Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 nov 2011 - Anul XVI, nr. 260 (4858)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nereguli

Jumătate de tonă de mezeluri oprite de la comercializare de către Protecţia Consumatorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul unui control efectuat de către Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) din Suceava, peste o jumătate de tonă de produse de carne, îndeosebi mezeluri, au fost oprite temporar de la comercializare, din cauza unor nereguli depistate.

CJPC Suceava a verificat 27 de producători şi comercianţi de preparate din carne şi au fost identificate o serie de abateri privind comercializarea sau producerea acestora. Şefa CJPC Suceava, Elena Oanea, a spus că printre abaterile constatate este „declararea pe eticheta produsului că acesta este tradiţional, fără a fi înregistrat în acest sens la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Lipsa gramajului peste limitele admise, lipsa etichetei sau lipsa preţului de comercializare sunt de asemenea alte nereguli constatate”.

Cârnaţi de casă tradiţionali şi parizer tradiţional - producător SC Marcel Trading SRL Roman, parizer tradiţional – producător SC Agro Ardealul Group SRL, Orheiul Bistriţei, şuncă de porc, salam italian şi parizer tradiţional - producător Caroli Foods SRL Argeş, untură de porc tradiţională produsă de SC Zang Impex SRL Harghita, şuncă tradiţională, producător SC Sai Conserv SA Mediaş sunt produse care erau prezentate ca tradiţionale dar nu erau certificate în acest sens. „Toate aceste produse prezentau în denumire informaţia că sunt tradiţionale, fără a fi verificate şi certificate în aceste sens, ceea ce reprezintă o publicitate înşelătoare”, a mai adăugat comisarul-şef Elena Oanea.

În urma controalelor efectuate, s-au oprit temporar de la comercializare 555 de kilograme de produse, în valoare de 11.180 de lei.

De asemenea, s-au aplicat 27 de sancţiuni contravenţionale, dintre care şapte avertismente şi 20 de amenzi, în valoare de 74.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jumătate de tonă de mezeluri oprite de la comercializare de către Protecţia Consumatorilor.
 Vizualizări articol: 909 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Jumătate de tonă de mezeluri oprite de la comercializare de către Protecţia Consumatorilor4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Re trimis de
( 3 nov 2011, 12:08:00
Putin spus , din cati producatori sunt , toti scot pe piata produse ce depasesc cu mult normele legale de tot felul de chimicale , E-uri , coloranti etc . Sa-mi spuna mie un producator din ce face parizerul ? Va spun eu . Din grasimi , E-uri , coloranti si arome . Eu unul nu consum deloc porcariile acestora , mai bine mananc un cartof din gradina mea care este 100% natural si mai sanatos decat mizeriile acestor producatori care nu urmaresc altceva decat sa-si umple buzunarele , nu se gandesc la sanatatea oamenilor . Mai pot spune ca ceea ce prepar eu in gospodaria mea este pur natural. Mai fac si alte gogomanii acesti patroni si anume : mezelurile ce nu se vand in magazine le aduna din nou in scopul ca le dau la caini iar ei le reproceseaza . La o anumita cantitate de mezel mai arunca cate un baton expirat . Fraier as fi sa mananc porcariile lor , sa le manance ei cu famiile lor .
1.1  RE: Re trimis de
( 3 nov 2011, 17:39:39
Stimate domn ,
Va invit sa vedeti pe viu cum se desfasoara activitatea la o fabrica de preparate din carne, pentru ca faceti afirmatii generale care nu au nici un fel de acoperire. Daca binevoiti sa dati curs acestei invitatii , sunati la nr de tel 0745313161
1.2  RE: Re trimis de
( 3 nov 2011, 21:51:45
Daca vorbiti serios eu tare as fi curios. Pentru ca sunt intru totul de acord cu ce a scris TUNEUP82. Calitatea si moduld e fabricare lasa de dorit.

Ar fi excelent sa vedem, in realitate si in acest fel, de ce nu daca e totul inr egula, sa creasca vanzarile.
1.3  RE: Re trimis de
( 3 nov 2011, 22:28:24
Nu glumesc, astept sa ma contactati telefonic. Cu stima.
2.   RECOMANDARE trimis de
( 3 nov 2011, 14:16:13
CJPC,LE POATE VINDE,PE SEST,LA TARGUL DE LA BUCURESTI,SE POATE ARANJA CU CINEVA DE LA PROTECTIA CONS.DIN C-LUNG,MAI ARE ANTECEDENTE MARI,DAR S-A ,,DESCURCAT",ESTE SI UN BUN ,,NEGOCIATOR'',ARE SI PARTID SI AMINTIRI FRUMOASE DE LA HERGHELIA LUCINA.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei