Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 nov 2011 - Anul XVI, nr. 276 (4874)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Manipularea comercială a părinţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Marea problemă cu care se confruntă aproape toţi părinţii este lipsa de timp. Uneori abia îşi văd copii, ce să mai vorbim de timpul destinat lor.

De aici se nasc diferite probleme. Părinţii dezvoltă un sentiment de culpabilitate şi încearcă să suplinească prezenţa lor oferind copiilor ceea ce cred ei că i-ar face fericiţi. Bunurile materiale şi banii sunt adesea înlocuitori ai conversaţiilor, jocului, plimbărilor etc.

Copiii profită în cele mai multe cazuri de această situaţie, dar nu înseamnă că reuşesc să umple golul creat de lipsa părinţilor.

O altă formă de a-şi suplini prezenţa este înscrierea copilului la tot mai multe activităţi, fie pentru că este în trend, fie pentru a-i şti în siguranţă într-un anumit loc şi pentru a-i ţine ocupaţi, fie din frică de a nu rămâne în urma celorlalţi care fac şi limbi străine, şi sport, şi ..., şi ...

Acest teren de anxietate a devenit propice marketing-ului.

O varietate explozivă de produse aşteaptă sprijinite de o reclamă bună să "ajute". Toate promit stimularea creierului, dezvoltarea abilităţilor, perfecţionarea talentelor, înlocuiesc chiar şi activităţi pe care părinţii nu mai au timp să le facă împreună cu copiii lor (le cântă, le spun poveşti, le imită vocea, râd etc.).

Partea cea mai urâtă a comerţului agresiv este că inoculează părinţilor sentimentul că dacă nu folosesc X sau Y produs creează un handicap copilului lor, îi periclitează sau îi întârzie evoluţia. Să fim raţionali şi să nu ne transformăm copiii în victime ale comerţului.

Singura cale susţinută de specialiştii din educaţie pentru dezvoltarea potenţialului intelectual al copiilor este relaţia afectivă, bazată pe încredere între copil şi părinţii lui. Nimic nu poate înlocui o mângâiere, o poveste citită, o activitate comună, o alergare în parc, un joc, un castel de nisip. Dezvoltarea emoţională şi socială se realizează treptat, copilul este "programat" de natură să parcurgă nişte stadii.

Cu cât vom încerca artificial să grăbim anumite procese, cu atât lăsăm în plan secundar alte procese importante la care nu ne gândim. Creierul copilului ştie mai bine să creeze armonie în dezvoltare, descoperă punctele forte şi le pune în valoare dacă i se respectă ritmul de maturizare, dacă i se oferă noutăţile în măsura în care le poate prelua şi reprezintă interes pentru el.

Există cercetări care demonstrează că între creierul unui adult stresat şi cel al unui copil stresat nu există foarte mari diferenţe. Forţarea limitelor creierului poate duce spre opusul aşteptărilor - încetinirea capacităţii de învăţare şi a motivaţiei pe parcursul creşterii.

www.problemele-copilului-meu.ro 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Manipularea comercială a părinţilor.
 Vizualizări articol: 1118 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Manipularea comercială a părinţilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei