Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 nov 2011 - Anul XVI, nr. 260 (4858)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suceava

Medicii de familie, nemulţumiţi de numărul redus de vaccinuri antigripale primite de la DSP

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicii de familie suceveni se declară nemulţumiţi de numărul redus de doze de vaccin care le-au fost repartizate în acest sezon de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) pentru imunizarea gratuită a persoanelor înscrise în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire. Doctorii spun că va fi greu să aleagă 20 de bolnavi cărora să le administreze serul din sutele de înscrişi pe liste. Referitor la această situaţie, dr. Irina Badrajan, secretarul Asociaţiei Medicilor de Medicină Generală, a spus: „De-abia am reuşit să ne convingem pacienţii de importanţa vaccinului, pentru ca acum să le spunem că nu-l mai pot face. Nu ştiu cum le vom explica, sigur vor fi revoltaţi. După ce s-a făcut atâta tam-tam cu vaccinarea, acum nu ne mai asigură serul”.

În judeţul Suceava activează circa 280 de medici de familie, iar majoritatea au între 1.000 şi 2.000 de pacienţi înscrişi pe liste, cei mai mulţi bolnavi cronici, care se încadrează în categoriile de risc. Dr. Badrajan a mai precizat: „În sezonul trecut eu am vaccinat 150 de persoane şi nu ştiu cum voi împărţi cele 20 de doze pe care le-am primit anul acesta, mai ales că trebuie să-mi imunizez şi personalul. Cei cu probleme cardiovasculare şi pulmonare grave au neapărat nevoie de vaccin”.

 

Numărul persoanelor cu afecţiuni respiratorii, în creştere

Conducerea DSP Suceava le dă o speranţă medicilor de familie, anunţând că Ministerul Sănătăţii va suplimenta cantitatea de vaccin repartizată, deşi deocamdată nu se cunoaşte data la care serul ar trebui să fie livrat. Directorul adjunct medical al DSP Suceava, dr. Cătălina Zorescu, a explicat: „La jumătatea lunii octombrie, ministerul de resort a informat că va cumpăra în cadrul unei licitaţii publice, care a fost deja demarată, 730.000 de doze de vaccin. Acestea vor fi distribuite în ţară, în funcţie de anumite criterii”.

În timp ce vaccinurile lipsesc din cabinetele medicilor de familie, numărul sucevenilor care ajung la doctor din cauza afecţiunilor respiratorii de sezon continuă să crească. În ultima săptămână, 3.837 de persoane s-au prezentat la medic după ce s-au îmbolnăvit, comparativ cu 3.639 în săptămâna anterioară, a informat, ieri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, Adrian Popescu.

 

6.400 de vaccinuri în acest sezon, faţă de 69.500 anul trecut

Potrivit responsabilului de relaţiile cu presa al instituţiei, în săptămâna 24-30 octombrie, 3.080 de persoane au fost diagnosticate cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare. Cele mai multe cazuri, respectiv 921, au fost înregistrate la copiii cu vârste între 5 şi 14 ani, categorie de vârstă urmată de 15-49 de ani, cu 733 de cazuri, 2-4 ani, cu 577 de cazuri, 0-1 ani, cu 429 de cazuri, 50-64 de ani, cu 235 de cazuri, şi 65 de ani şi peste, cu 185 de cazuri.

În săptămâna 24-30 octombrie, alte 757 de persoane au fost diagnosticate cu pneumonii. Cele mai multe îmbolnăviri, în număr de 160, s-au înregistrat la grupa de vârstă 5-14 ani, urmată de 15-49 de ani, cu 159 de cazuri, 0-1 ani, cu 133 de cazuri, 2-4 ani, cu 120 de cazuri, 65 de ani şi peste, cu 93 de cazuri şi 50-64 de ani, cu 92 de cazuri.

Campania gratuită de vaccinare a demarat la 1 noiembrie, cu două săptămâni întârziere. Pentru sezonul 2011-2012, DSP Suceava a primit de la Ministerul Sănătăţii, pentru procurarea de vaccin antigripal, 70.000 de lei, bani din care s-au cumpărat 6.400 de doze. Anul trecut, MS a asigurat pentru judeţul Suceava 69.500 de fiole cu ser antigripal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii de familie, nemulţumiţi de numărul redus de vaccinuri antigripale primite de la DSP.
 Vizualizări articol: 1244 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Medicii de familie, nemulţumiţi de numărul redus de vaccinuri antigripale primite de la DSP5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   INTREBARE trimis de
( 3 nov 2011, 14:08:05
AU FOST VREODATA MULTUMITI,DE CEVA???
PE EI SI PE POPI,II BUCURA DOAR NR.CAT MAI MARE DE BOLNAVI,SI, DACA SE POATE,CAT MAI GRAVI BOLNAVI.OF HYPOCRATE,CE A AJUNS JURAMANTUL TAU!!!
2.   Lui MONTE trimis de
( 3 nov 2011, 14:27:39
sigur faci parte din turmele de absolventi care au dat la medicina ani in sir si tot nu au putut intra ! pana la capat te-ai facut inginer la scola profesionala de ingineri le la suceava ! aia e !
3.   Comlpletare la JULESVERNE trimis de
( 3 nov 2011, 18:47:43
Un astfel de inginer a fost ,,numit politic " meneger general la spitalul municipal Radauti ,de asta nu mai e nevoie nici de doctori,nici de vaccinuri .
Ne vom spala pe miini cu apa si sapun si nu ne vom imbolnavi,sau vom merge la unul din spitalele in care s-au investit zeci de milioane de euro in dotari de ultimul racnet,pt. care nici nu e nevoie de medici sau personal medical...,,TRAIASCA CONDUCATORII NOSTRI IUBITI !!!!" ......INGINERI, MECANICI,ASISTENTE si alte natii de ticalosi corupti ajusi la putere sub acest stindard portocaliu ,verzui, violet sau nu mai stiu ce culori mai vor ei sa spurce... !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei