Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 nov 2011 - Anul XVI, nr. 278 (4876)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Unii investitori încă speră să cumpere cu 1 leu şi să vândă imediat cu 2 lei - consultant imobiliar

Joi, 24 Noiembrie 2011 (16:57:14)

Unii investitori au încă tendinţa speculativă de a aştepta oferte pe care să le cumpere cu un leu şi să le vândă a doua zi cu doi lei, dar astfel de oportunităţi nu vor mai apărea, a declarat, joi, directorul general al DTZ Echinox, Mihnea Şerbănescu.

"În mare s-a oprit declinul pieţei imobiliare, vor mai fi sincope, dar nu vom mai vedea scăderi majore. Revenirea trebuie să vină din factorul psihologic, pentru că există o lipsa de încredere. Pe de altă parte, există încă tendinţa speculativă a capitalului, de a sta în expectativă, pentru oferte pe care să le cumpere cu un leu şi să le vândă mâine cu 2 lei. Nu cred că vor mai apărea astfel de oportunităţi", a spus Şerbănescu, la seminarul "În Real Estate s-a oprit declinul. De unde poate reveni creşterea?", organizat de Ziarul Financiar.

În opinia sa, revenirea pieţei depinde de investitori, de dezvoltatori şi de bănci.

"Băncile au un rol hotărâtor în găsirea soluţiilor de finanţare în condiţii decente pentru dezvoltările imobiliare. Pe de altă parte trebuie depăşit pragul psihologic, deoarece există o neîncredere totală, din această cauză investitorii nu-şi mai asumă riscuri pentru un teren cu probleme aşa cum făceau acum patru ani. Cred că un mod de a ne recăpăta încrederea este să privim viaţa şi afacerile pe termen mediu şi lung. Criza se va sfârşi până la urmă, iar România va reveni pe creştere. Nu trebuie să privim business-ul de pe azi pe mâine, să aşteptăm câştig fără efort, fără a aduce valoare adăugată, de la o zi la alta", a adăugat reprezentantul companiei de consultanţă imobiliară.

Şerbănescu a afirmat că din cauza dificultăţilor de finanţare cu care se confruntă dezvoltatorii numărul proiectele noi va fi din ce în ce mai mic în anii următori, ceea ce va duce la limitarea ofertei şi implicit la creşterea chiriilor.

"Pe piaţa de birouri s-au absorbit anual 200.000 de metri pătraţi în ultimii ani, există birouri goale, dar în curând vor fi absorbite pentru că din cauza dificultăţilor de finanţare nu vor mai veni din urmă proiecte noi. Datorită faptului că cererea este constantă, lumea n-a murit, mai sunt companii care se extind, într-un an, un an şi jumătate chiriile vor începe să crească, ceea ce va crea atractivitate pentru dezvoltatori şi poate va relaxa şi băncile pentru a fi mai flexibile. Nu vor mai fi creşterile aberante din 2004-2008, ci sustenabile", a precizat Şerbănescu.

El remarcă, pe de altă parte, lipsa unei strategii de a genera creştere pe seama segementului construcţiilor la nivelul autorităţilor.

"Nici la autorităţi, nici la Banca Naţională nu există o strategie de a genera creştere pe construcţii. BNR are aversiune pentru creşterea bazată pe consum, ceea ce din punctul nostru de vedere este discutabil, iar Guvernul ar trebui să acorde mai multe facilităţi pentru construcţia de locuinţe. Consumul de imobiliare dacă se întâmplă în mod sănătos este foarte bun pentru economie. Plasamentele imobiliare pe termen mediu sunt sănătoase, sunt sigure", a mai arătat Şerbănescu.

Per ansamblu acesta nu vede o scădere a pieţei imobiliare în viitorul apropiat, ca urmare a situaţiei externe, fiind segmente care indică evoluţii ascendete, iar altele scădere.

"Este panică în sistemul bancar şi sperăm ca de acum într-un an să avem discuţii serioase cu băncile pentru că acestea trebuie să crească şi altfel decât prin împrumutarea statului foarte scump", a conchis Şerbănescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unii investitori încă speră să cumpere cu 1 leu şi să vândă imediat cu 2 lei - consultant imobiliar.
 Vizualizări articol: 824 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unii investitori încă speră să cumpere cu 1 leu şi să vândă imediat cu 2 lei - consultant imobiliar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei