată şi au antecedente penale. Ei acţionau în zonele de cale ferată greu accesibile, aflate în pădure, unde accesul auto este imposibil”.
Linia 515 Dorneşti – Gura Putnei (Putna) – Nisipitu a rămas, după inundaţiile din 2008, funcţională doar până la Gura Putnei, restul de 25 de kilometri de cale ferată, pe întinderea Gura Putnei – Straja – Falcău – Brodina – Nisipitu, devenind ţinta hoţilor de fier vechi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hoţi de cale ferată, prinşi cu focuri de armă.
 Vizualizări articol: 2012 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 6 voturi
Hoţi de cale ferată, prinşi cu focuri de armă4.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei