Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 nov 2011 - Anul XVI, nr. 278 (4876)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Afaceri ilegale

Judecat pentru mutilarea unui afacerist din Rădăuţi, „Tomuţa” este acuzat că s-a apucat de contrabandă cu ţigări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecat pentru că a comandat mutilarea lui Samoil A., căruia i-a tăiat un deget în mai 2009 pentru o datorie neplătită, Vasile Coroamă, zis „Tomuţa”, de 42 de ani, din Vicovu de Jos, a intrat din nou în atenţia oamenilor legii. Mai nou, bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă. Totul a plecat de la un control pe care un echipaj de la Rutieră, din cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi, l-a efectuat marţi pe strada Hanului.

Autoturismul condus de Ioan Orheian, de 33 de ani, din Şcheia, un Audi 80, era ticsit cu ţigări de contrabandă. La control s-au descoperit 2.490 de pachete de ţigări marca Viceroy, cu o valoare de piaţă de 23.000 de lei, cu timbru Republica Ucraina, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de provenienţă. Marfa a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar autoturismul în cauză a fost indisponibilizat la sediul poliţiei, iar Ioan Orheian s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 ore, iar ieri urma să se propună arestarea lui.

Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit că nu este străin de acest transport nici Vasile Coroamă.

„Din cercetările poliţiei a rezultat implicarea acestuia ca şi coautor la săvârşirea faptei, prin aceea că a însoţit transportul de ţigarete, ca antemergător cu maşina personală (n.a. – un Mercedes Benz)”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Ca urmare, s-a solicitat un mandat de percheziţie la locuinţa lui „Tomuţa” din Vicovu de Jos, ocazie cu care s-au ridicat mai multe bunuri.

Este vorba de suma de 16.980 lei, 50 de pachete de ţigarete de provenienţă ucraineană şi o unitate de calcul.

 

„Tomuţa”, chemat la audieri la „o dată ulterioară”

Chemat ieri la amiază pentru a fi audiat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, „Tomuţa” nu a mai dat ochii cu procurorii.

„Ni s-a transmis doar că vom fi citaţi la o dată ulterioară pentru audieri. Asta e tot ce ştim. Nimic mai mult. Nu ni s-a adus la cunoştinţă nici o învinuire”, a declarat ieri, pentru Monitorul de Suceava, Laurian Ostaficiuc, avocatul lui Vasile Coroamă.

„Tomuţa” şi Radu Popescu, zis „Popescanu”, sunt acuzaţi că împreună cu Radu Sfichi şi Petru Muntean l-au sechestrat pe Samoil A. în dimineaţa zilei de 1 mai 2009, iar după ce l-au ameninţat, bătut şi obligat să bea oţet, i-au tăiat şi un deget, pe care l-au dat drept mâncare unui câine din curtea vilei lui Coroamă, acolo unde s-au petrecut scenele de coşmar.

Totul a plecat de la o datorie de 30.000 de euro pe care Samoil A. o avea faţă de „Tomuţa”, dar pe care ultimul o evaluase la peste 140.000 de euro şi încerca să o recupereze.

Cei patru au fost trimişi în judecată, iar dosarul se află pe rolul Judecătoriei Rădăuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judecat pentru mutilarea unui afacerist din Rădăuţi, „Tomuţa” este acuzat că s-a apucat de contrabandă cu ţigări.
 Vizualizări articol: 815 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Judecat pentru mutilarea unui afacerist din Rădăuţi, „Tomuţa” este acuzat că s-a apucat de contrabandă cu ţigări5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tomuta,tomuta trimis de
(24 nov 2011, 13:24:26
vad ca nu vrei sa te lasi de belele,numai magarii ai facut toata viata,cred ca ti se aduna toate acum si vine timpul sa platesti.ei nah ce sa faci asta este viata,de acum incepe greul.la toti o sa le vina randul,si la al de copilu si la tomoiaga cel tanar,si la cusu,toti or sa plateasca unul cate unul.
2.   Anchete discrete trimis de
(24 nov 2011, 22:55:28
Sa intelegem ca acest "derbedeu" numit Tomuta,nu respecta legile din Romania de mic copil.Astfel si-a format deprinderile in a savarsi faradelegi,platind mita organelor abilitate ale statului.Astazi isi permite sa sechestreze oameni,sa mutileze,sa faca camata,contrabanda,etc,etc.Oare unde sunt politia,procuratura,judecatorii,SRI ? La Radauti totul poate fi asemanat cu ghetourile din Bronx,Place de Pigalle,Montparnasse sau Ferentari in ceea ce priveste infractionalitatea.Asadar,unii analfabeti cu vila si limuzina,traiesc liberi printre semeni gratie mitei "acordate" functionarilor platiti din banii contribuabililor.
3.   Saracul... trimis de
(25 nov 2011, 01:53:05
Parca-l vad ca iar se jura ca e nevinovat...Si uite asa... iar face Ostaficiuc cateva mii bune...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei