Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 nov 2011 - Anul XVI, nr. 278 (4876)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Prefectul cere consilierilor din Câmpulung să scape oraşul de „hingherii” de maşini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul judeţului Suceava, Sorin Popescu, a solicitat Consiliului Local din Câmpulung Moldovenesc să scape oraşul de „hingherii” de maşini din acest oraş. Printr-o adresă înaintată Consiliului Local din Câmpulung Moldovenesc şi în atenţia primarului Gabriel Constantin Şerban, prefectul judeţului solicită reanalizarea Hotărârii Consiliului Local de organizare a activităţii de blocare, ridicare, transport, depozitare şi eliberare a autovehiculelor sau vehiculelor oprite sau staţionate neregulamentar pe drumurile publice sau domeniul public şi privat din municipiul Câmpulung Moldovenesc. În solicitarea prefectului se precizează în mod clar că reanalizarea acestei hotărâri trebuie să aibă loc în prima şedinţă a Consiliului Local Câmpulung Moldovenesc. Cum această primă şedinţă de la primirea adresei prefectului are loc în cursul zilei de astăzi, este de aşteptat să vedem dacă primarul Gabriel Constantin Şerban va da curs solicitării făcute Sorin Popescu.

În urma publicării mai multor articole în Monitorul de Suceava în care se semnala modul în care angajaţii firmei Hi Speed Recovery SRL Botoşani îşi desfăşoară activitatea de blocare şi ridicare a maşinilor parcate neregulamentar pe străzile din Câmpulung Moldovenesc, prefectul judeţului a numit o comisie de control pentru verificarea acestei activităţi.

În urma verificărilor efectuate la Primăria Câmpulung Moldovenesc, dar şi a modului de organizare a acestei activităţi, membrii comisiei de control au constatat mai multe nereguli, toate aceste fiind aduse la cunoştinţa conducerii primăriei acestui municipiu. După controlul documentelor, a dispoziţiilor de primar şi a hotărârilor de Consiliu Local care au stat la baza încheierii contractului cu firma Hi Speed Recovery SRL Botoşani, comisia de verificare a constatat faptul că toate acestea încalcă prevederile legale în vigoare, respectiv Hotărârea Guvernului României nr. 147/1992 privind blocarea, ridicarea, transportul, depozitarea şi eliberarea autovehiculelor sau remorcilor staţionate neregulamentar pe drumurile publice şi articolul 64 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 195/2002, modificată şi completată, privind circulaţia pe drumurile publice şi a articolului 216 din Hotărârea de Guvern prin care se aprobă regulamentul de aplicare a ordonanţei menţionate anterior.

De precizat că printre documentele la care s-au găsit nereguli se numără şi contractul de concesiune de servicii încheiat de Primăria Câmpulung Moldovenesc şi SC Hi Speed Recovery SRL Botoşani, precum şi procesul verbal încheiat în luna ianuarie 2011 prin care s-au identificat şi stabilit locurile şi necesarul de indicatoare rutiere necesare desfăşurării activităţii de blocare, ridicare, transport depozitare şi eliberare a autovehiculelor sau vehiculelor oprite sau staţionate neregulamentar pe drumurile publice sau domeniul public şi privat din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

 

Imobilizarea unui vehicul nu poate fi făcută în locurile unde oprirea sau staţionarea este interzisă

În urma controlului, membrii comisiei remarcă faptul că, potrivit prevederilor legale, imobilizarea prin folosirea unor dispozitive tehnice sau a altor mijloace de blocare este interzisă în toate locurile unde oprirea sau staţionarea este interzisă, prevedere legală care nu a fost respectată în hotărârea adoptată de Consiliul Local Câmpulung Moldovenesc. De asemenea, prevederile legale în vigoare cu privire la activitatea de blocare şi ridicare a maşinilor fac referire la „autovehicule sau remorci staţionate neregulamentar pe drumurile publice”, iar actele adoptate de autorităţile locale din Câmpulung Moldovenesc se referă la „autovehicule sau vehicule oprite sau staţionate neregulamentar pe drumurile publice sau domeniul public şi privat din municipiul Câmpulung Moldovenesc”, în totală contradicţie cu prevederile legale.

 

Poliţiştii rutieri sunt cei care pot să dispună ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar

În adresa pe care prefectul Sorin Popescu a trimis-o autorităţilor din Câmpulung Moldovenesc se mai arată că Hotărârea de Guvern privind blocarea, ridicarea, transportul, depozitarea şi eliberarea autovehiculelor sau remorcilor staţionate neregulamentar pe drumurile publice oferă posibilitatea ca aceste vehicule să fie blocate sau ridicate, transportate şi depozitate în spaţii de parcare fixate de primari, până la eliberarea acestora proprietarilor.

Totodată, legislaţia cu privire la circulaţia pe drumurile publice prevede în mod clar că Poliţia Rutieră este cea care poate să dispună ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar.

Trebuie spus că potrivit unei dispoziţii a primarului Gabriel Constantin Şerban, acesta i-a împuternicit pe Poliţiştii Locali din cadrul Serviciului de Poliţie Locală din Câmpulung Moldovenesc să constate contravenţiile şi să aplice sancţiunile care în mod normal ar fi trebuit aplicate de Poliţia Rutieră.

În adresa trimisă de prefectul judeţului Consiliului Local Câmpulung Moldovenesc se arată: „În contradicţie cu prevederile legale, prin regulamentul care face parte integrantă din hotărârea adoptată de Consiliul Local s-a aprobat organizarea activităţii de blocare, ridicare, transport, depozitare şi eliberare a autovehiculelor sau vehiculelor oprite sau staţionate neregulamentar pe drumurile publice sau domeniul privat din Câmpulung Moldovenesc, ceea ce excede cadrului legal în materie”.

 

În lipsa unei noi decizii a CL Câmpulung Moldovenesc, Prefectura va ataca în instanţă hotărârea deliberativului local

În aceste condiţii, Sorin Popescu a solicitat autorităţilor locale din acest municipiu să revoce sau să modifice Hotărârea de Consiliu Local prin care s-a aprobat organizarea activităţii de blocare, ridicare şi de transport a vehiculelor parcate neregulamentar. Prefectul a solicitat ca după revocarea sau modificarea acestei hotărâri să fie luate măsurile ce se impun, respectiv anularea contractului încheiat de Primăria Câmpulung Moldovenesc cu firma Hi Speed Recovery SRL Botoşani.

Sorin Popescu a mai precizat că în situaţia în care Consiliul Local Câmpulung Moldovenesc nu va modifica sau revoca respectiva hotărâre şi nu va explica în mod clar de ce nu a luat o astfel de măsură, Prefectura Suceava va ataca în instanţă hotărârea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul cere consilierilor din Câmpulung să scape oraşul de „hingherii” de maşini.
 Vizualizări articol: 1815 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Prefectul cere consilierilor din Câmpulung să scape oraşul de „hingherii” de maşini5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   EXTAZ trimis de
(24 nov 2011, 14:08:02
IN CONCLUZIE SI INCASARILE SUNT ILEGALE,CA SI TOATE ACTELE INTOCMITE,PUTEM VORBI DE ABUZ,FALS SI UZ DE FALS,FALS IN INSCRISURI OFICIALE?SAU FIND VORBA DE ,,CEI MAI PRESUS DE LEGE" DIN C-LUNG,NU SE VOR LUA MASURILE LEGALE CE SE IMPUN?
2.   Propunere trimis de
(24 nov 2011, 15:26:20
Avand in vedere chestiunile de legalitate ridicate de prefect (presupun ca stie ce vorbeste), propun tuturor celor care au avut masinile ridicate / blocate sa se uneasca si sa contacteze un avocat priceput si sa dea in judecata primaria / primarul. Sa vedeti atunci ce distractie iese !
3.   CICA....OSPITALITATE BUCOVINENA. trimis de
(24 nov 2011, 15:50:12
PARCARI INSUFICIENTE,INDICATOARE SUPRAPUSE CU CE E IN TEREN,INTERSECTI INGUSTE,SEMAFOARE...LA HUMOR,VATRA DORNEI,PIETELE,FARA PARCARI PENTRU CEI DIN MEDIUL RURAL CARE DESERVESC PIETELE,REPET UNDE E OSPITALITATEA MOLDOVENEASCA,PARDON BUKOWINEANA...CE PRETENTI SA MAI AIBA TURISTI STRAINI CU NUMERE DE ALTE JUDETE SI MAI MULT CELE DIN ALTE TARI.
4.   IREAL -lule trimis de
(24 nov 2011, 15:59:41
Avocat priceput ??! Hm ! Primarul poate fi dat in judecata daca EL ti-a dat tie o chitanta/factura cand ti-au ridicat masina (de spalat pestii pe picioare ).Ramane varianta sa dai in judecata Primaria si aici sunt alaturi de tine - cladirea asta nezugravita trebuie actionata in instanta !

P.S. Prefectul...stie el ce vorbeste,limba romana !...presa nu stie ce (sa) scrie !
4.1  RE: IREAL -lule trimis de
(24 nov 2011, 21:22:25
In articol spune asa: " ... potrivit unei dispoziţii a primarului Gabriel Constantin Şerban, acesta i-a împuternicit pe Poliţiştii Locali din cadrul Serviciului de Poliţie Locală din Câmpulung Moldovenesc să constate contravenţiile şi să aplice sancţiunile care în mod normal ar fi trebuit aplicate de Poliţia Rutieră."

Deci se presupune ca nu ai inteles ...
5.   IN FINAL trimis de
(24 nov 2011, 16:53:42
TREBUIA DE MULT TIMP SA SE IA ACEASTA HOTARARE..TOTI PAGUBITII AR TREBUI SA DEA IN JUDECATA PRIMARIA SI DECIZIA IPOCRITA LUATA DE ACEST PRIMAR FARA SIMTUL RATIUNII SI RASPUNDERII. SA VINA ALT PRIMAR SA MISTE UN DEGET IN ACEST ORAS ,BUCOWINEAN..CUM SCRIA MAI SUS VTODIRICA..UNITI-VA ! SI SPUNETI CA VA PASA DE ACEST ORAS!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei