Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 nov 2011 - Anul XVI, nr. 278 (4876)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Boii, minut cu minut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În minutul 2, un bou aflat la vreo 2 metri de poarta nouă, în loc să lase pur şi simplu mingea să-l lovească, se hotărăşte să o împungă el. A lovit-o cu cornul, drept pentru care dânsa (cum se zice la noi, în Bucovina) s-a dus nu în aţe, ci în ceruri. După alte câteva minute, un alt bou, sau poate acelaşi (că în ditamai cireada îi mai confunzi, mai ales când sunt toţi de-aceeaşi rasă) preia obiectul undeva la centru, îşi orientează coarnele şi botul către iarba deasă şi mustoasă, porneşte în iureş către poartă, pendulează unul din picioarele din spate şi şutează. Când? Fix când bipedul din faţa lui pusese o contră, perfect regulamentară, cu latul. Rezultatul? În loc să plece ca din tun în partea aia, mingea a luat-o, tot brusc, în ailaltă. Partea bună a întâmplării este că boul a rămas cu copitele întregi, că s-ar fi putut întâmpla să i se rupă ca surcelele ori măcar să facă o întindere de jambon. Ăştia erau boii din atac. Cireada fiind răspândită pe toată păşunea, a venit, fireşte, rândul boilor din apărare: au privit mai întâi luuung, cu ochii ăia mari şi umezi plini de admiraţie, cum un fotbalist fuge printre ei, pasează altuia, iar ăsta, sătul de alergătură, i-o dă ultimului bou printre cele 4 picioare (ori printre el şi parul din dreapta lui, de care părea priponit). 1-0 pentru bipezi. Urmează o întărâtare a cirezii furioase, de puteai să crezi, dacă nu-i ştiam, că sunt chiar tauri, finalizată cu  chestie pe care în peste 50 de ani n-am văzut-o nicăieri: la o minge pe sus, la margine de careu, orice om ar fi sărit cu capul. Cum a făcut-o de altfel bipedul advers. Patrupedul (că probabil în staul au montate şi televizoare, conform normelor UE referitoare la confortul patrupedelor) şi-a amintit el ceva văzut, cred, cândva la TV, şi a încercat o chestie cu picioarele din spate ridicate la nivelul capului bipedului. La oameni se numeşte „foarfecă” şi se face când stai cu spatele la adversar, nu faţă în faţă cu el, mingea venind între el şi bou. Mare noroc a avut bipedul că boul n-a nimerit, evident, nici mingea, dar nici capul său. După alte câteva minute, alţi 3-4 boi au privit la oameni ce frumos dau ei încă un gol, pentru ca imediat după, să vină dovada că acest sport este destinat exclusiv speciei umane: pe un bou l-a lovit mingea într-unul din cele 4 picioare, de unde a sărit exact la un biped. Gol, 3-0, hai la lins sare. Restul chiar că n-are importanţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boii, minut cu minut.
 Vizualizări articol: 990 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.9 din 7 voturi
Boii, minut cu minut2.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei