Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 nov 2011 - Anul XVI, nr. 260 (4858)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Investiţie

Dig de 12 kilometri pe malul râului Moldova, în localitatea Cornu Luncii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Trei localităţi de pe malul râului Moldova vor fi protejate de inundaţii odată cu finalizarea unui dig de 12 kilometri. Lucrările de construcţie a digului au fost inspectate în cursul zilei de ieri de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a precizat că investiţia se realizează din fondurile alocate de Guvernul României, prin Compania „Apele Române”.

Flutur a spus că investiţia totală este de 12 milioane de lei (120 de miliarde de lei vechi), pentru lucrările realizate anul acesta fiind alocată suma de cinci milioane de lei (50 de miliarde de lei vechi). Şeful administraţiei judeţene s-a declarat mulţumit de modul în care se efectuează lucrările, precizând că digul va avea o lungime totală de 12 kilometri şi va proteja localităţile Cornu Luncii, Brăieşti şi Băişeşti. Gheorghe Flutur a declarat că „aici este zona cea mai expusă de pe râul Moldova. Pârâul Suha care vine dinspre Mălini se varsă în Moldova, iar când apele sunt mari lovesc chiar aici, deviază cursul Moldovei şi ajung la şoseaua naţională. Şi din acest motiv digul aici trebuie să fie foarte puternic. Iar odată cu aceste lucrări, în sfârşit putem să spunem că locuitorii celor trei sate sunt în siguranţă. Mai este puţin de lucrat, dar s-au ridicat deja digurile în zonele cu pericol mare”.

Preşedintele CJ Suceava a adăugat că lucrările pentru construcţia digului au fost începute în luna august a acestui an şi vor fi finalizate în 2012. De asemenea, Flutur s-a declarat mulţumit de modul în care constructorul realizează lucrările.

El a mai arătat că, până în momentul de faţă, Guvernul României a mai alocat fonduri pentru lucrări de amenajare de diguri şi pe cursul superior al râului Suceava, în localităţile Brodina, Ulma şi Straja. Şeful administraţiei judeţene a declarat că „aceste investiţii reprezintă un efort foarte mare al Guvernului României. Acum aşteptăm din nou bani pentru Marginea, în vederea realizării de diguri pe cele două braţe ale râului Suceviţa care au creat numeroase probleme. Şi acolo va fi o lucrare de aproximativ cinci milioane de lei (50 de miliarde de lei vechi)”.

 

Cinci milioane de lei pentru staţia de captare a apei a municipiului Fălticeni

Tot în cursul zilei de ieri, Gheorghe Flutur a inspectat la Baia lucrările de refacere a staţiei de captare a apei potabile pentru municipiul Fălticeni de pe râul Moldova. El a explicat că staţia de captare a apei din Baia a fost afectată de inundaţiile din anii 2008 şi 2010, apele distrugând atât digurile de protecţie, cât şi o parte din staţie. Preşedintele CJ Suceava a arătat că pentru această investiţie Guvernul României a alocat o sumă de 5 milioane de lei (50 de miliarde de lei vechi), fonduri care vor fi folosite pentru consolidarea digurilor şi pentru dispozitivele de captare şi purificare a apei.

Gheorghe Flutur a mai declarat că „interesul nostru este să consolidăm şi digurile pentru a proteja localitatea Baia pentru că inundaţiile ne-au creat mari probleme. Această lucrare este începută cu mai mult timp în urmă şi sperăm să fie finalizată anul viitor, astfel încât să o putem da în funcţiune şi să închidem această zonă de risc, care permanent a creat probleme municipiului Fălticeni”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dig de 12 kilometri pe malul râului Moldova, în localitatea Cornu Luncii.
 Vizualizări articol: 1837 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Dig de 12 kilometri pe malul râului Moldova, în localitatea Cornu Luncii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Gandioti un pic trimis de
( 3 nov 2011, 19:09:47
Va dati seama ca la o astfel de lucrare, la care multe elemente sunt lucrari ascunse - fara nici o posibilitate de a fi verificate ulterior, se poate fura ca-n codru ? Desigur, codrul este al lui Stefan cel Mare si se afla, desigur, in Bukovina. Si din 120 de miliarde e loc berechet pentru multe si multi ... Va dati seama ca acesti bani creaza o multime de locuri de munca si cetatenilor le va fi mult mai bine !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei