Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 nov 2011 - Anul XVI, nr. 278 (4876)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Perspective sumbre

Casa de Asigurări de Sănătate Suceava ar putea fi desfiinţată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Introducerea asigurărilor de sănătate în sistem privat ar putea duce la dizolvarea pe plan local a caselor de asigurări de sănătate pentru a putea face loc operatorilor privaţi. Una dintre variantele propuse pentru reforma în sectorul sanitar prevede desfiinţarea acestor instituţii la nivel judeţean şi înlocuirea lor cu casele de asigurări de sănătate private.

Forul central, respectiv Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, ar putea rămâne şi în viitor, urmând să se transforme într-un fel de depozitar al banilor, care, în teritorii, vor fi strânşi doar de Direcţiile de Finanţe (în momentul de faţă şi casele de sănătate judeţene colectează fonduri, pentru anumite categorii de asiguraţi). Practic, conform propunerilor legislative, contribuţiile pacienţilor din toată ţara ar trebui redirecţionate către CNAS, care ulterior le va redistribui caselor de asigurări private, în funcţie de numărul de înscrişi pe liste.

La Suceava, aplicarea în forma actuală a noii legi a Sănătăţii s-ar putea traduce prin circa 70 de oameni rămaşi fără locurile de muncă. Aceştia sunt salariaţii Casei de Asigurări de Sănătate, în mare parte persoane tinere, despre care nu se ştie încă dacă vor fi preluaţi sau nu de operatorii privaţi. În ceea ce priveşte imobilul în care funcţionează la ora actuală Casa de Asigurări de Sănătate Suceava, trebuie spus că acesta va rămâne în patrimoniul CNAS, care nu ar fi exclus să-şi păstreze reprezentanţi în teritoriu, ceea ce ar însemna salvarea câtorva locuri de muncă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Casa de Asigurări de Sănătate Suceava ar putea fi desfiinţată.
 Vizualizări articol: 837 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.44/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 9 voturi
Casa de Asigurări de Sănătate Suceava ar putea fi desfiinţată3.459

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Corect trimis de
(24 nov 2011, 11:16:35
un cuib al gandacilor de colorado , nu produc nimic decat paguba , toaca banul public degeaba . la capsuni pe everest sau la cules de bumbac in caucaz . frecati menta degeaba si puneti bietii amarati de pensionari si bolnavi pe drumuri
1.1  RE: Corect trimis de
(24 nov 2011, 14:46:19
Si banii oamenilor, opriti zeci de ani, cu nesimtire, cine raspunde!?
2.   Constatare trimis de
(24 nov 2011, 11:27:53
Oare o sa mai apuc sa o vad si pe asta,mare mi-ar fi mirarea sa vad pe niste doamne cu nasul pe sus cautandu-si servici,daca ajungi la ela nici nu se uita la tine ,n-are importanta ca esti medic sau ingrijitor la vaci ,numai daca dai sacosa te cunosc.N-ai ce merge acolo fara pachet iti spun de cum se vad nu se poate ,vino maine.
3.   Bravo trimis de
(24 nov 2011, 12:19:38
Asta cred ca ar fi singurul lucru bun facut de actuala guvernare. Salut aceasta initiativa. Numai de s-ar realiza:))
4.   Misto... trimis de
(24 nov 2011, 12:24:05
Antevorbitorii mei au perfecta dreptate. Insa in scumpa noastra Romanie scenariul va fi urmatorul : se iau o gramada de bani de la fraierii de contribuabili la fondul CAS si se dau spre administrare unei firme private care va face banii sa dispara ca in Triunghiul Bermudelor. Macar CJAS era verificata de stat si Curtea de Conturi dar pe privati cine o sa-i verifice ? Desteptii se vor trata ,ca pana acum , la Viena iar prostimea platitoare se va trata cu GROPASAN , LOPATIN si AMIN,AMIN ! Ca la Caritas , SAFI , SOVINVEST ETC,ETC
5.   Un bine aparent! trimis de
(24 nov 2011, 12:55:29
La prima vedere initiativa pare laudabila, dar daca la CAS-urile private o sa se intample exact ca la Pensiile private, sincer va spun ca o prefer pe asta de acum, asa lacunara cum este! Eu, personal m-am fript cu o pensie privata, nu intru in detalii, dar afacerea e profitabila doar pt privati nu si pentru contribuabili. Va creste procentul CAS si nu-ti va asigura decat un pachet de baza . . . cazarea gratuita la morga pentru o noapte!
6.   INTREBARE trimis de
(24 nov 2011, 14:12:54
D.S.P. REZISTA? LUATI LEGATURA CU FOSTA DEPUTATA,LEONIDA LARI,SINGURA IN MASURA SA MAI FACA INCA O DATA ,,REGULA"!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei