Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 nov 2011 - Anul XVI, nr. 260 (4858)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Terapii naturiste

Angelica - sănătate pentru suflet şi trup

Angelica este una dintre plantele considerate în unanimitate de tradiţiile populare ale diferitelor popoare europene şi asiatice adevărate panacee în terapia naturistă. Numele plantei evocă, de altfel, legătura existentă între plantă şi fiinţele de lumină din lumile invizibile – îngerii. Planta înfloreşte în preajma praznicului Sfântului Arhanghel Mihail şi în tradiţia românească este denumită semnificativ iarba celor şapte îngeri sau îngerica, despre care se ştie că are puterea de a atrage protecţia îngerilor. Se spune, de pildă, că „ea poate fi culeasă şi administrată spre vindecare numai de către oamenii cu cugetul şi sufletul curate. Dacă se apropie de ea un om vicios, îşi pierde forţa, pentru că îngerii pleacă din preajma  ei. În mai multe zone ale ţării, era apreciată şi folosită pentru  că „fereşte de strigoi”, sau pentru că „alungă duhurile necurate”, pentru a-i ajuta pe cei ce au coşmaruri, pe cei afectaţi de depresie, astenie, isterie, etc. În mediul rural, angelica se pune în apa de baie copiilor care plâng fără motiv, pentru a întoarce la ei, astfel, îngerul păzitor. În Ardeal, seminţe şi tulpini de angelică macerate în ţuică sunt un remediu tradiţional pentru dureri de stomac, răceli şi gripe, reumatism, indispoziţie şi depresii cauzate de vremea friguroasă şi rea. Denumită şi „elixirul tinereţii”, administrată bătrânilor, poate să redea acestora vigoarea şi speranţa de viaţă la vârsta senescenţei.

Angelica era considerată în Evul Mediu un adevărat panaceu. În secolul al VII-lea, de exemplu, este consemnată salvarea de la moarte a unui întreg oraş, în timpul unei epidemii de ciumă, cu ajutorul angelicăi.

Angelica era la mare cinste alături de busuioc, pentru efectele sale de curăţire a sufletului şi orientarea minţii către cele sfinte, ea intrând şi în componenţa diverselor elixiruri ce erau utilizate în mănăstirile benedictine. În Irlanda există obiceiul spălării copiilor cu apă de angelică, similar întrucâtva  folosirii apei sfinţite, cu rolul de ai purifica de posibilele influenţe negative şi a le întări sănătatea.

Angelica este singura „legumă” din dieta eschimoşilor şi este utilizată pentru a creşte rezistenţa psihică şi fizică, pentru a revitaliza întregul organism, a combate spasmele şi oboseala, a preveni stările depresive. Este foarte utilă iarna şi îi ajută pe aceştia să se apere de bolile microbiene şi virotice.

Iată lista numeroaselor boli în care angelica are un efect curativ constatat: stări depresive, astenie, isterie, afecţiuni psihosomatice, nevroze, psihoze, stări de confuzie mentală,  dezvoltare mentală deficitară la copii, dificultate de memorare şi concentrare, astenie intelectuală, tulburări psiho-somatice, oboseală generală, balonări, meteorism, colită de fermentaţie, de putrefacţie, digestie dificilă, anaciditate gastrică (stimulează secreţiile gastrice), anorexie, dispepsii, anemie, rahitism, boli hepatice, bronşite, gripă, tulburări de ciclu menstrual sau dereglări hormonale diverse (acnee, hirsutism, depozite adipoase în exces), scleroză în plăci.

 

Mihai Marius MOISOIU

psiholog

terapeut – terapii alternative

www.onlinetherapym.com

www.terapiacuplului.ro

tel : 0753937223

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angelica - sănătate pentru suflet şi trup.
 Vizualizări articol: 1192 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angelica - sănătate pentru suflet şi trup0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei