Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 nov 2011 - Anul XVI, nr. 260 (4858)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Se caută clienţi

Trei linii de cale ferată din judeţ, scoase la licitaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei linii de cale ferată din judeţ vor fi scoase la licitaţie săptămâna viitoare, reprezentanţii CFR sperând să găsească investitori dornici să se implice într-o asemenea afacere. Liniile vizate sunt Dorneşti - Gura Putnei – Putna, Dornişoara – Floreni şi Gura Humorului – Dărmăneşti. Toate acestea au mai făcut obiectul unor acţiuni similare şi în trecut, dar investitorii care au închiriat liniile au renunţat în scurt timp. Licitaţia va fi organizată pe 10 noiembrie, la Bursa Română de Mărfuri (BRM), şi va fi o licitaţie publică cu strigare. În total, CFR încearcă să închirieze la nivel naţional circa 1.600 de km de cale ferată din infrastructura feroviară neinteroperabilă.

Durata de valabilitate a contractului de închiriere este de patru ani, iar criteriul de atribuire va fi preţul cel mai mare.

„CFR SA are posibilitatea să ofere în regim de închiriere - prin licitaţii publice la Bursa Română de Mărfuri - secţiile de circulaţie aparţinând infrastructurii feroviare neinteroperabile către operatori economici, conform prevederilor HG 643/2011. Operatorii economici desemnaţi câştigători sunt obligaţi să preia şi personalul CFR existent sau care îşi desfăşoară activitatea pe secţia sau grupul de secţii aferent necesar pentru asigurarea pachetului minim social existent la momentul închirierii, în conformitate cu prevederile legislative”, se precizează într-un comunicat al CFR SA.

 

Liniile care nu se închiriază vor fi vândute

Închirierea unor părţi din infrastructura feroviară neinteroperabilă reprezintă unul dintre angajamentele incluse în programul de eficientizare a sistemului feroviar, care vizează reducerea cheltuielilor şi a activităţilor neprofitabile.

Prin programul de eficientizare a activităţii, CFR urmăreşte respectarea angajamentelor Guvernului cuprinse în Scrisoarea de Intenţie, semnată cu Fondul Monetar Internaţional şi Memorandumul de Înţelegere cu Uniunea Europeană.

Guvernul a decis în iunie închirierea a circa 1.000 kilometri de linii de cale ferată şi închiderea altor aproximativ 1.000 de kilometri tronsoane feroviare, estimând că operaţiunea va genera economii de 109 milioane de lei la bugetele companiilor CFR, măsură convenită anterior cu Fondul Monetar Internaţional.

Executivul s-a angajat în urma negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional să închidă 20% din liniile de cale ferată aflate în administrarea CFR SA, reprezentând aproximativ 4.000 de kilometri, dacă nu găseşte un investitor care să realizeze întreţinerea acestora şi care va fi selecţionat în urma unor licitaţii.

Potrivit datelor CFR, la nivelul anului 2009, lungimea totală a liniilor de cale ferată ale infrastructurii feroviare era de 20.210 km, din care 17.691 km infrastructură feroviară publică şi 2.519 km infrastructură feroviară privată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei linii de cale ferată din judeţ, scoase la licitaţie.
 Vizualizări articol: 2837 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Trei linii de cale ferată din judeţ, scoase la licitaţie4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Continua JAFUL!!! trimis de
( 3 nov 2011, 12:19:30
Continua jaful la alea ferata cu ajutorul domnului Flutur, care le promitea oamenilor , se jura, pe cuvantul lui, cand s a deschis linia Cacica , ca nu lasa sa se privatizeze!!! Si mare uimire chiar el e in spatele privatizariii!
ASA SUCEVENI VOTATI-L PE MINCINOS IN CONTINURE CA BINE O S-O DUCETI!!!!
BRAVO FLUTURII!!!!!!!
2.   DADADA!!! trimis de
( 3 nov 2011, 12:41:38
Eram in tren cand domnul Flutur se batea cu pumnii in piept ca el a facut si-a dires si -a promis ca nu se privatizeaza cacica ! Un mare mincinos pe care L-am votat si mi pare foarte rau!!!
Oare nimeni de la CFR, sunt mii de angajati , nimeni nu zice nimic!
O sa va dea pe toti afara!!!
Daca taceti din gura asa va trebuie!!
3.   Comentariu trimis de
( 3 nov 2011, 17:48:11
D-le Sandrinio, diferentza dintre linie de cale ferata si tronson de linie de cale ferata e ca dintre un jurnalist si un profan in ale jurnalismului(cred ca se vede in ce categorie esti).
Sau la Monitorul merge si asa.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei