Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 nov 2011 - Anul XVI, nr. 278 (4876)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Infactori fără buletin

Atacatorii bătrânilor pe străzile din Suceava, o bandă de cinci copii romi cu vârste între 10 şi 14 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judiciariştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Suceava au reuşit să dea de urma minorilor care atacau bătrâni în plină zi şi le smulgeau portofelele, poşetele sau sacoşele din mână.

E vorba de cinci copii de etnie romă, din comuna Şcheia, cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani.

Înainte de a ajunge pe mâna poliţiştilor, minorii problemă au mai făcut o victimă. Marţi, în jurul orei 15:00, Natalia H., în vârstă de 74 de ani, din municipiul Suceava, se întorcea de la farmacie, iar la intrarea în scara blocului în care locuieşte a fost lovită de un minor în zona feţei, după care alte două minore au reuşit să-i smulgă portofelul în care se aflau suma de 300 de lei şi documente personale.

Cei trei minori care au tâlhărit-o pe bătrâna în vârstă de 74 de ani sunt Ilie Ion Cuţitariu (12 ani), Roxana Lenuţa Anchidin (14 ani) şi Maria Cuţitariu (13 ani).

Poliţiştii susţin că din gaşca celor trei făceau parte şi Ionuţ Bacrău (10 ani) şi Larisa Cuţitariu (12 ani), 

Judiciariştii au reuşit să-i prindă pe patru dintre minori în cauză, aceştia recunoscând că au comis alte cinci fapte cu acelaşi mod de operare, respectiv prin acostarea şi lovirea persoanelor în vârstă.

 

Bătrâne tâlhărite pe stradă şi în scări de bloc

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, prima faptă a fost comisă pe data de 5 noiembrie, când cei cinci minori au venit în municipiul Suceava, la cerşit. În ziua respectivă au atacat-o pe Annemarie F., în vârstă de 65 de ani, în scara blocului, şi i-au luat portofelul în care aceasta avea suma de 250 de lei şi documentele de identitate.

La 7 noiembrie, aceiaşi minori, profitând de neatenţia unei angajate de la un salon de înfrumuseţare, i-au sustras acesteia geanta în care avea 400 de lei, un telefon mobil şi documentele de identitate.

Tot în scara blocului a fost atacată şi Ana M. (75 de ani), în seara zilei de 20 noiembrie. Septuagenara a reuşit să ţină poşeta şi sacoşa pe care minorul care a lovit-o încerca să i le ia, agresorul renunţând şi fugind.

În aceeaşi zi, au reuşit să smulgă, pe stradă, sacoşa unei alte bătrâne, sacoşă în care se aflau suma de 120 de lei, un telefon mobil şi alte bunuri personale.

La începutul acestei săptămâni, de la o altă bătrână, au smuls un portmoneu în care se afla suma de 30 de lei.

 

Părinţii nu vor să-şi dea puradeii în grija Protecţiei Copilului

În comunicatul poliţiei se mai arată că „minorii au fost audiaţi în prezenţa unui reprezentant al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Suceava, aceştia declarând că veneau în oraş la cerşit, deoarece nu aveau bani pentru mâncare şi întreţinere. În momentul în care observau femei în vârstă, singure, le loveau şi le deposedau de genţi sau portofele, după care împărţeau banii. Minorii precizează că tot timpul se deplasau în grup, iar uneori la comiterea faptelor acţionau doar doi sau trei, ceilalţi asigurând paza”.

Florin Tărnăuceanu, directorul adjunct al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, a declarat că doi dintre minori sunt „clienţi” mai vechi ai Protecţiei Copilului: „Au fost internaţi în Centrul de Primire în Regim de Urgenţă Suceava, de unde au fugit după câteva zile. Părinţii minorilor nu au fost de acord cu instituirea unei măsuri de protecţie socială pentru cei patru minori, astfel că s-a impus supravegherea specializată. Ei rămân în evidenţa instituţiei noastre, vor fi consiliaţi şi, împreună cu părinţii şi reprezentanţii primăriei de unde aparţin, vom încerca să găsim o soluţie pentru aceşti minori”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Atacatorii bătrânilor pe străzile din Suceava, o bandă de cinci copii romi cu vârste între 10 şi 14 ani.
 Vizualizări articol: 616 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Atacatorii bătrânilor pe străzile din Suceava, o bandă de cinci copii romi cu vârste între 10 şi 14 ani5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mana bleaga a legii trimis de
(24 nov 2011, 17:55:08
de ce nu faceti publice fotografiile tinerilor delicventi, infractori genetici, maimute antropide provenite din punjabul indian? A, sunt minori, si au drept la protectie a imaginii. Dar amaratele batrane, poate mamele sau bunicile noastre, nu au dreptul sa circule pe strada fara sa fie lovite in cap si deposedate de ultimul banut?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei