Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 nov 2011 - Anul XVI, nr. 278 (4876)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Fonduri guvernamentale

În comuna Arbore a fost construită o staţie de epurare şi o reţea de canalizare de nouă kilometri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproximativ 200 de locuinţe din Arbore se vor putea racorda la noua reţea de canalizare construită în această comună. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi primarul comunei Arbore, Ionel Hrincescu, au participat în cursul zilei de ieri la inaugurarea lucrărilor de construcţie a unei staţii de tratare a apelor uzate şi a unei reţele de canalizare pe o lungime de 9,1 kilometri. Flutur a spus că investiţia a fost de 3.300.000 de lei (33 de miliarde de lei vechi), fonduri alocate de Guvernul României. După inaugurarea investiţiei, preşedintele CJ Suceava a declarat: „Este important să spunem că acest proces de a investi în infrastructura de apă şi canalizare în judeţul Suceava se poate vedea în aproape fiecare comună. Arbore beneficiază în momentul de faţă de peste nouă kilometri de canalizare şi urmează un program pentru construcţia unei aducţiuni de apă, împreună cu alte localităţi, Cajvana, Milişăuţi şi Iaslovăţ”.

Gheorghe Flutur a subliniat faptul că investiţia în construcţia unei staţii de epurare şi a reţelei de canalizare din Arbore a fost necesară, deoarece exista pericolul ca pânza freatică să fie infestată de apele provenite de la fosele septice insuficient izolate. „De aceea eu cred că este foarte important că s-a făcut această investiţie. Mai mult, şi investiţia în aducţiunea de apă este extrem de importantă, mai ales că avem o problemă uriaşă cu apa din fântâni. Cu atât mai mult, cu cât oamenii au început deja să-mi spună că a scăzut foarte mult nivelul pânzei apei freatice din cauza secetei din ultimele luni”, a arătat Flutur.

 

60 de familii din Arbore au depus deja cereri de racordare la reţeaua de canalizare

Prezent la inaugurarea lucrărilor, primarul din Arbore, Ionel Hrincescu, a precizat că în momentul de faţă există deja 60 de cereri de racordări la noua reţea de canalizare. Hrincescu a spus că primăria va investi în construcţia racordurilor la reţea de pe domeniul public, urmând ca populaţia să plătească racordurile de pe proprietăţile pe care le au. El a mai adăugat că cererile din partea populaţiei pentru a se racorda la reţeaua de canalizare sunt foarte multe, motiv pentru care primăria a depus un proiect prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii prin care ar urma să se mai construiască o reţea de canalizare de şapte kilometri. Ionel Hrincescu a mai precizat că noua staţia de epurare asigură o filtrare de 98% a apelor uzate. „Ne bucurăm că am reuşit să finalizăm această investiţie, şi vreau să-i mulţumim domnului Gheorghe Flutur pentru sprijinul acordat. Este un lucru important pentru localitatea noastră, ţinând cont că, aşa cum s-a spus, deversările de la fosele septice pot să afecteze calitatea apei”, a spus primarul din Arbore.

După inaugurarea staţiei de epurare şi a reţelei de canalizare, şeful administraţiei judeţene a vizitat şi unul dintre corpurile Şcolii cu clasele I-VIII “Luca Arbure”, la care au fost realizate lucrări de extindere a corpului de clădire. Primarul din Arbore a explicat că investiţia s-a ridicat la suma de 960.000 de lei (9,6 miliarde de lei vechi), din care 180.000 de lei au fost asiguraţi de la bugetul local, iar diferenţa de la Ministerul Educaţiei. Ionel Hrincescu a spus că fondurile au fost folosite extinderea corpului A al Şcolii “Luca Arbure”, prin construirea a trei săli de curs, a unei săli de festivităţi şi a grupurilor sanitare. “Această investiţie ne mulţumeşte, deoarece până acum copiii au avut grupurile sanitare în exterior. Iar acum reuşim să le oferim condiţii mai bune în această şcoală”, a spus Ionel Hrincescu.

El a adăugat că Arbore se confruntă cu problema scăderii numărului de elevi. Primarul din Arbore nu a exclus posibilitatea închiderii unor şcoli din comună, în situaţia în care numărul elevilor va scădea mai mult în perioada următoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În comuna Arbore a fost construită o staţie de epurare şi o reţea de canalizare de nouă kilometri.
 Vizualizări articol: 1521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
În comuna Arbore a fost construită o staţie de epurare şi o reţea de canalizare de nouă kilometri5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei