Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 nov 2011 - Anul XVI, nr. 260 (4858)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Conflict

Conducerea Poliţiei de Frontieră Suceava, acuzată că a pus piedici unei acţiuni sindicale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie din România susţine că şefii Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava au pus piedici unei acţiuni sindicale ce a vizat o întâlnire cu subofiţerii de la această structură. 

Săptămâna trecută, pe 27 şi pe 28 octombrie, o delegaţie a sindicatului a venit în judeţul Suceava, unde a avut întâlniri cu subofiţeri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava şi Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF), iar problemele ar fi apărut la a doua instituţie.

Într-un comunicat semnat de Ioan Cănărău, vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) din România, se arată: „Unii şefi mai conservatori care sunt de fapt puşi să apere frontierele ţării, nu să încalce drepturile poliţiştilor, au considerat că au ca atribuţie de serviciu să pună beţe în roate acţiunii noastre, nepermiţând accesul în IJPF Suceava a delegaţiei sindicale. Prin intervenţia preşedintelui sindicatului, domnul Iulian Surugiu, care s-a deplasat în municipiul Suceava, incidentul a fost rezolvat, iar poliţiştii din acest inspectorat de poliţie, militarizat încă, s-au întâlnit cu reprezentanţii noştri”.

 

Conducerea IJPF neagă că ar fi pus piedici 

Contactaţi telefonic, reprezentanţii IJPF Suceava neagă că ar fi pus piedici şi consideră că aceste acuzaţii nu au nici un fel de suport real.

Comisarul-şef Ilie Poroch Seriţan, purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava, a precizat că, „într-adevăr, delegaţia a venit la sediul nostru după ce cu o zi înainte avusese o întâlnire cu poliţiştii de frontieră de la Siret. Membrii delegaţiei au fost primiţi de şeful Biroului Cabinet, care le-a explicat că inspectorul-şef se află într-o şedinţă de Consiliu Prefectural. Li s-a mai explicat că vor fi contactaţi imediat ce acesta va reveni la sediu, ceea ce s-a şi întâmplat în aceeaşi zi. Ei însă nu au mai dorit să revină, motivând că au de rezolvat alte probleme. Nu se pune problema să nu avem deschidere sau să încercăm să punem piedici organizaţiilor sindicale”. Acesta a adăugat că nici un subofiţer nu a aderat însă la acest sindicat.  

 

Agenţi nemulţumiţi de salarii, de lipsa carburantului şi a consumabilelor

Trecând peste acest incident, care este interpretat de unii ca o încercare a sindicatului de a-şi face reclamă, delegaţia SNAP susţine că a găsit în judeţul Suceava agenţi de poliţie foarte nemulţumiţi. Agenţii s-au plâns de salariile foarte mici, de lipsa carburantului şi a consumabilelor pe care uneori sunt nevoiţi să le cumpere din banii lor.

Ioan Cănărău a precizat: „Colegii noştri din structurile de ordine publică şi de poliţie rutieră s-au arătat nemulţumiţi de decizia conducerii MAI de a fi trecuţi în subordinea consiliilor locale, considerând acest fapt o manevră politică prin care se urmăreşte doar o politizare şi un control total al forţelor de ordine în interes personal sau de partid şi nu un demers prin care poliţiştii să fie mai aproape de cetăţeni”.

El a mai spus că în curând se vor înfiinţa Birouri Teritoriale SNAP din IPJ şi IJPF Suceava, acestea urmând a fi organizaţii care vor apăra exclusiv agenţii-subofiţeri. În acest fel se încearcă o delimitare a acestora de colegii ofiţeri, faţă de care mulţi subofiţeri se consideră total nedreptăţiţi.

Campania SNAP în judeţul Suceava continuă prin organizarea de întâlniri cu poliţiştii din unele secţii de poliţie rurală, dar şi din poliţiile municipale şi orăşeneşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conducerea Poliţiei de Frontieră Suceava, acuzată că a pus piedici unei acţiuni sindicale.
 Vizualizări articol: 733 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Conducerea Poliţiei de Frontieră Suceava, acuzată că a pus piedici unei acţiuni sindicale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 3 nov 2011, 15:18:48
nuuu!!! Conducerea politiei de frontiera nu e niciodata vinovata ede nimic!!! Ba,mai mult,e un fel de fata virgina! nici in scandalul de la Siret din februarie tot nici o vina nu a avut.Cati sefi ati vazut sa fie cercetati penal in acel dosar?nici unul!!!!Doar niste amariti de agenti,care daca ar fi facut ceva de capul lor,zburau pe cele mai inalte culmi de la Izvoare!!!La FEL SI ACUM:Tot ce inseamna carburant,masini noi,merg la birourile acestor cacaciosi,iar agentul din frontiera tot in boscheti sta ,tremurand de frig. Ba,mai vin si cu tupeu,cica in control,bineinteles cu masina,rascolesc pana gasesc ceva ca,de,nu poti merge in control fara sa gasesti nimica!!!Apoi,tusti inapoi in masina si gata,ei sunt mari comandanti!Pentru ei exista intotdeauna resurse,pentru cei din frontiera....mai la anu!!!In schimb,facem bilanturi,si fara nici o rusine cerem plan la amenzi,infractiuni,contraventi ca,deh, scaunele lor pe munca alor mici se tin! ASTA E ADEVARATA FATA A POLITIEI DE FRONTIERA DE SUS PANA JOS!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei